Slovakya Kültür Vizesi

Slovakya Kısa Süreli Kültür Vizesi Başvuru Süreci 2023

Slovakya kısa süreli kültür vizesi, Slovakya’da gerçekleştirilecek kısa süreli kültür faaliyetleri için başvurulması gereken bir vize türüdür.

Slovakya, Avrupa Birliğine üye bir ülkedir ve Slovakya ziyaret edilmek istendiği takdirde, geçerli bir Schengen vizesine sahip olunması gerekmektedir. Slovakya’yı kültürel etkinlik amacıyla ziyaret etmek için Slovakya kısa süreli kültür vizesi seçilmeli ve başvuru gerçekleşmelidir.

Slovakya Kültür Vizesi Başvuru Belgeleri Nelerdir?

Slovakya kısa süreli kültür vizesi için başvuru belgeleri aşağıda listelenmiştir.

  • Slovakya vize başvuru formu: Başvuru sahibi tarafından doldurulmuş Slovakya kısa süreli kültür vizesi başvuru formu sunulmalıdır.
  • 2 adet biyometrik fotoğraf: Fotoğraflar 35 mm genişlik 45 mm uzunluğunda olmalıdır. Fotoğraflar, 6 aydan eski olmamalıdır. Tercih edilecek arka fon açık renkte olmalı, fotoğraflardan bir tanesi başvuru formunun fotoğraf bölümüne yapıştırılmalıdır.
  • Pasaport fotokopisi: Pasaportta kişi bilgilerinin yer aldığı kısım ve son 3 yılda alınmış Schengen vizelerinin ve kaşeli sayfaların fotokopisi sunulmalıdır. Pasaport, 10 yıl içinde alınmış olmalı ve kullanım süreli seyahat dönüşünden en az 3 ay sonraya kadar geçerli olmalıdır. En az 2 adet boş sayfası olmalıdır.
  • Davetiye: Etkinlik sahibi tarafından sunulmuş, imzalı davetiye ve kültürel servis sağlayıcı tarafından sunulmuş kontrat ve davetiye ile birlikte; katılımcının ismi soyismi, doğum tarihi, pasaport numarası, ziyaret amacı ve seyahat süreli davetiyede belirtilmelidir.
  • Konaklama belgeleri: Seyahat süresini kapsayan ve Slovakya’da konaklama kanıtı belgeler sunulmalıdır.
  • Slovakya sağlık sigortası: Seyahat süresini kapsayan, Schengen bölgesinde geçerli ve 30.000 EUR’a kadar teminatlı seyahat sağlık sigortası poliçe aslı veya kopyası gerekmektedir.
  • Finansal yeterlilik: Bankaya ait son 3 aylık hesap dökümü ve bankanın imza sirküleri sunulmalıdır. Banka hesabında, seyahat süresi boyunca her bir gün için 56 EUR ya da muadili Türk lirası bulunmalıdır. Ek olarak, bulunması halinde, gayrimenkul tapu senedi belgeleri, araba ruhsatı da sunulabilmektedir.
  • Vatandaşlık belgeleri: Kimlik fotokopisi ve evli olunması halinde, evlilik cüzdanı sunulmalıdır.
  • Muvafakatname: 18 yaşını doldurmamış kişiler için, yalnız seyahat edilmesi durumunda veya bir refakatçi ile seyahat edilmesi durumunda ebeveynlerin noter tasdikli izin belgeleri sunulmalıdır.

Ek olarak, başvuran kişinin durumuna göre veya dış temsilciliklerin taleplerine göre ek belgeler istenebilmektedir.

Slovakya Kültür ve Spor Etkinlikleri Vizesi için Başvuru Mektubu Nedir?

Slovakya kültür ve spor etkinlikleri vizesi için başvuru mektubu, sunulması gereken evraklardan biridir.

Slovakya kültür vizesi başvuru mektubu; Slovakya Konsolosluğuna hitaben, adayın ismi, ziyaret sebebi, başvuru sırasında sunulacak belgeler ve seyahat rotasına dair bilgiler bulunmalıdır. Kişisel bilgiler verilmeli ve imzalanmalıdır. Verilen bilgiler doğru olmalıdır.

Slovakya kültür ve spor etkinlikleri vizesi başvuru mektubu doldurulurken en önemli husus, eksiksiz ve doğru bilgilerle doldurulmasıdır.

Slovakya Kültür ve Spor Etkinlikleri Vizesi için Davet Mektubu Nasıl Olmalıdır?

Slovakya kültür ve spor etkinlikleri vizesi için gerekli olan evraklardan birisi de, davet mektubudur. Katılınacak etkinlik sahibi tarafından düzenlenmiş davet mektubu sunulması istenmektedir.

Slovakya kültür ve spor etkinlikleri vizesi için yazılacak davet mektubunda resmi bir dil kullanılmalıdır.

Slovakya kültür ve spor etkinlikleri vizesi davet mektubunda, etkinliği düzenleyen kişi ve kuruma ait isim bilgileri, etkinliği düzenleyen kurumun tanımı yapılmalıdır.

Düzenlenecek olan etkinliğin veya etkinliklerin tanımları belirtilmelidir. Etkinliklerin süresi ve tarihleri de mektupta belirtilmelidir. Etkinliklerin düzenleneceği adres bilgileri yazılmalıdır ve planlanan tüm etkinlikler belirtilmelidir.

Slovakya Kültür Vizesine Nasıl Başvurulur?

Slovakya kültür vizesine başvuru süreci VFS Global aracı kurum ve akredite acenteler üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. Slovakya kültür vizesi başvurusu için gerekli evraklar hazırlandıktan sonra Slovakya kültür vizesi başvuru için VFS Global aracı kurumundan vize başvuru randevusu alınır. Belgelerin ve biyometrilerin tesliminden sonra vize ücreti ödenir. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra ise Slovakya kültür vizesi sonucu beklenir.

18 Yaşından Küçükler için Slovakya Kültür Vizesi Başvuru Nasıl Yapılır?

18 yaşını henüz doldurmamış olan kişiler için Slovakya kültür vizesine başvuru süreci gerçekleştirilebilmektedir.

Slovakya kültür vizesine, 18 yaşını doldurmamış kişilerden ebeveynlerine ait olan düzenli gelir kanıtı talep edilir. Aylık hesap dökümü, iş sözleşmesi gibi belgeler istenir.

18 yaşını henüz doldurmamış kişiler için muvafakatname talep edilir. Noter onaylı seyahat izin belgesine sahip olunmalıdır.

Ebeveynlerden birinin farklı bir ülkede yaşaması durumunda da noter onaylı muvafakatname sunulmalıdır.

18 yaşını doldurmayan kişiler için Slovakya kültür vizesi başvurusu yapılırken, randevu yerinde, kişinin yanında vasisi veya ebeveyni bulunmalıdır.

Slovakya Kültür Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

Slovakya kültür vizesi, vize ücretleri aşağıdaki tabloda verilmiştir.

HİZMETLERÜCRET
Vize Harcı80 EUR
Biyometri İşlemleri36 EUR
Başvuru Formu ve Dilekçe Doldurma20 EUR
Randevu5 EUR
Acente Hizmeti25 EUR
Toplam166 EUR

2021 yılı için talep edilen Slovakya Vize Ücreti içerisine danışmanlık hizmetleri dahil edilmemektedir.

Slovakya Kültür Vizesi Başvurusu Ne Kadar Sürede Sonuçlanır?

Slovakya kültür vizesine başvurulabilen en erken tarih seyahat gününden 6 ay öncesidir.

Slovakya kültür vizesi başvuruları ortalama 15 gün süre zarfında sonuçlanmaktadır. Bazı durumlarda 15 günü geçebilmektedir.

Slovakya kültür vizesi başvuru takibi, VFS Global aracı firması ile takip edilebilmektedir. Ek bilgiler için başvuru yapılan Slovakya vize başvuru merkezi ile iletişime geçilebilmektedir.

Slovakya Kültür Vizesi ile Hangi Haklara Sahip Olunur?

Slovakya kültür vizesi ile sahip olunan haklar aşağıda listelenmiştir.

  • Slovakya’da en fazla 90 gün bulunma hakkı tanımaktadır.
  • Slovakya’da olan etkinliklere ve faaliyetlere katılma hakkı tanımaktadır.
  • Diğer Schengen ülkeleri ziyaret etme hakkı tanımaktadır.
  • Seyahat sağlık sigortası sayesinde Slovakya ve diğer Schengen ülkelerinde tedavi hakkı tanımaktadır.

Slovakya kültür vizesi ile sahip olunamayacak haklar aşağıda listelenmiştir.

  • Eğitim alma hakkı tanımamaktadır.
  • İkamet etme hakkı tanımamaktadır.
  • Çalışma ve iş kurma hakkı tanımamaktadır.

Slovakya Kültür Vizesine Benzer Diğer Slovakya Vize Türleri Nelerdir?

Slovakya kültür vizesine benzer diğer Slovakya vize türleri aşağıda listelenmiştir.

  • Slovakya kısa süreli turistik vize
  • Slovakya kısa süreli iş vizesi
  • Slovakya kısa süreli aile veya arkadaş ziyareti vizesi

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Ebru Sönmez Yazan: Ebru Sönmez

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.

Paylaş: