Tayland İş Vizesi

2023'te Tayland İş Vizesi Başvuru Süreci 2023

Tayland iş vizesi; iş toplantısına katılma, iş görüşmesine katılma, yatırım yapma, kongre veya fuara katılma gibi sebeplerle Tayland’a seyahat etmek isteyen bireylerin başvurması gereken ticari vize türüdür.

Yeşil (hususi), gri (hizmet) ve siyah (diplomatik) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Tayland’a yapacakları 90 güne kadar olan iş seyahatlerinde vizeden muaf tutulmakta iken; bordo (umuma mahsus) pasaport hamili bireyler Tayland’a yapacakları 30 güne kadar olan iş seyahatlerinde vizeden muaf tutulmaktadır. Tayland iş vizesine sahip olan bireylere, Tayland’da 90 gün kalma hakkı sağlanmaktadır.

Vizem.net, Türkiye'den Tayland'a ticari amaçlarla seyahat edecek iş insanlarına ve yatırımcılara, gerekli vize evraklarının hazırlanmasından vize takip işlemlerine kadar tüm süreç için kapsamlı danışmanlık hizmeti sunan akredite acentedir.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Tayland Ticari Vize Kimlere Verilir?

Tayland ticari vizesi; Tayland’da iş toplantılarına katılacak, Tayland’da iş anlaşmaları yapacak, Tayland’da kat mülkiyeti yatırımı yapacak, yurt dışından Tayland’a banka havalesi yapacak ve Tayland hükümetine yatırım yapacak bireylere verilmektedir.

Tayland Ticari Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tayland ticari vize başvurularının, Ankara’da bulunan Tayland Büyükelçiliğine şahsen veya akredite acentelere aracılığıyla yapılması gerekmektedir.

Tayland iş vizesi başvurusu yapmak isteyen bireylerin öncelikle online olarak vize randevusu alması, sonrasında ise Tayland iş vizesi için gerekli olan evrakları hazırlaması gerekmektedir. Tayland iş vizesi için randevu alıp gerekli olan evrakları hazırlayan bireyler, randevu gününde ve randevu saatinde Ankara’da bulunan Tayland Büyükelçiliğine giderek hazırlanan evrakların teslimi ve vize ücretinin ödenmesi ile birlikte vize başvurularını tamamlayabilmektedir.

Tayland İş Vizesi için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Tayland iş vizesi için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Tayland vize başvuru formu: Eksiksiz bir şekilde, doğru bilgilerle, başvuru sahibi tarafından şahsen doldurulmalıdır.
  • Pasaport: Tayland iş vizesine başvurunun yapıldığı tarihten itibaren en az 6 ay daha geçerliliği olan ve en az iki sayfası boş bir pasaport ve bu pasaportun fotokopisi beyan edilmelidir.
  • Fotoğraf: Son 6 ay içerisinde çekilmiş olan, güncel görünümü yansıtan, 4 cm genişliğinde ve 6 cm uzunluğunda 2 adet vesikalık fotoğraf gerekmektedir.
  • Özgeçmiş: Başvuru sahibinin eğitim hayatını, iş deneyimini ve tecrübelerini gösteren özgeçmiş beyan edilmelidir.
  • Finansal kaynaklar: Tayland’a yapılacak olan iş seyahatinde yeterli finansal kaynaklara sahip olunduğunun kanıtlanması için 500.000 Tayland bahtından az olmayan bir miktarın son 6 ay içerisinde hesapta bulunduğu gösterilmelidir.
  • Başvuru sahibinin şirket belgeleri: Başvuru sahibinin ana ülkesindeki şirketine ait şirket mektubu, işyeri kaydı, işyeri ruhsatı, hissedarların listesi gibi belgelerin beyan edilmesi gerekmektedir.
  • Tayland’daki şirket belgeleri: Tayland’daki şirkete ait ticari davet mektubu, işyeri kaydı, işyeri ruhsatı, hissedarların listesi gibi evraklar beyan edilmelidir.

Tayland iş vizesi için kat mülkiyetine yatırım yapan, yurt dışından Tayland’da bulunan bir hesaba banka havalesi yapan veya Tayland devlet tahviline yatırım yapan bireylerin, durumlarına göre beyan etmesi gereken belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Kat mülkiyeti kanıtı: Başvuru sahibinin, değeri 3.000.000 Tayland bahtı veya daha fazla olan Tayland’da bir kat mülkiyeti satın aldığına dair kanıt beyan etmesi gerekmektedir.
  • Banka havalesi kanıtı: Yurt dışından Tayland’daki herhangi bir banka hesabına en az 3.000.000 Tayland bahtı tutarında bir banka havalesi yapıldığına dair kanıt ve transferin gerçekleştiği banka hesabının banka defterinin bir kopyası beyan edilmelidir.
  • Devlet tahvilinin kopyası: Tayland hükümetine devlet tahvili alma yoluyla yatırım yapan bireylerin, en az 3.000.000 Tayland bahtı değerindeki Tayland devlet tahvilinin bir kopyasını beyan etmesi gerekmektedir.

Başvuru sahibinin kişisel durumuna göre yukarıda belirtilen Tayland iş vizesi için gerekli olan evraklara ek belgeler talep edilebilmekte olup; beyan edilen tüm belgelerin her sayfasının başvuru sahibi tarafından imzalanması gerekmektedir.

Tayland Ticari Vize Başvurusu için Davet Mektubu Nasıl Olmalıdır?

Tayland ticari vize başvurusu için davet mektubu, yurt dışından Tayland’a gelecek olan konferans veya kongre katılımcıları, iş görüşmesine gelen iş ortakları, eğitim amaçlı Tayland’da bir şirket gezisine gelen bireyler gibi iş ziyaretçilerini kendi ülkelerinde ağırlamak için Tayland’daki ticaret yapılacak olan firma yetkilisi tarafından yazılması gereken bir mektup türüdür.

Tayland ticari vize başvurusu için davet mektubunun firma yetkilisi tarafından imzalanması ve gerekli bilgileri içermesi gerekmektedir. Davet mektubunda; planlanan iş etkinliğinin tarih, saat ve yer bilgileri, iş etkinliğinin sebebi ve amacı, davet mektubunu yazan kişinin adı, soyadı, unvanı ve temsil ettiği şirketin adı gibi bilgilerin olması gerekmektedir.

Tayland İş Vizesi Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Tayland iş vizesi başvuru ücreti 2022 yılında 80 dolar olup; belirtilen ücretin dolar cinsinde Ankara’da bulunan Tayland Büyükelçiliğinde, vize randevusu sırasında ilgili memura ödenmesi gerekmektedir.

2022 yılı için Tayland iş vizesi masrafları; vize başvuru harcı, seyahat sağlık sigortası, otel ve uçak rezervasyonları, yeminli tercüme, noter onayı ve danışmanlık ücreti dahil ortalama 185 dolar tutmaktadır.

Tayland Ticari Vize Sonucu Ne Kadar Sürede Çıkar?

Tayland ticari vize sonucu ortalama 2 ila 3 iş günü arasında sonuçlanmaktadır. Başvuru sonuçlanma süreci; başvuru sahibinden ek belge talep edilmesi, Tayland Büyükelçiliğinde yaşanabilecek yoğunluklar, değerlendirme süresinin resmi tatil günlerine denk gelmesi gibi durumlara bağlı olarak uzayabilmektedir.

Ticari Vize ile Tayland'da Ne Kadar Süre Kalınabilir?

Ticari vize ile Tayland’da en fazla 90 gün kalınabilmektedir. Tayland iş vizesi hamili bireylere ilgili vize en fazla 90 gün Tayland’da kalma koşulu ile verilmektedir.

Tayland İş Vizesinin Geçerlilik Süresi Uzatılabilir Mi?

Evet, Tayland iş vizesinin geçerlilik süresi uzatılabilmektedir.

Hamiline 90 güne kadar Tayland’da kalma izni sağlayan Tayland iş vizesi; bireylerin Tayland’da bulunan Göçmenlik Bürosuna başvurması halinde Tayland’a ilk giriş tarihinden itibaren 1 yıllık süre için uzatılabilmektedir.

Tayland iş vizesi; Tayland’da iş yapmak veya çalışma izni başvurusunda bulunmak isteyen yabancı uyruklu vatandaşlar için uzatılabilmektedir. Tayland iş vizesinin uzatılması, bireylerin çalışma izni almaları anlamına gelmemekte olup; vizesi uzatılan bireylere Tayland’da çalışmaları için izin verilmemektedir.

Tayland iş vizesinin geçerlilik süresini uzatmak isteyen bireylerin, Tayland’da bulunan Göçmenlik Bürolarına 1.900 Tayland bahtı vize ücreti, Tayland iş vizesi uzatma formu, pasaport aslı ve fotokopisi, 4 cm genişliğinde ve 6 cm uzunluğunda güncel görünümü yansıtan bir fotoğraf, şirket dilekçesi ve Tayland’da bulunan şirkete dair belgeleri beyan etmesi gerekmektedir.

Sık Sorulan Sorular

Tayland iş vizesi hakkında merkezimize en sık yöneltilen sorulara cevapları ile birlikte aşağıda yer verilmiştir.

Kapıda Tayland İş Vizesi Başvurusu Yapılabilir Mi?

Kapıda Tayland iş vizesi başvurusu yalnızca belirli ülke vatandaşları tarafından yapılabilmekte olup; Türkiye bu ülkeler arasında yer almamaktadır.

Yalnızca belirli ülkelerin vatandaşları tarafından alınabilen kapıda Tayland vizesi, turizm amaçlı seyahatlerde verilmekte olup; iş veya çalışma amaçlı seyahatlerde ülkedeki dış temsilciliklere başvurularak Tayland ticari vizesi alınması gerekmektedir.

Tayland'a Turist Olarak Geldikten Sonra Ticari Vize Alınabilir Mi?

Evet, Tayland’a turist olarak geldikten sonra ticari vize alınabilmektedir.

Tayland’a turist vizesi ile seyahat eden bireylerin, seyahat esnasında gelişen belirli durumlar sonrasında Tayland’da iş görüşmesi, iş anlaşması, konferansa katılım gibi sebeplerle iş vizesi alması gerekiyorsa, Bangkok’ta bulunan Tayland Göçmenlik Ofisine Tayland turist vizesi olan vize tipini Tayland iş vizesi olarak değiştirmek için başvuru yapması gerekmektedir.

Ticari Vize Sahiplerinin Aile Üyeleri Tayland'a Gelebilir Mi?

Ticari vize sahiplerinin aile üyeleri belirli şartlarla Tayland’a gelebilmektedir.

Tayland’a aile üyelerini getirmek isteyen Tayland ticari vizesi hamili bireylerin, Tayland Göçmenlik Ofisine, Tayland’da bir yıldan fazla kalmalarını sağlayan Tayland aile birleşimi vizesi için başvurmaları gerekmektedir.

Tayland aile birleşimi vizesi, Tayland’da çalışan bir kişinin aile üyeleri veya bir Tayland vatandaşının eşi için alınabilmektedir. Çoğu durumda, Tayland ticari vizesi sahibi yabancı uyruklu bireylerin eşleri ve üvey çocukları dahil olmak üzere çocukları Tayland’a aile vizesi kapsamında gelebilmekte olup; 20 yaşından büyük çocukları veya ebeveynleri, tıbbi bir neden olmadıkça ve yasal olarak Tayland ticari vize hamili bireye bağımlı sayılmadıkça Tayland aile birleşimi vizesi kapsamında başvuru yapamamaktadır.

Tayland İş Vizesi ile Tayland'da Çalışılabilir Mi?

Hayır, Tayland iş vizesi ile Tayland’da çalışılamamaktadır.

Tayland’da çalışmak isteyen bireylerin Tayland’da geçerli olan çalışma izinlerinin bulunması gerekmektedir. Tayland’da bulunan bir şirketten iş teklifi alınması halinde veya Tayland’da bulunan işverenler tarafından yapılan başvurular sonucunda Tayland çalışma izni alınabilmektedir.

Tayland Ticaret Müşavirliği Nerededir?

Tayland Ticaret Müşavirliği adres ve iletişim bilgileri aşağıda verilmiştir.

Adres: 61/1 Soi Chatsan, Suthisan Road Huaykwang, Bangkonk, 10310

Telefon :+66-2-274-7913, 7914, 7531, +66-2-355-5486

Faks: +66-2-274-7998

E-mail: bangkok@ekonomi.gov.tr

Esra Karataş Yazan: Esra Karataş

Esra Karataş Orta Doğu Teknik Üniversite'sinden 2008 yılında lisans ve 2011 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduktan sonra kendi alanı olan Restorasyon ve Kültürel Miras Koruma projelerinde görev aldı. 2021 yılından beri vizem.net için Amerika ve Kanada başta olmak üzere 10'dan fazla ülke için kıdemli vize danışmanı ve içerik koordinatörü olarak çalışıyor.

Paylaş: