Almanya Partner Vizesi

Almanya Partner Vizesi Başvuru Süreci 2023

Almanya partner vizesi, Türkiye’den Almanya’ya evli olmadığı partnerini ziyaret etmek amacıyla gitmek isteyen kişilerin alması gereken ve hamiline Almanya’ya 180 gün içerisinde 90 gün süre ile seyahat etme hakkı veren, kısa süreli (C tipi) bir vize türüdür.

Avrupa Birliği Komisyonu, 2020 yılının Mart ayı başlarında, üye devletlerin topraklarına giriş yasağı koyma önerisinde bulunmuştur. Avrupa Birliği Komisyonu’nun giriş yasağı önerisinin ardından, birçok ülke çok uzun bir süreyle geçerli olan giriş yasaklarını uygulamaya sokmuştur. Avrupa ülkelerine giriş yasağı, evli olmayan çiftler için zorlayıcı olmuş ve bu durum üzerine, birkaç komisyon üyesi ve milletvekilinin çalışmaları sonucunda, evli olmayan çiftlerin görüşebilmelerini mümkün kılmak amacıyla sevgili vizesi ya da partner vizesi adı verilen vize, Almanya önceliğinde Avrupa Birliği Komisyonu tarafından kabul edilmiştir. Sevgili vizesi, geçerli olduğu Avrupa Birliği ülkeleri arasında birbirini ziyaret etmek isteyen ayrı kalmış sevgililerin görüşebilmesini mümkün kılmaktadır.

Partner vizesi ile Almanya’ya giderek partnerini ziyaret etmek isteyen kişilerin; Almanya’da ikamet eden kişi tarafından yazılmış bir davet dilekçesi, iki tarafın da imzaladığı ve uzun süredir ilişki içerisinde olduklarını açıklayan bir dilekçe ve var ise daha önce yapılmış görüşme ve ziyaretleri kanıtlayacak nitelikteki seyahat belgeleri veya pasaport kaşelerini sunması gerekmektedir.

Vizem.net, Almanya partner vizesi başvurusu yapmak isteyen kişilere danışmanlık hizmeti veren akredite bir acentedir.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Almanya Partner Vizesi Şartları Nelerdir?

Almanya partner vizesi şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Almanya partner vizesine başvuran kişinin, Almanya’da ziyaret etmek istediği partneri ile uzun süreli bir ilişkiye sahip olması gerekmektedir.
  • Almanya’daki partneri tarafından başvuru sahibi için yazılmış bir davet mektubu bulunması gerekmektedir.
  • Almanya partner vizesine başvuran kişi ve partneri tarafından imzalanan ve ilişkilerini açıklayan bir dilekçe yazılması gerekmektedir.
  • Başvuru sahibinin, Almanya’da ziyaret etmek istediği kişi ile ilişkisi olduğuna dair fotoğraf, video ya da mektup gibi kanıt niteliği taşıyan belgelerin sunulması gerekmektedir.

Almanya’ya partner vizesi ile seyahat etmek isteyen kişiler, başvuru için gerekli genel evrakların yanında, vizenin türüne göre istenen özel evrakları başvuru dosyasında sunmalıdır. Vize başvuru sahibi tarafından genel Almanya vize şartları ve özel olarak partner vizesi şartları sağlanıyorsa, ziyaret amaçlı Almanya seyahati yapılabilir.

Almanya Partner Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Almanya partner vizesi başvurusu için aşağıdaki adımlar takip edilmelidir.

  1. Almanya partner vizesi başvuru formu doldurulur: Almanya C tipi vize başvuru formu, başvuru sahibi tarafından eksiksiz biçimde, doğru ve güncel bilgiler ile doldurulmalı ve ıslak imzalanarak başvuru dosyasına eklenmelidir.
  2. Almanya partner vizesi için gerekli belgeler hazırlanır: Almanya partner vizesi başvurusunda bulunmak için; pasaport, seyahat planı, konaklama ve ulaşım bilgilerine dair rezervasyonlar, seyahat sağlık sigortası, partnerler tarafından yazılmış ve imzalanmış dilekçeler gibi evrakların eksiksiz bir biçimde hazırlanması gerekmektedir. Destekleyici tüm evrakların, vize başvuru formunda verilen bilgilerle tutarlı olması gerekmektedir.
  3. Vize başvurusu için randevu alınır: Almanya partner vizesi için istenen evrak listesini tamamlayan başvuru sahiplerinin, İdata aracı kurumunun online randevu sistemi üzerinden, ikamet ettikleri yere uygun olan İdata başvuru merkezi ve tarih için randevu alması gerekmektedir.
  4. İdata vize randevusuna gidilir: Başvuru sahiplerinin, hazırladıkları evraklar ile birlikte randevu tarihinde başvuru merkezine şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir. Vize başvuru merkezinde, Almanya partner vizesi için istenen evraklar teslim edilmekte, gerekli ücret ödemesi yapılmakta ve parmak izi işlemleri gerçekleştirilerek vize başvurusu tamamlanmaktadır.

Nişanlılık Vizesi Almanya Başvurusu Nasıl Yapılır?

Almanya’ya seyahat etmek için nişanlılık vizesi almak isteyen kişilerin, öncelikle Almanya C tipi vize başvuru formunu tam ve dikkatli bir şekilde doldurması ve imzalaması gerekmektedir. Almanya nişanlılık vizesi alabilmek için; pasaport, seyahat sağlık sigortası, ulaşım ve konaklama rezervasyon bilgileri, seyahat planı, nişanlı taraflarca yazılmış dilekçe ve varsa nişanlılığa dair kanıt gibi belgeler eksiksiz olarak hazırlanmalıdır.

Almanya nişanlılık vizesi başvurusunu tamamlamak için, aracı kurum İdata başvuru merkezlerinden online randevu alınması ve randevu tarihinde vize başvuru merkezine giderek gerekli evrakların sunulması, biyometri işlemlerinin yapılması ve vize ücretlerinin ödenmesi gerekmektedir.

Almanya Partner Vizesi Başvurusu için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Almanya partner vizesi başvurusu için gereken belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Pasaport: Almanya partner vizesine başvuran kişiye ait, 10 yıldan eski olmayan ve en az 2 sayfası boş olan bir pasaportun ve pasaportta kişisel bilgilerin yer aldığı sayfanın 2 adet fotokopisinin, başvuru dosyasında bulunması gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf: Başvuru sahibine ait, son 6 ay içerisinde beyaz fon ile çekilmiş, 3,5 cm x 4,5 cm boyutlarında ve biyometrik standartlara uygun 2 adet vesikalık gerekmektedir.
  • Almanya partner vizesi başvuru formu: Vizeye başvuran kişi tarafından Almanya partner vize başvuru formu eksiksiz bir biçimde doldurulmalı ve imzalanarak başvuru dosyasına eklenmelidir.
  • Partnerliğe dair dilekçe: Almanya partner vizesine başvuran kişi ve Almanya’daki partneri tarafından imzalanan, aralarındaki uzun süreli ilişkiyi ifade eden ve başvuru sahibinin Almanya’ya davet edildiğini belirten dilekçenin başvuruda sunulması gerekmektedir.
  • Ulaşım ve konaklama bilgileri: Almanya partner vizesine başvuran kişi adına oluşturulmuş ulaşım rezervasyonları ve Almanya’da konaklanacak yere dair bilgiler başvuru dosyasına eklenmelidir.
  • Almanya seyahat planı: Tarihleri ile birlikte Almanya seyahatinin detaylı içeriğini gösteren bir seyahat planının, beyan edilmesi gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası: Almanya partner vizesi ile seyahat edecek kişi adına düzenlenmiş, tüm Schengen ülkelerinde geçerli olan ve en az 30.000 Euro değerinde teminat tutarı bulunan bir seyahat sağlık sigortası poliçesinin aslı ve fotokopisi sunulmalıdır.
  • Almanya vize harcı dekontu: Almanya C tipi vize harcının ödendiğini gösteren makbuz başvuru dosyasına eklenmelidir.

Almanya Partner Vizesi Randevusu Nasıl Alınır?

Almanya partner vizesi randevusu, aracı kurum İdata web sitesinde bulunan online randevu sistemi üzerinden oluşturulmaktadır. Almanya partner vizesi randevuları VFS ya da diğer aracı kurumlar üzerinden alınamamaktadır.

Almanya partner vizesi başvurusu için randevu oluştururken, İdata randevu sisteminde; başvuru bilgileri, kişisel bilgiler, randevu tarihi seçimi, ek hizmetler seçimi ve ödeme adımları sırasıyla takip edilmelidir. İdata web sitesi üzerinden randevu oluşturduktan sonra, başvuru sahibinin e-posta adresine bilgilendirme postası gönderilmektedir. Belirlenen randevu tarihinde, ilgili İdata başvuru merkezine giderek başvuru işlemi tamamlanmaktadır.

Almanya Partner Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

Almanya partner vizesi hizmet ve ücretleri aşağıdaki tabloda verilmiştir.

HizmetlerÜcretler
Almanya partner vizesi harcı80 EUR
Başvuru formu ve dilekçe doldurma40 EUR
Randevu almaÜcretsiz
Biyometri işlemleri40 EUR
Danışmanlık hizmeti50 EUR
Toplam tutar210 EUR

Almanya Partner Vize Takip İşlemi Nasıl Yapılır?

Almanya partner vizesi başvurusunun değerlendirme sürecini takip etmek isteyen kişiler, aracı kurum olan İdata’nın web sitesi üzerinden, kendilerine başvuru esnasında verilen başvuru takip numarası ve pasaport numarası ile vize takip işlemini gerçekleştirebilmektedir.

Almanya Partner Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Almanya partner vizesi başvuruları, Almanya Konsolosluğu tarafından değerlendirilmektedir ve ortalama 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır.

Almanya partner vizesi ile Almanya’ya 180 gün içerisinde 90 günlük bir süre ile seyahat edilebilmektedir. Almanya’ya kısa süreliğine ziyarette bulunmak isteyen kişilerin, Almanya C tipi vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Almanya Partner Vizesi Reddine Nasıl İtiraz Edilir?

Almanya partner vizesi başvuruları, Almanya dış temsilciliği tarafından değerlendirilir ve eksik belge sunulması ya da başvuru sahibine dair hatalı bilgi verilmesi gibi nedenlere bağlı olarak reddedilebilir. Red kararı alan partner vizesi başvuruları için, Almanya Konsolosluğu’na itirazda bulunmak ya da başvuru için gerekli evrakları güncelleyerek yeniden başvuru yapmak mümkündür.

Almanya partner vizesi başvurusu reddedilen başvuru sahipleri, red mektubunda belirtilen vize başvurusu reddedilme nedenine göre bir itiraz dilekçesi oluşturabilmektedir. Almanya partner vizesi reddedilen kişilerin itiraz dilekçeleri, Almanya vize işlemleri yapan firmalar aracılığıyla Alman Konsolosluğu’na iletilmektedir ve konsolosluğun vize birimi tarafından gerçekleştirilen itiraz dilekçesi inceleme süreci genellikle 3 aya kadar sürebilmektedir.

Vizem.net, red kararı alan vize başvuruları için vize reddine itiraz sürecinde danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868 / destek@vizem.net

Almanya Partner Vizesi ile Almanya’da Ne Kadar Kalınabilir?

Almanya partner vizesi alan kişiler, C tipi vizelerin sağladığı şekilde, Almanya’da 180 günlük bir dönem içerisinde en fazla 90 gün kalma hakkına sahiptir.

Ebru Sönmez Yazan: Ebru Sönmez

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.

Paylaş: