İsveç İçecek Kültürü

İsveç'te İçecek Kültürü Nasıldır, En Ünlü İsveç İçkileri Nelerdir?

İsveç içecek kültürü, şarap, votka gibi alkollü içeceklerin tüketildiği bir kültürdür. İsveç içecek kültürünün içerisinde meşrubat, şurup, likör gibi geleneksel ve alkolsüz içecekler de bulunmaktadır. İsveç içecekleri dünya çapında bilinen içeceklerdir.

İsveç’te İçki Kültürü Nasıl Gelişmiştir?

İsveç içki kültürü, Ortaçağa kadar dayanmaktadır. Ortaçağ döneminde İsveçliler bira gibi içecekleri yemeklerin yanında içmektedir. Sanayileşmenin Avrupa kıtasında yaygınlaşması İsveç’te içki kültürünün gelişmesine neden olmuştur. Sanayileşme ile birlikte votka, şarap gibi içecekler İsveç’te daha çok üretilir hale gelmiştir.

İsveç’te yalnızca barlarda, restoranlarda ve gece küplerinde alkol verilmektedir. Restoranlarda, alkol hemen tüketilmelidir; bu nedenle sipariş edilen içkinin garson tarafından açılması, dökülmesi gerekmektedir. İskandinavya kültürü ile bağlantılı olan İsveç kültürü içerisinde alkollü içecekler yemeklerin yanında veya ufak atıştırmalarla birlikte tüketilmektedir.

En Ünlü İsveç İçecekleri Nelerdir?

İsveç içecekleri dünya çapında bilinen ve tüketilen içeceklerdir. Şarap, votka gibi içeceklerin bulunduğu İsveç içecekleri arasında farklı karışımlardan oluşan içeceklerde bulunmaktadır. İsveç’in meşhur içecekleri arasında alkolsüz içecekler de bulunmaktadır.

İsveç`te en çok tüketilen en ünlü İsveç içecekleri aşağıda verilmiştir.

  • Filmjölk
  • Glögg
  • Saft
  • Punsch
  • Snaps

İsveç'de İçecek Ücretleri Nasıldır?

İsveç içecek ücretleri aşağıda verilmiştir.

  • Filmjölk (15 Dolar)
  • Glögg (10 Dolar)
  • Saft ( 1 Dolar)
  • Puncsh (30 Dolar)
  • Snaps (10-20 Dolar)

Filmjölk Nedir, Nasıl Üretilir?

Filmjölk, canlı bir kültürle üretilen süt ve yoğurt arasında bir yoğunluğa sahip olan içecektir. Filmjölk, fermente edilerek üretilmektedir. Filmjölk, sade olarak veya meyve ve reçel ile tatlandırılmış olarak yenilmektedir. Filmjölk’ü yapabilmek için yalnızca üretildiği canlı kültüre ihtiyaç vardır. Filmjölk’ü üretmek için herhangi bir malzeme gerekmemektedir.

Glögg Nedir, Nasıl Üretilir?

Glögg, bir kırmızı şarap çeşididir. Baharatlı bir aroması olan Glögg, tarçın, karanfil, zencefil, narenciye kabukları, kakule ve şeker ile kaynatılarak hazırlanmaktadır. Geleneksel bir İsveç içkisi olan Glögg, İsveç’in her yerinde tüketilmektedir. Glögg, kuru üzüm ve badem ile servis edilmektedir. Glögg içkisinin bazı çeşitleri, votka, rom ve blendi ile kokteyl haline getirilmektedir.

Saft Nedir, Nasıl Yapılır?

Saft, meyve ve şekerden yapılan İsveç’e özgü bir meşrubat, şurup çeşididir. Saft, soda veya su ile seyreltilerek içilmektedir. Her meyveden yapılabilen Saft, İsveç’te genel olarak kuş üzümü, yaban mersini, mürver çiçeği gibi meyvelerden üretilmektedir. Saft, İsveç’te yemeklerin, tatlıların yanında veya tek olarak içilmektedir.

Punsch Nedir, Nasıl Üretilir?

Punsch, İskandinavya’ya özgü alkollü bir likördür. Sert bir içki olan ve kelime olarak yumruk kelimesinden gelen Punsch, karanfil, çay yaprağı, kakule, limon ve kırmızı pirinçten yapılmış Asya likörü kullanılarak yapılmaktadır. İsveç’te bezelye çorbası ile birlikte içilen Punsch, isteğe bağlı olarak sıcak veya soğuk olarak tüketilmektedir.

Snaps Nedir, Nasıl Üretilir?

Snaps, baharatlı bir votkadır. Snaps, kimyon, rezene gibi baharatlar ve otlar ile birlikte hazırlanmakta ve özel bir cam bardakta soğuk olarak servis edilmektedir. Snaps, ringa balığı ve kerevit gibi yiyeceklerin yanında içilmektedir. Snaps genellikle kutlamalarda ve festivallerde içilmektedir.

Utku Urfa Yazan: Utku Urfa

Utku Urfa graduated from Trakya University in 2020 with a bachelor's degree in Translation and Interpreting. After taking the role of both the copywriter and content editor at vizem.net in July 2021, Utku is currently working as EU Area Senior Consultant since July 2022.

Paylaş: