Slovakya Vizesi

Slovakya Vize Türleri ve Başvuru Süreçleri 2023

Slovakya vizesi, iş seyahati, aile ziyareti, turistik gezi gibi herhangi bir amaçla Slovakya’ya seyahat edecek kişilerin alması gereken vize türüdür. Schengen özellikli bir vize olan Slovakya vizesi, kısa dönemli ve uzun dönemli vize olarak ikiye ayrılmaktadır.

Vizem.net son 4 yıl içerisinde yapılan Slovakya vizesi başvurularında %93,4 en yüksek onay oranına sahiptir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Slovakya Türkiye’den Vize İstiyor Mu?

Slovakya vize istemektedir. Umuma mahsus (bordo) pasaportu olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, kısa ve uzun süreli Slovakya seyahatlerinde vize almak zorundadır.

Hizmet (gri) pasaportu , diplomatik (siyah) ve hususi (yeşil) pasaport sahipleri ise 180 gün içinde en fazla 90 süren Slovakya seyahatleri için vizeye tabii değildir. Hususi, diplomatik ve hizmet pasaportu sahipleri, 90 günden daha uzun süren seyahatlerinde Slovakya vizesi almak zorundadır.

Slovakya Yeşil Pasaporta Vize İstiyor Mu?

Slovakya yeşil pasaporta, 180 gün içerisinde 90 güne kadar yapılan seyahatler için vize istememektedir.

Yeşil pasaport, devlette memur olarak çalışan kişilere ve şartları sağlamaları halinde memur ailelerine verilen pasaport türüdür. Hususi pasaport olarak da adlandırılan yeşil pasaport, 5 yıllık bir süre için verilmektedir. Yeşil pasaport sahipleri, kısa süreli seyahatleri için vizeden muaf olabilmektedir. Yeşil pasaport sahiplerinin vize muafiyeti, Slovakya vizesi için geçerlidir.

Slovakya Vize Şartları Nelerdir?

Slovakya’ya vize almak için gerekli şartlar aşağıda listelenmiştir.

  • Herhangi bir suça karışmamış olmak
  • İkamet edilen ülkeye dönüleceğini ispat etmek için yeterli kanıt olması
  • Başvuru sahibinin daha önceden yapılmış vize ihlalinin olmaması
  • Schengen İstihbarat Sisteminde (SIS) herhangi bir kaydın olmaması
  • Slovakya seyahati için yeterli gelir, birikim veya geçerli bir sponsora sahip olunması

Slovakya Vize Türleri Nelerdir?

Slovakya vize türleri aşağıda listelenmiştir.

  • Slovakya Schengen vizesi : Slovakya Schengen vizesi, C tipi vize olarak da adlandırılmakta ve hamiline 180 gün içerisinde 90 güne kadar Slovakya’da konaklama imkanı vermektedir. Turistik gezi, iş gezisi, aile/arkadaş ziyareti, fuar veya konferansa katılım, kısa süreli eğitim gibi nedenlerle Slovakya’ya seyahat edecek kişilerin Slovakya Schengen vizesi alması gerekmektedir.
  • Slovakya ulusal vizesi : Slovakya ulusal vizesi, D tipi yani uzun süreli vize türüdür. Slovakya’da 90 günden daha fazla kalacak kişilerin Slovakya ulusal vizesine başvurmalıdır. Slovakya’da çalışmak, eğitim görmek, araştırma yapmak, ikamet etmek amacına sahip Avrupa birliği vatandaşı olmayan kişilerin uzun süreli Slovakya ulusal vizesi alması gerekmektedir.

Slovakya vizesi, giriş sayılarına göre de farklı türlere ayrılmaktadır. Slovakya’ya bir kere giriş-çıkış yapılacaksa tek girişli vize, iki kere giriş-çıkış yapılacaksa çift girişli vize, ikiden fazla kez giriş-çıkış yapılacaksa multi girişli vize alınması gerekmektedir.

Slovakya C Tipi (Schengen) Vize Türleri Nelerdir?

Slovakya C tipi (Schengen) vize türleri aşağıda verilmiştir.

  • Slovakya turist vizesi
  • Slovakya aile/arkadaş ziyareti vizesi
  • Slovakya ticari vize
  • Slovakya kültürel/sportif etkinlik vizesi
  • Slovakya eğitim ve araştırma vizesi
  • Slovakya tır şoförü vizesi
  • Slovakya transit vizesi

Slovakya D Tipi (Ulusal) Vize Türleri Nelerdir?

Uzun süreli Slovakya D tipi vize türleri aşağıda listelenmiştir.

  • Slovakya çalışma vizesi
  • Slovakya aile birleşimi vizesi
  • Slovakya öğrenci vizesi
  • Slovakya Erasmus vizesi
  • Slovakya araştırma vizesi

Uzun süreli vize olarak da adlandırılan Slovakya D tipi vize, Slovakya’ya seyahat edecek kişilere 90 günden daha fazla Slovakya sınırlarında kalma hakkı vermektedir.

Slovakya Vize Başvurusu için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Slovakya vize başvurusu için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Pasaport: Son 10 yıl içerisinde çıkarılmış ve Slovakya seyahati bitiminden sonra en az 3 ay daha gerçeliliği olmalıdır. Pasaport içerisinde en az iki adet boş sayfa bulunmalıdır.
  • Slovakya vize başvuru formu: Mavi tükenmez kalemle eksiksiz doldurulmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf: 35 mm genişliğe ve 45 mm uzunluğa sahip iki adet biyometrik özellikli fotoğraf istenmektedir. Son 6 aydan eski olmamalıdır.
  • Ulaşım bilgileri: Uçakla gidilecek ise gidiş-dönüş uçak bileti, arabayla gidilecek ise arabanın yurt dışına çıkış izni, yeşil sigorta gibi belgeler istenmektedir.
  • Konaklama bilgileri: Giriş ve çıkış günlerini gösteren hotel rezervasyonu veya aile/arkadaş ziyareti yapılacak ise yanında kalınan kişinin adresi ve kimlik bilgileri istenmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası: En az 30.000 Euro teminatlı, tüm seyahat süresini kapsayan bir sigorta olmalıdır.
  • Finansal durumu gösteren belgeler: Son 3 aylık hareketleri içeren banka hesap cüzdanı dökümü istenmektedir.
  • Tam tekmil nüfus kayıt örneği: Bir adet nüfus kayıt örneği istenmektedir.

Yukarıda verilen Slovakya vizesi için gerekli evrak listesi, tüm vize başvurularında istenen standart evrakları göstermektedir. Slovakya vize evrakları, başvuru yapan kişinin çalışma durumuna ve vize türüne göre farklılık göstermektedir. Slovakya eğitim vizesi alınacaksa eğitim ile ilgili evraklar hazırlanmalıdır veya vize başvuru yapan kişi ev hanımı ise sponsor belgeleri eklenmelidir.

Vize türüne göre değişen Slovakya vizesi için gerekli evraklar, doğru ve eksiksiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Vize evraklarının yanlış hazırlanması Slovakya vizesi başvurusunun onaylanma olasılığını düşürmektedir.

Slovakya Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Slovakya vize başvuru formu, elde veya Slovakya elektronik başvuru portalı kullanılarak doldurulmaktadır. Slovakya C tipi ve D tipi vizeleri için başvuru formunu, https://ezov.mzv.sk/e-zov/ adresinden online olarak doldurmak mümkündür.

Slovakya Konsolosluğu vize başvuru formu, Türkçe, İngilizce ve Slovakça dillerinde doldurulmalıdır. Slovakya vizesi başvuru formunda, başvuru sahibinin adı-soyadı, doğum tarihi, cinsiyeti, medeni durumu, doğum ülkesi ve ikamet ettiği ülke, pasaport numarası ve türü, kimlik numarası, seyahat amacı, ilk giriş yapacağı ülke gibi bilgiler istenmektedir.

Slovakya Vizesi için Hesapta Ne Kadar Para Olmalı?

Slovakya vizesi için hesapta, Slovakya'da geçirilecek her bir gün için 56 Euro olmalıdır. Slovakya vizesi başvuran kişinin hesabında seyahat süresince yetecek parasının olduğunu Slovakya Konsolosluğuna veya Büyükelçiliğine tasdik ettirmesi gerekmektedir.

Slovakya Vizesi Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Slovakya vizesi seyahat sağlık sigortası, Slovakya seyahati süresince herhangi bir sağlık sorunu yaşanması durumunda ihtiyaç duyulan belgelerden biridir. Slovakya sağlık sigortası, Slovakya seyahatinden bir gün öncesi ve Slovakya seyahati bittikten bir gün sonrası da dahil tüm seyahat boyunca geçerli olmalıdır. Slovakya seyahat sağlık sigortası, tüm Schengen ülkelerinde geçerlidir.

En az 30.000 teminatlı olması gereken Slovakya seyahat sağlık sigortası, acil tıbbi müdahale, tıbbi tahliye, eşya kayıpları, yolculuğun kesintiye uğraması gibi durumları kapsamaktadır. Slovakya seyahat sağlık sigortası orjinal, imzalı, kaşeli veya QR kodlu olmalıdır.

Vizem.net, seyahat edecek kişilere Slovakya vizesi için gerekli seyahat sağlık sigortasını sigorta birimi üzerinden en uygun fiyat ile birlikte sunmaktadır.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Slovakya Vize Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Slovakya vize başvuru ücreti, 80 Euro’dur. Slovakya vize ücreti, 18 yaşından küçük Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için ücretsizdir. Slovakya vize başvuru harç ücreti Slovakya Konsolosluğu tarafından belirlenmekte ve duyurulmaktadır.

Slovakya vize başvuru ücretinin, başvuru sırasında Euro ile nakit olarak ödenmesi gerekmektedir. Vize başvuru ücreti ödemelerin kredi kartı veya başka bir para birimi kabul edilmemektedir.

2022 yılında Slovakya vize ücreti, kısa süreli vizeler için seyahat sağlık sigortası, gerektiği durumlarda yeminli tercüman ve danışmanlık masraflarının toplamı ortalama 195 eurodur.

Slovakya Vize Danışmanlık Ücreti Nedir?

Slovakya vize danışmanlık ücreti, kısa süreli vizeler için vize türüne göre 25 Euro ile 90 euro, uzun süreli vizeler için ise 70 Euro ile 160 Euro arasında değişmektedir.

Slovakya Vizesi Nasıl Alınır?

Slovakya vizesi, vize başvuru formunun eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması ve gerekli tüm evrakların hazırlanmasının ardından Slovakya dış temsilciliklerine veya aracı kurumlara ve akredite acentelere ile başvurarak alınmaktadır. Slovakya dış temsilcilikleri Ankara ve İstanbul'da bulunmaktadır. Slovakya vize işlemleri, Slovakya dış temsilcilerinin yetki verdiği vize merkezleri, aracı kurumlar tarafından da yapılmaktadır.

Son 59 ay içerisinde Schengen vizesi almış kişilerin Vizem.net merkez ofisine şahsen gelmeden yalnızca vize gerekli evrakları göndererek Slovakya vizesine başvurmaları mümkündür.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Slovakya Vizesi Online Başvuru ile Alınabilir Mi?

Slovakya vizesi online başvuru ile alınamamaktadır. Slovakya vizesi başvuru formu, Slovakya dış temsilciliğine şahsen yapılacak başvurularda https://ezov.mzv.sk/e-zov/ adresi üzerinden online olarak doldurulabilmektedir. Slovakya vize başvurusu için gerekli olan vize evrakların orjinalinin ve fotokopilerinin hazırlanması ve teslim edilmesi, son 5 yıl içerisinde Schengen vizesi alınmadı ise parmak izi verme ve fotoğraf gibi biyometrik işlemlerin yapılması için Slovakya dış temsilciliğinden randevu alınması ve şahsen gidilerek tamamlanması gerekmektedir.

Çalışmayanlar için Slovakya Vizesi Nasıl Alınır?

Çalışmayanlar için Slovakya vizesi, standart vize belgelerinin yanı sıra sponsor gösterilerek alınmaktadır. Slovakya vizesi için sponsor, vize başvurusunda bulunan kişinin birinci dereceden aile üyeleri (anne, baba, çocuk) arasından gösterilmektedir.

Çalışmayan kişiler, işsizler ve ev hanımları, sponsor dilekçesi sunarak vize Slovakya vizesine başvurabilmektedir. Sponsor dilekçesi, sponsor olan kişi tarafından şahsen yazılmalıdır. Sponsor dilekçesinde başvuru yapan kişinin Slovakya seyahati sürecinde yapacağı tüm harcamaların karşılanacağı belirtilmeli ve sponsor olan kişiyle ilgili bilgilere yer verilmelidir.

Çalışmayan kişiler, Slovakya vizesi almak için sponsor dilekçesinin yanı sıra sponsor olan kişinin işi ile ilgili belgeleri, varsa mal varlığını gösteren tapu, kira sözleşmesi gibi belgeleri de sunmalıdır.

Öğrenciler için Slovakya Vizesi Nasıl Alınır?

Öğrenciler için Slovakya vizesi, Slovakya’da yapılacak tüm harcamaları karşılayacak bir sponsor göstererek alınmaktadır. Slovakya vizesi için sponsor, öğrencinin birinci dereceden aile üyeleri veya bir eğitim kurumu, dernek veya bir şirket olabilmektedir. Öğrenciler için Slovakya vizesi başvurusunda gerekli belgeler arasında, sponsor dilekçesi, sponsorun işiyle ilgili belgeler veya sponsor olan kurum ile ilgili belgeler de yer almalıdır. Slovakya vizesi almak isteyen öğrencilerin, gerekli belgeler ile birlikte öğrenci belgesi de beyan etmesi gerekmektedir.

18 Yaş Altındakiler için Slovakya Vizesi Nasıl Alınır?

18 yaş altındakiler için Slovakya vizesi, vize için gerekli belgelerin teslim edilmesi ile alınmaktadır. 18 yaşından küçük kişilerin Slovakya vizesi alabilmesi için seyahat etmeyecek ebeveynlerinden muvafakatname alınması gerekmektedir. Ebeveynlerden alınan muvafakatnamenin orjinal olması ve arkasında noter onaylı, tam tekmil nüfus kayıt örneği olması gerekmektedir. Boşanmış ebeveynlerde, velayet kimde olursa olduğun seyahat etmeyen ebeveynden muvafakatname istenmektedir.

Slovakya Vizesi Nereden Alınır?

Slovakya vizesi, vize merkezlerinden ya da Slovakya dış temsilciliklerinden alınmaktadır. Kısa süreli Slovakya vizesi, başvuru yapan kişinin ikamet ettiği ile göre yetki alanı içerisinde dış temsilcilikten veya aracı kurumlardan alınabilmektedir. Uzun süreli Slovakya vizesini ise yalnızca Slovakya dış temsilciliğinden almak mümkündür.

Slovakya vize başvurularında, Slovakya dış temsilciliği tarafından başvurunun onaylanması durumunda vize etiketi yapıştırılmış olan pasaport, başvuru yapılan vize merkezine gönderilmektedir. Slovakya vize başvurusu yapan kişi pasaportunu vize merkezinden veya Slovakya dış temsilciliğinden alabilmektedir.

Slovakya Vizesi için Yetkili Kurum Hangisidir?

Slovakya vizesi için yetkili kurum VFS Global ve AS Vizedir. İş gezisi, turistik gezi, aile/arkadaş ziyareti gibi farklı amaçlarla yapılacak Slovakya vizesi başvurularında yetkili aracı kurum konumundadır. VFS Global ve AS Vize üzerinden yalnızca 90 günden az sürecek Slovakya seyahatleri için kısa süreli C tipi vize başvuruları yapılmaktadır.

Aracı kurumlar kısa süreli seyahatler için Slovakya vizesi başvurularında gerekli evrakların ve biyometrik işlemlerini tamamlayarak, Slovakya dış temsilciliklerine teslim etmektedir. VFS Global ve AS vizze, vize evraklarının toplanması konusunda hizmet verse de vizenin onaylanması konusunda yetkili merci değildir.

Slovakya Vize İşlemleri Hangi İllerden Yapılır?

Slovakya vize işlemleri aşağıdaki illerden yapılabilmektedir.

  • Ankara Slovakya vize başvuru merkezi
  • Slovakya İstanbul vize başvuru merkezi
  • Slovakya vizesi İzmir başvuru merkezi
  • Slovakya Antalya vize başvuru merkezi

Slovakya Vize Randevu Alma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Slovakya vize randevu alma işlemleri, Slovakya dış temsilciliklerinden ve yetkili aracı kurumlardan web sitesi üzerinden, e-mail veya telefon yoluyla yapılmaktadır. Slovakya vize başvurusu için Ankara Büyükelçiliğinden randevu, emb.ankara@mzv.sk mail adresine mail atarak veya https://ezov.mzv.sk/e-zov/ web sitesinden online başvuru yapıldıktan sonra alınmaktadır.

İstanbul Konsolosluğundan Slovakya vize randevusu, cons.istanbul@mzv.sk mail adresi veya https://ezov.mzv.sk/e-zov/ web sitesi üzerinden alınamaktadır. Slovakya Konsolosluğu vize randevu işlemi için öncelikle web sitesinden vize başvurusu yapmak gerekmektedir. VFS Global üzerinden yapılacak Slovakya vizesi başvurularında randevu alma işlemi https://www.vfsglobal.com adresinden online olarak ya da 0212 373 58 30 numaralı telefonu arayarak yapılmaktadır.

Vizem.net aracılığı ile yapılacak Slovakya vize başvurularında randevu alma işlemi danışmanlar tarafından yapılmaktadır.

Slovakya Vizesi İçin Parmak İzi Nerede Verilir?

Slovakya vizesi için parmak izi, vize başvuru merkezlerinde verilmektedir. Slovakya vizesi için biyometri işlemleri parmak izi tarama ve biyometrik fotoğraftır. Slovakya vizesi için parmak izi verme, dijital parmak izi tarayıcılar kullanılarak yapılmaktadır.

Slovakya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Slovakya vizesi, iş, seminer, konferans, spor ve kültürel etkinlikler ve eğitim programları gibi amaçlar için başvurulduğunda ortalama 7 gün içerisinde çıkmaktadır. Slovakya vize başvurusunun tüm vize türleri için ortalama çıkma süresi 15 gündür.

Slovakya vizesi başvurusunun karara bağlanma süresi, Slovakya dış temsilciliğinin yoğunluğu, başvurunun resmi tatil günlerine denk gelmesi ve eksik evrak teslim edilmesi gibi nedenlerle uzayabilmektedir.

Slovakya Vize Takip ve Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Slovakya vize takip ve sorgulama işlemleri, başvuru yapılan vize merkezinin web sitesi üzerinden online olarak yapılabilmektedir. Ancak vize başvurusunun nasıl sonuçlandığına online olarak ulaşılamamaktadır. Slovakya vize başvurusunun onaylanıp onaylanmadığı pasaport teslim alındıktan sonra öğrenilmektedir.

VFS Global Slovakya vize takip işlemi için VFS tarafından verilen referans kodu kullanılmaktadır. VFS Global web sitesindeki sorgulama bölümüne referans kodunu girerek, vize takibi yapmak mümkündür. Benzer online takip Sistemi AS vize resmi web sitesi üzerinden de yapılabilmektedir.

Vizem.net, Slovakya vizesi başvurularında 5 aşamalı otomatik SMS servisi ve online hizmet ile vize başvurusu sorgulama ve takip hizmeti vermektedir.

Slovakya Vize Sonucu Nereden Öğrenilir?

Slovakya vize sonucu, Slovakya vizesi için başvuru yapılan aracı kurumun web sitesinden veya Slovakya dış temsilciliklerinden öğrenilmektedir. Slovakya vizesinin onaylanıp onaylanmadığı bilgisi, pasaport teslim alındıktan sonra öğrenilmektedir.

Slovakya Vizesi Almak Kolay Mıdır?

Slovakya vizesi almak, vize için pasaport, vize başvuru formu, seyahat sağlık sigortası, banka hesap dökümü gibi gerekli evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde hazırlanması durumunda kolay bir süreçtir.

Slovakya Vize Red Nedenleri Nelerdir?

Slovakya vize ret nedenleri aşağıda listelenmiştir.

  • Sahte seyahat belgesi sunmak
  • Slovakya seyahatinin amacına ve koşullarına dair yetersiz açıklama yapmak
  • Bir suç geçmişine sahip olmamak
  • Hasar görmüş bir pasaport sunmak
  • Geçerliliği olmayan bir pasaport sunmak
  • Geçersiz referans mektubu sunmak
  • Slovakya seyahat programı için yeterli kanıt bulunmamak
  • Slovakya seyahati ve geri dönüş için yeterli maddi kanıta sahip olmamak
  • Geçersiz doğum veya evlilik belgesi sunmak
  • Geçersiz seyahat sigortası sunmak
  • Slovakya’da konaklanacak yer ile ilgili yetersiz kanıt sunmak
  • Daha önceden alınmış Schengen vizeleri ile ilgili olumsuzluklar

Slovakya vize başvurusunun ret kararı alması durumunda kararın yeniden değerlendirilmesi için itiraz başvuru yapmak veya yeniden Slovakya vizesine başvurmak mümkündür.

Slovakya Vize Reddine İtiraz Başvurusu Nasıl Yapılır?

Slovakya vize reddine itiraz başvurusu, Türkiye’de bulunan ve ret kararını veren Slovakya dış temsilciliğine yapılmaktadır. Slovakya vizesine itiraz başvurusunun Slovakça yapılması veya resmi bir tercümesinin eklenmesi gerekmektedir. Slovakya vize reddine itiraz başvurusu, ret kararı çıktıktan sonraki 15 gün içerisinde yapılmalıdır.

Slovakya vize reddine itiraz başvurusunda, ret kararının neden yanlış olduğuna dair bir açıklama yapmak ve bu açıklamayı destekleyen belgeleri sunmak gerekmektedir.

Slovakya'da Vize Uzatma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Slovakya’da vize uzatma işlemleri, Slovakya’ya seyahat etmiş kişilerin, ciddi kişisel sebepler, doğal afet veya sabah gibi elinde olmayan sebepler veya insani nedenlerden dolayı Slovakya’dan ayrılamaması durumunda yapılmaktadır.

Slovakya vize uzatma işlemleri, polis departmanına başvuru yapılarak uzatılmaktadır. Slovakya kısa süreli vize, 180 gün içerisinde kullanılacak şekilde 90 güne kadar uzatılabilmektedir.

Slovakya Vizesi Schengen Özellikli Midir?

Slovakya vizesi Schengen özellikli bir vizedir. Slovakya vizesi ile Schengen bölgesinde bulunan ülkelere, vize bitiş tarihine kadar seyahat etmek mümkündür.

Slovakya Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidilir?

Slovakya vizesi ile 180 gün boyunca 90 günü aşmamak şartıyla seyahat edilecek Schengen ülkeleri; Almanya, Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Macaristan, Malta, Norveç, Letonya, Litvanya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Polonya, Portekiz, Slovenya ve Yunanistan

Slovakya ve diğer Schengen ülkelerinde en fazla 90 gün seyahat hakkı veren Schengen turist vizesi, kısa süreli vize türleri arasında yer almaktadır.

Slovakya Hızlı Vize Uygulaması Var Mıdır?

Slovakya hızlı vize uygulaması yoktur.

Son 5 yıl içerisinde Schengen vizesi almış kişilerin, Schengen ülkelerine acil başvuru yaparken şahsen vize merkezine gitmelerine gerek yoktur. Schengen acil vize başvuruları, son 5 senede Schengen vizesi alınmış ise Vizem.net üzerinden yapılabilmektedir.

Slovakya Vize Muafiyeti Hangi Şartlarda Geçerli Olur?

Slovakya vize muafiyeti, hizmet, hususi ve diplomatik pasaportu olan kişilerin 180 gün içerisinde 90 güne kadar yaptığı seyahatler için geçerlidir. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport sahipleri, kısa süreli seyahatler için vizeden muaftır.

Slovakya Vize Danışmanlık Hizmeti Nasıl Alınır?

Vizem.net, Slovakya vizesi başvurusu için gerekli evrakların hazırlanmasından pasaportun teslim edilmesine kadar tüm başvuru sürecinde danışmanlık hizmeti vermektedir. Çağrı merkezini arayarak ya da Türkiye genelinde bulunan ofislere giderek Slovakya vizesi ile ilgili danışmanlık hizmeti almak mümkündür.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Ebru Sönmez Yazan: Ebru Sönmez

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.

Paylaş: