Emekliler için Almanya Vizesi

Emekliler için Almanya Vizesi ve Gerekli Evraklar

Emekliler için Almanya vizesi almak için ilk olarak emekli olunduğuna dair bir belge ibraz edilmelidir ve Almanya’dan ülkeye döneceğini kanıtlayacak belgeleri de beyan edilmelidir. Vizem.net emekli olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Almanya vize başvurularında danışmanlık veren akredite acentedir. Emeklilerin Almanya vizesi ile ilgili bilgi ve başvuru için 0850 241 1868 numarası ile iletişim kurulabilmektedir.

Emekli Kişiler Almanya Vizesi Alabilir Mi?

Emekli kişiler Almanya vizesini, emekli olduklarına dair bir belge sunarak ve ülkeye geri dönüceğini kanıtlayacak belgeler ibraz ederek alabilmektedirler.

Emekli Kişiler Almanya Vizesini Nasıl Alır?

Emekli kişiler Almanya vizesini almak için İdata ofislerine başvurmaları gerekmektedir. Almanya vizesi için ilk olarak İdata ofislerinden ücret ödenerek vize randevusu alınmaktadır. Vize randevusu alırken İdata web sitesinde emekli kişiler için Almanya vizesinde istenilen evraklar listesine bakılarak listedeki evraklar randevu gününe kadar hazırlanmalıdır. Emekli kişiler için Almanya vizesinde emeklilik belgesinin olması en önemli madddedir. Tüm belgeler hazırlandıktan sonra parmak izi işlemleri ve evrak teslimi için idata ofislerine gidilmektedir. İdata ofislerine tüm evraklar teslim edilerek vize başvuru süreci başlamaktadır.

Vize başvuruları başvuruların yoğunluğu, evrakların eksiksiz olması ve vize için herhangi bir engelin olmaması gibi durumlara göre uzayabilmektedir. Almanya vize başvuruları genel olaak 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Vize randevusu sırasında evraklar teslim edildikten sonra değerlendirme aşaması bulunmaktadır. Vize değerlendirme aşamasında tüm belgeler ve başvuru sahibi detaylı bir şekilde incelenir. ve inceleme sonucunda herhangi bir engel bulunmuyor ise Almanya vizesi başvuru sahibine verilir. Teslim edilen pasaport ve vize başvuru sahibine kargo ile birlikte gönderilir.

Almanya Emekli Vize Evrakları Nelerdir?

Almanya emekli vize evrakları aşağıda listelenmiştir.

  • Pasaport: Almanya emekli vizesi bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olan bir pasaport gereklidir. Daha önce gidilen ülkelerin vizelerinin yer aldığı sayfaların fotokopisi de gereklidir.
  • Almanya Emekli Vizesi Başvuru Formu: Vize başvuru formu eksiksiz bir şekilde doldurulmalı ve imzalanmalıdır. Vize başvurusu şahsen yapılmayacak ise başvuru formu doldurulmalı ve ıslak imza ile imzalanmalıdır.
  • Biyometrik Fotoğraf: 6 aydan eski olmayan ve tüm yüzün net bir şekilde görüldüğü 1 adet biyometrik fotoğraf gereklidir.
  • Almanya Seyahat Sağlık Sigortası: Minimum 30.000 Euro teminatlı seyahat süresini kapsayacak şekilde sağlık sigortası yaptırılmalıdır.
  • Otel ya da Konaklama Rezervasyonları: Almanya seyahati sırasında kalınacak yerin rezervasyon yapıldığına dair bir kopya sunulmalıdır.
  • Uçak Rezervasyonu: Almanya gidiş ve dönüş uçak biletlerinin rezervasyonunun kopyası ibraz edilmelidir.
  • Maddi Kanıtlar: Almanya seyahati sırasında geçimin sağlanacağını gösterecek kadar bankada paranın olması gereklidir. Banka hesap dökümleri vize başvuru evrakları içerisinde verilmelidir.
  • Emeklilik Belgesi: Almanya emekli vizesi almak için emekli olunduğuna dair belge alınmalıdır.
  • Ek Gelir Gösteren Belgeler: Araç ruhsatı, tapu ya da kira gibi ek gelir gösteren belgeler vize başvurusu esnasında sunulmalıdır.

Almanya vize evrakları emekli kişiler için eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekmektedir. Almanya emekli vizesi için gerekli evraklar eksik ya da bilgi yanlışlığı olması durumunda vize başvurusu reddedilebilmektedir.

Almanya Vizesi için Emekli Belgesi Nedir?

Almanya vizesi için emekli belgesi kişinin emekli olduğunu gösteren bir belgedir. Almanya vize için emekli belgesi e-devlet platformundan ücretsiz bir şekilde temin edilebilmektedir. Emekli belgesinin geçerli olabilmesi için QR kodunun olması gereklidir.

Almanya Vizesi için Emekliler Sponsor Olabilir Mi?

Almanya vizesi için yalnızca birinci dereceden kan bağı olan kişiler sponsor olabilmektedir.

Almanya için Emekli Vizesi Başvuru Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Almanya için emekli vizesi başvuru dilekçesi Almanya Konsolosluğuna hitaben yazılması gerekmektedir. Almanya vize başvuru dilekçesi yazarken seyahat amacı, seyahat tarihleri ve seyahat masraflarının nasıl karşılanacağı belirtilmelidir.

Vizem.net üzerinden yapılan Almanya emekli vize başvurularında Almanya vize başvuru dilekçesi kişinin özel durumuna uygun şekilde danışmanlar tarafından yazılmaktadır.

Emekliler için Finansal Gelir Kaynakları Nelerdir?

Emekliler için finansal gelir kaynakları aşağıda listelenmiştir.

  • Vize başvurusunda sunmak için araç ruhsat fotokopisi
  • Vize başvurusunda sunmak için tapu fotokopisi
  • Vize başvurusunda sunmak için sahibi olunan taşınmaz için kira sözleşmesi
  • Hisse senedi
  • Ek hesap dökümleri

80 Yaş Üstü için Almanya Vizesi Almak Zor Mudur?

80 yaş üstü için Almanya vizesi almak zor olmamaktadır. Almanya vizesi alırken 80 yaş üstü kişiler için seyahat sağlık sigorta ücretleri yüksek çıkmaktadır.

Emekli Almanya Vize Başvurusu Nereye Yapılmalıdır?

Emekli Almanya vize başvurusu ikametgah illerine göre İdata merkezlerine yapılmaktadır. İdata Almanya vize emekli kişiler için başvuruları kabul etmektedir. Vizem.net 81 ilde bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için vize danışmanlık hizmeti vermektedir. Vizem.net danışmanlığı ile emekliler için yapılan vize başvurularının onay oranı tüm Schengen ülkeleri için son 5 yıl içerisinde %98,8 olmaktadır.

Almanya Vize Başvurusu için Kişinin Geliri Yoksa Nasıl Başvuru Yapmalıdır?

Almanya vize başvurusu için kişinin geliri yoksa vize başvuruları sponsor eşliğinde yapılmalıdır. Geliri olmayan kişilerin sponsoru olmaması durumunda Almanya emekli vizesi alınamamaktadır.

Çalışma Durumuna Göre Diğer Almanya Vize Çeşitleri Nelerdir?

Çalışma durumuna göre diğer Almanya vize çeşitleri aşağıda listelenmiştir.

Ebru Sönmez Yazan: Ebru Sönmez

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.

Paylaş: