Portekiz'de İçecek Kültürü

Portekiz'de İçecek Kültürü Nasıldır, En Ünlü Portekiz İçkileri Nelerdir?

Portekiz’de içecek kültürü, alkol tüketimi esaslıdır ve Portekiz’e ait dünyaca ünlü birçok içki türü bulunmaktadır. Portekiz’de alkollü içkilerin yanı sıra alkolsüz içecekler de tüketilmektedir.

Portekiz’de İçki Kültürü Nasıl Gelişmiştir?

Portekiz içki kültürünün temelini, Portekiz’de en çok tüketilmekte olan şarap oluşturmaktadır. Portekiz’in kuruluş tarihi olan 1143 yılından beri, şarap Portekiz’de yoğun bir şekilde tüketilmekte ve tercih edilmektedir.

Avrupa geneli içki kültürüne bakıldığında, Avrupa’nın büyük bir kısmında bira tercih edildiği, Portekiz’de ise şarap tercih edildiği görülmektedir. Portekiz’de gece hayatında en çok tercih edilen içkiler; votka, bira, viski ve şaraptır.

Portekiz barlarına giriş sırasında güvenlik görevlilerine sorun çıkarmamak, eğer varsa sıra beklemek, giriş ücretini sorunsuz bir şekilde ödemek ve içeride eğlenen insanlara rahatsızlık vermemek genel görgü kuralları olarak kabul edilmektedir.

Portekiz Şarabı Nedir?

Portekiz şarabı oldukça tatlı ve yüksek alkollü olmaları ile bilinirler. Portekiz şaraplarının alkol oranı %20 civarındadır. Portekiz şaraplarının fermente edilme işleminin ilk bir kaç günlük süre boyunca içine alkol ilave edilerek fermantasyon kesilmektedir ve fermente işleminin kesilmesi sonucu şekerin alkole dönüşümü engellenmektedir.

En Ünlü Portekiz İçkileri Nelerdir?

Portekiz içecekleri dünya çapında bir üne sahiptir ve dünya genelinde oldukça yoğun bir şekilde tüketilmektedir.

Portekiz’de en çok tüketilen içecekler aşağıda listelenmiştir.

  • Vinho Verde
  • Ginga
  • Sangria
  • Ginjinha
  • Ramos Pinto
  • Grahams
  • Quinta Do Portal
  • Quinta Do Noval
  • Porto Tonic
  • Beirao Likörü
  • Madeira Şarabı

Portekiz mutfak kültürü ve damak tadı dikkate alındığında, Portekiz’de yüksek alkollü içkiler ve şekerli içeceklerin tercih edildiği görülmektedir.

Portekiz İçki Fiyatları Nasıldır?

Portekiz’de tüketilen içkiler ve içki fiyatları aşağıdaki tabloda listelenmiştir.

İçki TürleriÜcret
Şarap5-75 EUR
Bira3-30 EUR
Viski15-70 EUR
Rom17-49 EUR
Votka14-18 EUR
Cin13-40 EUR

Vinho Verde Nedir, Nasıl Üretilir?

Vinho Verde, Portekizcede yeşil şarap anlamına gelmektedir. Vinho Verde şarapları, kırmızı veya beyaz şarap olarak üretilebilmektedir. Vinho Verde, Portekiz’in kuzeyindeki Minho bölgesinde üretilmektedir. Vinho Verde şarapları birkaç aylık dinlendirme işleminden sonra tüketime hazır gelmektedir.

Vinho Verde, hafif köpüklü ve serinletici olması sebebiyle özellikle yaz aylarında tercih edilmektedir.

Ginja Nedir, Nasıl Üretilir?

Portekiz’in en eski içkilerinden biri olan Ginja, Ginjinha olarak da bilinmektedir. Portekiz’i ziyaret eden turistlerin en çok tercih ettiği içki olan Ginja, genellikle yanında meyve ve çikolata ile tüketilmektedir.

Licor Beirão Nedir, Nasıl Yapılır?

Beirão Likörü, Portekiz likörü olarak da bilinmektedir ve Portekiz’deki en ünlü likörlerden biridir.

Oldukça tatlı bir içki olan Beirão likörü, genellikle yemek sonrasında tüketilmektedir.

Beirão likörü, Portekiz’in Beiras bölgesinde üretilmektedir.

Porto Tonic Nedir, Nasıl Yapılır?

Portekiz’in en ünlü şarabı olan Porto Tonic, Porto şarabı olarak da bilinmektedir. Porto Tonic, kokteyl yapımında oldukça sık olarak kullanılmaktadır.

Porto Tonic, dünyaca ünlü cin ve toniğe çok benzemektedir ancak Porto tonik içerisinde cin yerine Porto şarabı bulunmaktadır.

Madeira Wine Nedir, Nasıl Yapılır?

Portekiz’de en çok tercih edilen şaraplardan biri olan Madeira şarabı, yemek yapımında ve etleri marine etmek için kullanılmaktadır.

Madeira şarabı Portekiz’de tatlı veya aperatif olarak da tüketilmektedir.

Elif Güzhan Yazan: Elif Güzhan

Elif Nur Güzhan, 2019 yılında giriş yaptığı Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dilbilimi okuyor, 2021 yılından beri Vizemnette yazarlık ve editörlük yapıyor.

Paylaş: