Emekliler için Vize İşlemleri

Emekliler için Vize İşlemleri Nasıl Yapılır?

Emekliler için alınan vize, turistik vize kapsamına girmektedir. Emekli vizesi, seyahat edilecek ülkede en fazla 90 gün konaklamaya izin vermektedir.

Emekli vizesi başvurusunun reddedilme olasılığı, vizeye başvuran kişiler çalışmadığı için yüksektir. Emekliler için vize başvurusu yaparken, evrakların eksiksiz ve dikkatli bir şekilde hazırlanması, vize reddi almamak için önem taşımaktadır.

Vizem.net danışmanlığında son 4 yılda çoğunluğu Schengen ülkeleri olmak üzere, 1000’den fazla emekli vizesi alınmıştır.

Emekli Vizesi için Gerekli Evraklar Nelerdir?

Emekli vizesi başvurusu yapmadan önce, emeklilerin hazırlaması gereken ek evraklar bulunmaktadır.

Emekli vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Vize başvuru formu: Okunaklı ve dikkatlice doldurulmuş, tarih yazılmış ve imzalanmış başvuru formu gerekmektedir.
  • Pasaport: Son 10 yıl içerisinde alınmış ve en az iki sayfası boş olan pasaport ve pasaportun kişisel bilgileri içeren sayfalarının fotokopileri gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf: Son 6 ayda çekilmiş, beyaz fonlu, 35 mm genişlik 45 mm uzunlukta, 2 adet biyometrik fotoğrafın sunulması gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası: Planlanan kalış dahilindeki her günü kapsayan minimum 30.000 Euro teminatlı sağlık sigortası gerekmektedir.
  • Adli sicil kaydı: Belge Türkçe olmalı ve QR koda sahip olmak zorundadır.
  • Vize başvuru ücreti: Vize başvuru ücretinin ödendiğini gösteren makbuz ibrazı zorunludur.
  • Hizmet dökümü: 4A - 4B - 4C detaylı, barkodlu hizmet dökümü belgesinin E-devletten alınması ve emekli vize başvurusunda sunulması gerekmektedir.
  • Maaş hesap dökümü: Emekli vize başvurusu yapacak kişinin, son 3 aya ait emekli maaşını gösteren, bankadan kaşeli ve imzalı hesap dökümü alınması gerekmektedir. Kişi ölüm aylığı alıyorsa, barkodlu hizmet dökümü ve son 3 aya ait maaş bilgilerini gösteren, bankadan alınmış kaşeli ve imzalı hesap dökümünün ibraz edilmesi gerekmektedir. SGK hizmet dökümü yoksa, Emekli Sandığı veya emekli olunan diğer kurumlardan alınmış orijinal kaşeli ve imzalı belge sunulmaktadır.
  • Finansal belgeler: Bankadan temin edilmiş, ıslak imzalı ve kaşeli, aktif olarak kullanılan, bakiyeli ve son 3 aya ait hesap bilgilerini kapsayan Türk Lirası hesap dökümünün temin edilmesi ve hesap dökümünün vize başvuru tarihinden en fazla 15 gün önce alınması gerekmektedir. Türk lirası hesabı dışında döviz ve diğer vadeli hesapların bilgisi ve tapu, ruhsat bilgilerinin finansal belgelere eklenmesi gerekmektedir.

Ziyaret edilmesi planlanan ülkenin konsolosluğu ek belgeler ve aşı gereksinimleri talep edebilmektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Emekliler için Vize Dilekçe Örneği Nasıl Yazılır?

Emekliler için vize başvurusu yaparken, vize başvuru dilekçesinin yazılması gerekmektedir.

Emekliler için vize dilekçe örneğinin, vize başvurusu sahibi tarafından, başvuru yapılan ülkenin konsolosluğuna hitaben, resmi bir dille yazılması gerekmektedir. Emekliler için vize başvuru dilekçesi seyahat bilgilerinin, seyahat amacının ve seyahat masraflarının nasıl karşılanacağının detaylı bilgilerini içermesi gerekmektedir.

Emekli Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Emeklilik vize başvuru evrakları hazırlandıktan sonra, emekli vize randevusu alınarak, başvuru işlemlerinin başlatılması gerekmektedir.

Emekli vize başvurusu için randevu oluşturma şekli, seyahat edilecek ülkeye göre değişmektedir. Emekli vize randevusu seyahat edilmesi planlanan ülkenin konsolosluğu ve vize başvuru merkezleri aracılığı ile online veya mail yoluyla alınmaktadır.

Tüm başvurular için vizem.net tarafından ücretsiz olarak randevu hizmeti sunulmaktadır.

Emekliler için Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Emekliler için vize başvuru evrakları hazırlandıktan sonra, vize başvurusunun yapılması gerekmektedir.

Emekliler için vize başvurusu, seyahat edilecek ülkeye göre, konsolosluk ve vize başvuru merkezleri aracılığıyla yapılmaktadır.

Emekli Vizesi Almak Ne Kadar Sürer?

Emekli vize başvuru işlemleri tamamlandıktan sonra, vizesinin onayı başvuru yapılan ülkenin konsolosluğu tarafından verilmektedir.

Emekli vizesi başvurusunun sonuçlanması, başvuru yapılan ülkenin konsolosluğuna göre değişmekte ve ortalama 15 gün sürmektedir.

Emekliler için Vize Başvuru Reddine Nasıl İtiraz Edilir?

Emekliler için vize başvurusu reddedilmişse, vize reddinin tekrar incelenmesi amacıyla vize reddine itiraz edilmektedir.

Emekliler için vize başvuru reddine, şahsen ya da vekalet verilen avukat veya bir temsilci aracılığıyla itiraz edilmesi gerekmektedir. Vize başvuru reddi için, vize başvurusu reddedildikten en geç bir ay içerisinde, vize bölümüne itiraz dilekçesinin ibraz edilmesi gerekmektedir.

Vize başvuru reddi itiraz dilekçesine, red cevabı alan kişinin imzasını ve red cevabında yer alan altı veya yedi haneli rakam kodu ile red cevabı alan kişinin isminin, doğum tarihinin ve elektronik posta adresinin yazılması gerekmektedir.

Vize başvuru red cevabında bulunan vizenin reddedilme sebeplerinin ve itiraz sebebinin açıklayıcı bir dille itiraz dilekçesine yazılması ve vize başvurusu sırasında sunulan belgelerin, tekrar ibraz edilmesi gerekmektedir. Vize başvuru reddine yapılan itirazın dilekçesi, başvuru yapılan ülke konsolosluğunun ana dilinde yazılması veya tercüme edilmesi gerekmektedir.

İtiraz dilekçesi ülke konsolosluğuna ibraz edildikten sonra ortalama olarak 3 ay içerisinde, itiraz dilekçesine cevap gelmektedir.

Türkiye’den Hangi Ülkeler için Emekli Vize Başvurusu Yapılabilir?

Türkiye’den emekli vize başvurusu yapılan ülkeler aşağıda listelenmiştir.

  • Almanya emekli vizesi
  • Bulgaristan emekli vizesi

Avrupa Ziyareti için Emekli Vizesi Nasıl Alınır?

Türkiye’den Avrupa seyahat etmeyi planlayan emeklilerin, öncelikle Avrupa için emekli vizesi almaları gerekmektedir.

Avrupa için emekli vizesinin, ilk giriş yapılacak ülkenin konsolosluğundan alınması gerekmektedir. Emekli vizesi alınan Avrupa ülkesine giriş yapıldıktan sonra, Emekli Schengen vizesi ile, Schengen vizesi kapsamına giren diğer ülkeler arasında geçiş yapılabilmektedir.

Vizem.net emekli vize başvuruları danışmanlığında, son 4 yılda 16 gün onay süresi ve %94.5 onay oranı ile en iyi skora sahip akredite acentedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Utku Urfa Yazan: Utku Urfa

Utku Urfa graduated from Trakya University in 2020 with a bachelor's degree in Translation and Interpreting. After taking the role of both the copywriter and content editor at vizem.net in July 2021, Utku is currently working as EU Area Senior Consultant since July 2022.

Paylaş: