Portekiz Kültürü

Portekiz Kültürü ve Gelenekleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

mevcut ana resim kalabilir.

Portekiz kültürü; Portekiz halkının tarih, sanat, mimari, gastronomi ve spor alanlarında benimsediği ortak değerler bütününden oluşmaktadır. Portekiz, birçok farklı uygarlığa ev sahipliği yapmış bir ülkedir. Portekiz kültürü, farklı uygarlıkların temasından oluşan zengin bir çeşitliliğe sahiptir ve tarih öncesi kültürlerden Roma öncesi uygarlıklarına kadar birçok ülkenin ve uygarlığın kültüründen etkinlenmiştir. Portekiz, oldukça zengin bir geçmişe sahiptir.

Görsel ve işitsel sanatlar, Portekiz kültüründe önem verilen değerler arasında yer almaktadır. Portekiz’de, ülkenin zengin tarihi geçmişine tanıklık eden birçok kültürel simge bulunmaktadır. Müze, kilise ve kaleler, Portekiz’in kültürel simge yapıları arasında yer almaktadır. Portekiz halkının tanıklık ettiği tarihi simgeleyen birçok mimari, mobilya ve edebiyat koleksiyonu yer almaktadır. Müzik, drama, dans, yemek ve futbol, Portekiz kültüründe önemli bir yere sahiptir.

Portekiz Kültürel Özellikleri Nasıldır?

Portekiz; kültürel özelliklerini çeşitli sanat dalları ve mimari ögelerle şehirlerinde yaşatan bir ülke konumundadır. Portekiz, görsel ve işitsel sanat dallarına önem veren bir kültüre sahiptir. Portekiz, büyük bir bölgesel çeşitliliğe sahip olan, Ranchos Folclóricos adı verilen zengin bir geleneksel folklora sahiptir. Birçok Portekiz şehri ve kasabasında tarihi binalar, müzeler ve antik anıtlar bulunmaktadır. Ülkenin küçük kasaba ve köylerinde kültürel etkinlikler, geleneksel danslar ve şarkılar icra edilmektedir. Lizbon, Porto ve Guimarães, 1998 yılında Avrupa Kültür Başkentleri olarak belirlenmiştir.

Portekiz’de yaz aylarında plaj tatilleri oldukça popülerdir. Kafe kültürü, Portekiz’de yaygındır. Portekiz toplumu, modern tesislere sahip mağaza, sinema ve restoran gibi sosyalleşme alanlarında sık sık zaman geçirmektedir. Portekiz’deki en popüler spor etkinliği, futboldur. Büyük Portekiz takımlarını içeren futbol etkinlikleri, toplum tarafından büyük bir coşkuyla takip edilmektedir.

En Ünlü Portekiz Gelenekleri Nelerdir?

En ünlü Portekiz gelenekleri aşağıda listelenmiştir.

  • Peynir ve şarap festivalleri
  • Karnavallar
  • Dini şenlikler
  • Aziz Martin Günü kutlamaları
  • Noel
  • Gece Yarısı Ayini
  • Epifani Bayramı
  • Janeiras
  • Çiçek şenlikleri
  • Müzik festivalleri
  • Vira dansı
  • RanchosFolclóricos
  • Jogo do Pau
  • Spor şampiyonaları
  • Fado müziği

Portekizlilerin Dini Kültürü Nasıldır?

Portekizlilerin dini kültürü, büyük ölçüde Hristiyanlık dininden oluşmaktadır. Portekiz dini kültürü; İslam, Hinduizm, Yahudilik ve ateist inanç biçimleri gibi farklı dini yönelimlerden de etkilenmiştir. Portekiz halkı, dini bayramlara ve ritüellere katılım göstermektedir. Dini günler, Portekiz kültüründe önemli bir yere sahiptir. Paskalya Bayramı, Aziz John Günü, Katolik Yortusu bayramı gibi özel dini günler, Portekiz halkı tarafından kutlanmaktadır.

Portekiz dini kültürü, inanç çeşitliliğine saygılı bir eğilim göstermektedir. Portekiz’de kiliselerin veya herhangi bir ibadethanenin, yasama ve yürütmede herhangi bir yetkisi bulunmamaktadır. Portekiz’in resmi dini bulunmamaktadır.

Portekiz'de Hac İbadeti Nasıl Yapılır?

Portekiz'de Hac İbadeti Nasıl Yapılır?
Portekiz'de Hac İbadeti Nasıl Yapılır?

Portekiz’de hac ibadeti, ülkenin Fátima şehrinde yapılmaktadır. Portekiz’deki en büyük hac yeri, Our Lady of Fátima tapınağı olarak bilinmektedir. 1917 yılında Meryem Ana’nın üç çobana göründüğü hikaye nedeniyle Our Lady of Fátima Tapınağı, dünyanın dördüncü en büyük hac yeri haline gelmiştir. Görünüşler Şapeli, Meryem Ana Bazilikası ve Kutsal Üçlü Bazilikası, Our Lady of Fátima Tapınağı’nda ziyarete açık alanlar arasında yer almaktadır.

Portekiz'de Noel Gelenekleri Nelerdir?

Portekiz'de Noel Gelenekleri Nelerdir?
Portekiz'de Noel Gelenekleri Nelerdir?

Portekiz, kendine özgü Noel geleneklerine sahiptir. Portekiz’de çeşitli Noel pazarları bulunmaktadır. Lizbon, Porto, Obidos, Viseu, The Algarve, Campo Pequeo, Portekiz’de Noel pazarı kurulan bölgeler arasında yer almaktadır. Her sene Praça do Comércio’da birçok kişi tarafından ziyaret edilen bir yılbaşı ağacı kurulmaktadır. Portekiz’de kurulan Noel pazarları; canlı müzik, buz pateni, el sanatları sergisi, geleneksel Port şarabı tadımı ve Portekiz yemekleri standları, dans gösterileri gibi etkinlikler içermektedir.

Portekiz Mutfak Kültürü Nasıldır?

Portekiz Mutfak Kültürü Nasıldır?
Portekiz Mutfak Kültürü Nasıldır?

Portekiz, Portekiz mutfak kültürü, dünya keşfinin başladığı 1279 yılında şekillenmiştir. Portekizli deniz kaptanları; Çin, Japonya ve Etiyopya’ya düzenledikleri seferler ile bu ülkelere birçok egzotik yiyecek getirmişlerdir. Portekizliler, gıda kürselleşmesinde önemli rol oynayan ülkeler arasında yer almaktadır. Portekiz’in kapsamlı kolonizasyonu, birçok ülkenin mutfağında Portekiz mutfağı izlerine rastlanmasını sağlamıştır.

Portekiz yemek kültürü, Akdeniz mutfağına dayanmaktadır. Geçmişte Portekiz’de barınan Yunanlılar ve Romalılar gibi farklı milletler, Portekiz yemek kültürüne etki etmiştir. Portekiz mutfağında en çok kullanılan malzemeler; deniz ürünleri, sebze, meyve ve et çeşitleridir. Ülke çapında uygulanan tariflerin içeriği, bölgesel olarak değişiklik göstermektedir. Cozido à Portuguesa, Bacalhau, Cataplana de Marisco, Porco Preto ve Tripas à Moda do Porto, en ünlü Portekiz yemekleri arasında yer almaktadır. Portekiz, şaraplarıyla da ünlü bir ülke konumundadır. En ünlü Portekiz mutfağı yemek tarifleri, çok sayıda balık çeşidi kullanılarak oluşturulmaktadır.

Portekiz Müzik Kültürü Nasıldır?

Portekiz müzik kültürü, birçok farklı türün bir sentezinden oluşmaktadır. Rock, klasik müzik ve opera, Portekiz müziğini etkileyen türler arasında yer almaktadır. Fado, Portekiz geleneksel müzikleri arasında en popüleridir. Melankoli ve keder gibi duyguların dışa vurumu olan Fado, Lizbon kentinde ortaya çıkmıştır. Fado, dünyanın en büyük müzik gelenekleri arasında yer almaktadır. Portekiz gitarı, geleneksel müziğe katkı sağlayan bir enstrüman olarak öne çıkmaktadır.

Pimba, Fado ile birlikte Portekiz’in popüler müzik türleri arasında yer almaktadır. Pimba, Portekiz’in kırsal alanlarında yaşayan insanlarla ilişkilendirilen, yüksek tempolu bir halk müziğidir. Dağlık bir bölge olan Trás-os-Montes’te, sözlü balad geleneğinden oluşan Portekiz geleneksel müzikleri varlığını korumaktadır. Güneydeki Alentejo eyaleti, vokal gruplar halinde yapılan müzikleriyle bilinmektedir. Portekiz’in birçok köy ve kasabasında, Ranchos Folclóricos adı verilen folklor grupları bulunmaktadır. Ranchos Folclóricos; akordeonlar, mandolinler ve vurmalı çalgılar ile oluşan bir çeşit Portekiz müziği olarak bilinmektedir.

Portekiz'in Geleneksel Müziği Nedir?

Portekiz’in geleneksel müziği, Fado olarak bilinmektedir. Fado, önemli Portekiz halk müziği türleri arasında yer almaktadır. Fado kelimesi; hüzün, kader, ölüm veya söz gibi anlamlara gelmektedir. Portekiz’in kültürel mirasları arasında bulunan Fado, hüzünlü ezgilerden oluşan bir müzik türüdür. 19. yüzyılda, Portekiz’in Lizbon kentinde ortaya çıktığı düşünülmektedir. Fado sanatçılarına, “fadisto” adı verilmektedir. Yoksulların hayatı üzerine yoğunlaşarak teslimiyet ve melankoli duyguları barındırmaktadır.

Coimbra Fado ve Lizbon Fado olmak üzere iki farklı çeşitte Fado müziği bulunmaktadır. Portekiz müziği Fado, Portekiz gitarı ile çalınmaktadır. 19. yüzyılın en önemli Fado sanatçısı, Maria Severa olarak bilinmektedir. Yakın tarihte Fado’nun Kraliçesi lakabına sahip Amália Rodrigues, Fado müziğinin dünya çapında tanınmasına katkıda bulunmuştur.

Portekiz geleneksel müziğinin bir parçası olan Pimba, pop ve folk müziği karışımından oluşmaktadır. Pimba, Portekiz’de yaz festivallerinde ve düğünlerinde yapılan eğlenceli bir müzik türüdür. İnsanları eğlendiren, hareketli bir ritme sahiptir. Pimba, mizahi ve müstehcen sözleriyle Portekiz toplumunun mizah anlayışını yansıtmaktadır. Pimba müzik, içeriğinde birçok argo ve imalı söz barındırmaktadır. Pimba, akordiyon ve synthensiser ile çalınmaktadır.

Portekiz'in Geleneksel Dansları Nelerdir?

Portekiz’in geleneksel dansları aşağıda listelenmiştir.

  • Vira
  • RanchosFolclóricos
  • Fandango
  • Chula
  • Tirana
  • Corridinho
  • Bailarico

Portekiz Dansı Vira Nedir?

Portekiz Dansı Vira Nedir?
Portekiz Dansı Vira Nedir?

Vira, Portekiz kültürünün geleneksel dans türüdür. Vira dansının valse çok benzeyen bir ritmi bulunmaktadır. Üç aşamalı bir ritimden oluşan Vira, oldukça hızlı bir danstır. Eşli bir dans olmasıyla bilinen Vira dansında eşler, el ele tutuşmadan karşılıklı olarak dans etmektedir. Çiftlerin sırayla bir çember oluşturarak birbiri etrafında dönmesinden oluşan bir danstır.

Portekiz’in Minho kentinde popüler olmasıyla bilinmektedir.

Portekiz Geleneksel Kıyafetleri Nasıldır?

Portekiz Geleneksel Kıyafetleri Nasıldır?
Portekiz Geleneksel Kıyafetleri Nasıldır?

Portekiz geleneksel kıyafetlerinde siyah ve kırmızı, ana renkleri oluşturmaktadır. Portekiz yöresel kıyafetleri; canlı ekose desenlerinden veya çizgi desenlerden oluşmaktadır. El yapımı işlemeler ve taşlar, Portekiz kıyafetlerinde tercih edilmektedir.

Kadınlar, etek üzerine işlemeli kırmızı gömlekler giymektedir. Portekiz geleneksel kıyafetlerinin etek kesimleri, bol ve kabarıktır. Eteklerin üzeri bol bir yelek veya korse ile tamamlanmaktadır. Portekiz toplumu, geleneksel kıyafetlerini özel günlerde giymeyi tercih etmektedir. Azizler Günü gibi özel günlerde veya çeşitli halk gösterilerinde, Portekiz geleneksel kıyafetlerine rastlanmaktadır.

Portekiz Düğün Gelenekleri Nelerdir?

Portekiz Düğün Gelenekleri Nelerdir?
Portekiz Düğün Gelenekleri Nelerdir?

Portekiz düğünleri; aileler ile birlikte yapılan yemekli ve eğlenceli kutlamalardan oluşmaktadır. Portekiz düğünlerinde damadın büyükanne ve büyükbabasının bekarlığa veda partisine katılması, bir adet olarak görülmektedir. Portekiz gelinleri, rahat ayakkabılar tercih ederek kiliseye yürüyüşünü düğüne katılan herkesle beraber tamamlamaktadır.

Gelinin ayakkabısına para bırakmak, eski bir Portekiz geleneğidir; gelin ve damadı kutlamak ve yeni yaşamlarına destek olmak amacıyla yapılmaktadır ve Portekiz’in bazı bölgelerinde hala sürdürülmektedir.

Portekiz düğünlerinde, düğüne katılan diğer genç erkeklerin gelinle dans etme ayrıcalığı edinebilmek için bağış yapmasının gerektiği bir gelenek bulunmaktadır. Portekiz düğünlerinde kesilen pastanın ilk dilimi, seçilen bir arkadaşa sunularak şans getirmesinin dilenmesi, Portekiz düğün gelenekleri arasında yer almaktadır.

Geleneksel Portekiz El Sanatları Nasıldır?

Geleneksel Portekiz El Sanatları Nasıldır?
Geleneksel Portekiz El Sanatları Nasıldır?

El sanatları, 17. yüzyıldan itibaren Portekiz’de popüler bir kültür kaynağı olmuştur. Portekiz’in en önemli simgeleri arasında yer alan Barcelos Horozu, el yapımı olarak kilden yapılmıştır. Sırlı seramik, Arraiolos halıları, bobin dantelleri, masura oyalar ve mücevherat, geleneksel Portekiz el sanatları arasında yer almaktadır. Portekiz el sanatları, her kategoride yoğun bir uğraş ve emek gerektirmektedir. Vila do Conde’da bir el sanatları müzesi bulunmaktadır.

Portekiz'in Edebiyat Kültürü Nasıldır?

Portekiz edebiyatı, Madeira Adaları ve Azor Adaları’nın da dahil olduğu Portekiz kültürü tarafından üretilen yazılar bütününden oluşmaktadır. Portekiz edebiyatı, Roma işgali sonrasında şekillenmeye başlamıştır. Portekiz edebiyatı, zengin lirik şiir içerikleriyle ünlü bir konumdadır. İlk Portekizce el yazıları, 12. yüzyılda ortaya çıkmıştır.

Portekizli hükümdarların fetihleri, savaşları ve çeşitli halk hikayeleri, 15. ve 16. yüzyılda ilk örneklerini vermiştir. Yenilikler, seferler, savaşlar ve Portekiz ülkesi adına düzenlenen yeni keşifler, ilk edebiyat örneklerinin şekillenmesinde etkili olmuştur.

Portekiz sarayını anlatan şiirler; aşk, savaş, macera ve din konularında kaleme alınmıştır. Piyesler, şiirler, romanlar ve düzyazılar, 16. yüzyıl Portekiz edebiyatının öne çıkan türleri olarak bilinmektedir. 18. yüzyıla doğru Portekiz edebiyatı, klasisizm gibi çeşitli Fransız akımlarının etkisine kapılmıştır.

Jose Saramago, Luís de Camões, Gil Vicente Alexandre O’Neill, Eça de Queiroz, Camilo Ferreira Botelho ve António Vieira, Portekiz edebiyatı adına en önemli eserleri veren yazar, şair ve piyes yazarları arasında yer almaktadır. Luís Vaz de Camões’in kaleme aldığı Os Lusíadas, Portekiz’in ulusal destanı olarak kabul edilmektedir. Portekiz edebiyatı için oldukça önemli bir eser olan Baltasar ile Blimunda, José Saramago tarafından kaleme alınan bir romandır. The Crime of Father Amaro, José Maria de Eça de Queiroz’un Portekiz edebiyatı için ürettiği en önemli eserler arasında yer almaktadır.

Portekiz Sinema Kültürü Nasıldır?

Portekiz sinema kültürü 19. yüzyılın sonuna doğru oluşmuştur. Portekiz sineması, 1896 yılında yabancı filmlerin sahnelenmesiyle başlamış ve aynı yılda Saída do Pessoal Operário da Fábrica Confiança adlı ilk Portekiz sinema filmi yapılmıştır. İlk Portekiz sineması, 1904 yılında kurulmuştur. 1907 yılında çekilen ilk senaryolu Portekiz filmi, O Rapto de Uma Actriz'd filmidir.

1933 yılında sahnelenen A Canção de Lisboa filmi, Portekiz sineması için bir dönüm noktası niteliğindedir. Filmin başarısını izleyen 20 yıllık süreçte, benzer filmler yapılmaya devam edilmiştir. İtalyan yeni gerçekçilik akımından etkilenen Aniki- Bóbó, Manoel de Oliveira yönetmenliğinde Portekiz sinemasının bir diğer dönüm noktası olarak görülmektedir.

Fransız sinemasından etkilenen Portekiz sineması, Cinema Novo adı verilen yeni sinema akımıyla tanışmıştır. João César Monteiro tarafından çekilen Recordações da Casa Amarela filmi, Cinema Novo örnekleri açısından önemli bir eserdir.

Manoel de Oliveira, Portekiz sinemasının en önemli yönetmeni olarak kabul edilmektedir. Francisca, The Convent ve The Uncertainty Principle, Monoel de Oliveira yönetmenliğinde çekilen en önemli Portekiz filmleri arasında yer almaktadır.

Portekiz Mimarisi Nasıldır?

Portekiz Mimarisi Nasıldır?
Portekiz Mimarisi Nasıldır?

Portekiz mimarisi, Azorlar ve Madeira bölgelerinde yaşayan en eski medeniyetlerden etkinlenerek şekillenmiştir. Milattan önce 2000 yılından itibaren Portekiz’in yer aldığı bölgede önemli mimari eserler verilmiştir. Portekiz; birçok ortaçağ kalesine, Kelt ve Roma döneminden kalma villaya ev sahipliği yapmaktadır.

Azulejo ve Portekiz kaldırımı, Portekiz mimarisinin en önemli iki eseri olarak bilinmektedir. Portekiz, kendine özgü geç gotik Manueline mimarisi ile tanınmaktadır. Manueline, Portekiz Rönesansı ve Keşifler Çağı zamanında ortaya çıkan bir mimari türüdür. Denizcilik unsurları içeren Manueline, görkemli ve gotik Portekiz kültürünü yansıtmaktadır.

Johannine Baroque, Portekiz’in bir diğer mimari kültürüdür. Kral V. John’un 44 yıl süren uzun saltanatı sonucu ortaya çıkmıştır. Joannine Kütüphanesi, Bom Jesus Kültür Alanı, Clerigos Kilisesi ve Mafra kraliyet binası, Johannine barok mimari kültürünün önemli örnekleri arasında yer almaktadır. Portekiz mimari sanatçıları; mavi ve beyaz çini kullanımı ile tanınmaktadır. Modern Portekiz mimarisi, Avrupa akımlarını takip etmektedir.

Portekiz ve Türk Kültürü Arasındaki Farklılıklar Nelerdir?

Portekiz ve Türk kültürü, birbirine benzeyen alışkanlıklardan ve geleneklerden oluşmaktadır. Din, sanat, mutfak ve mimari yönünden iki kültürün ayrıldığı noktalar bulunmaktadır. Portekiz ve Türk kültürünü birbirinden ayıran ilk konu, dini inanç farklılığıdır. Portekiz, büyük ölçüde Hristiyanlık dinine mensup bir toplumdur. İnanç özgürlüğü ve dini inançların sanata yansıtılması açısından Türk kültürü ile benzerlik göstermektedir.

Portekiz kültürü; mutfak müzik, dans ve edebiyat ürünleriyle oldukça ünlüdür. Portekiz, Lusiano at dresaj gösterileri, boğa festivalleri gibi farklı geleneksel etkinliklerle Türk kültüründen farklılık göstermektedir. Portekiz mutfağında, Türk mutfağının aksine domuz eti yemek oldukça yaygındır. Portekiz’in en ünlü lezzetleri, domuz eti barındırmaktadır. Portekiz mutfağında deniz ürünleri, Türk mutfağına kıyasla oldukça büyük bir yer edinmektedir.

Portekiz’in Kültürel Etkinlikleri Nelerdir?

Portekiz kültürünün geleneksel bayram ve festivalleri aşağıda listelenmiştir.

  • Portekiz Karnavalı : Portekiz karnavalı, Portekiz’in en büyük ihracatları ile dünyanın en ünlü kutlamaları ve festivalleri arasında bulunmaktadır. Lizbon kentindeParque Nações adı verilensokak gösterileri, çeşitli maskeler ve kostümlerle süslenerek düzenlenmektedir. Birkaç hafta süren tiyatro gösterileri ve kutlamalar, Portekiz karnavalı ile gelenek haline gelmiştir.
  • Mübarek Hafta :Alterler passos adı verilen mübarek hafta kutlamaları Portekiz’in ünlü dini kutlamaları arasında yer almaktadır. Portekiz’in Braga kentinde düzenlenmektedir. Çeşitli, meşaleler, geçit törenleri, halk dansları ve havai fişekler, mübarek hafta kutlamalarının parçalarıdır.
  • Fatima hac ziyareti : Portekiz’in Fatima kentinde bulunan Meryem Ana tapınağına her yıl 11 Mayıs ve 13 Mayıs tarihleri arasında ziyaretler düzenlenmektedir.
  • Festa de Sao Joao : Portekiz’in Porto kentinde her 23 Haziran’da düzenlenen Festa de Sao Joao, sokak partilerinden ve kutlamalardan oluşan bir gecedir. Baptist John’u anmak adına düzenlenmektedir.
  • Cascais Festivali : Cascais Festivali, genç balıkçıların denizcilik maharetlerini sergiledikleri bir festivaldir.
  • Festa das Cruzes : Festa das Cruzes, Portekiz’in Barcelos kentindeki en büyük etkinlik olarak bilinmektedir. 19. yüzyıla kadar tamamen dini bir etkinlik olan Festa das Cruzes, bugün at yarışları ve kutlamalarla dolu bir etkinliktir.
  • Aziz Anthony Bayramı : Aziz Anthony’i anmak için her yıl 12 Haziran’da Portekiz’in çeşitli bölgelerinde kutlamalar yapılmaktadır.
  • Aziz Martin Günü : Aziz Martin Günü, 11 Kasım’da kutlanmaktadır. Şenlik ateşleri, kestaneler ve şaraplar, Aziz Martin Günü kutlamalarının geleneksel ögelerini oluşturmaktadır.
  • Uluslararası Kum Heykel Festivali : Portekiz’in Algarve kentinde düzenlenen Uluslararası Kum Heykeli Festivali, 2003 yılından beri devam etmektedir.

Kültürel Etkinlikler için Türkiye'den Portekiz'e Nasıl Gidilir?

Portekiz’e kültürel etkinlikler için seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, uçak aracılığıyla Portekiz’e ulaşabilmektedir. İstanbul ve İzmir havaalanlarından Portekiz’e direkt veya aktarmalı uçuş seferleri düzenlenmektedir.

Portekiz’i ziyaret etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, Portekiz’de gerçekleşecek kültürel bayram ve festivallere izleyici olarak katılmak için turistik; katılımcı olarak gitmek için kültürel vize almaları gerekmektedir.

Portekiz Kültürel Vize Nedir?

Portekiz kültürel ve sportif etkinlik vizesi, Portekiz’e kültürel veya sportif amaçlarla seyahat etmek isteyen yabancı ülke vatandaşlarına verilen bir vize türüdür. Portekiz kültürel vize, kısa süreli (C tipi) Schengen vize türleri arasında yer almaktadır ve hamiline Portekiz’de 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla bulunma hakkı tanımaktadır.

Vizem.net; kültürel, sportif veya dini etkinliklere katılmak için Portekiz’e seyahat edecek kişilerin vize başvuruları için danışmanlık hizmeti sunan ve son 4 yıldaki Portekiz kültürel vize onay oranı %98,6 olan akredite acentedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 251 1868

Elif Güzhan Yazan: Elif Güzhan

Elif Nur Güzhan, 2019 yılında giriş yaptığı Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dilbilimi okuyor, 2021 yılından beri Vizemnette yazarlık ve editörlük yapıyor.

Paylaş: