Polonya Vizesi

Polonya Vize Türleri ve Başvuru Süreçleri 2023

Polonya vizesi turistik, ziyaret, eğitim ve araştırma amaçlı seyahatler için Polonya Cumhuriyeti vize rejmine göre vizeye tabi ülke vatandaşları tarafından alınması gereken vize türüdür.

Vizem.net Polonya vizesi başvurularında tüm süreç için danışmanlık hizmeti sunan ve son 3 yılda %97,9 ile Türkiye’deki en yüksek vize onay oranını elde eden akredite acentedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Polonya Türkiye’den Vize İstiyor Mu?

Polonya’ya gitmek isteyen umuma mahsus (bordo) pasaport hamili T.C vatandaşları Polonya vizesine tabidir; diplomatik (siyah), hizmet (gri) ve hususi (yeşil) pasaporta sahip olan T.C vatandaşlarının vize başvurusunda bulunması gerekmemektedir.

Polonya Yeşil Pasaporta Vize İstiyor Mu?

Yeşil (hususi) pasaport yalnızca devlet adına çalışan memurlara ve belirli şartları sağlayan aile bireylerine 5 yıllık süre ile verilen pasaport türüdür.

Polonya yeşil pasaport sahibi T.C vatandaşları için 6 ay içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile ülkeye vizesiz seyahat hakkı tanımaktadır.

Polonya Vize Türleri Nelerdir?

Geçerlilik süresi ve veriliş amaçlarına göre Polonya ülke vizesi türleri aşağıda listelenmiştir.

  • Polonya C tipi Schengen vizesi: Vize sahibine Polonya’da en fazla 90 güne kadar konaklama imkanı vermektedir. Kişinin turistik gezi, ziyaret, iş, staj, fuar, konferans ve kısa süreli eğitim programlarına katılımı için C tipi Schengen vizesi alması gerekmektedir.
  • Polonya D tipi ulusal vize: Polonya’da 90 günden daha uzun süre kalmak isteyen kişilere verilmektedir. Avrupa Birliği vatandaşı olmayan ve ikamet etmek, çalışmak, eğitim görmek veya araştırma yapmak için Polonya’ya gitmek isteyen kişilerin uzun dönemli Polonya d vizesialması gerekmektedir.

Polonya tek giriş vizesi kişinin vize süresi kapsamında Polonya’ya yalnızca bir kere giriş yapabilmesini sağlamaktadır. Polonya çift giriş vizesi ile ülkeye iki kez giriş yapılabilmekte ve ülkeden ikinci çıkışta vize sona ermektedir. Polonya multi vize, ülkeye birden fazla giriş çıkış hakkı sağlamaktadır.

Polonya C Tipi (Schengen) Vize Türleri Nelerdir?

Polonya C tipi Schengen vize türleri aşağıda listelenmiştir.

  • Polonya turist vizesi
  • Polonya aile arkadaş ziyareti vizesi
  • Polonya iş vizesi
  • Polonya kültürel- sportif etkinlik vizesi
  • Polonya kısa süreli eğitim vizesi
  • Polonya tır şoförü vizesi

Polonya Schengen vizesi C tipi kısa süreli vize tipidir, yalnızca Schengen bölgelerinde geçerli olup 90 günü aşmayacak şekilde verilmektedir. Hamiline, Polonya Schengen vizesi, tüm Schengen ülkeleri arasında geçiş yapma hakkı tanımaktadır.

Polonya D Tipi (Ulusal) Vize Türleri Nelerdir?

Polonya D tipi (ulusal) vize türleri aşağıda listelenmiştir.

  • Polonya yatırımcı vizesi
  • Polonya aile birleşimi vizesi
  • Polonya öğrenci vizesi
  • Polonya erasmus vizesi
  • Polonya staj vizesi
  • Polonya dil kursu vizesi
  • Polonya bilimsel araştırma vizesi
  • Polonya gönüllü hizmet vizesi

Polonya’ya 90 günden uzun süreli seyahat etmek isteyen vatandaşlar için Polonya D tipi vize türü düzenlenmektedir.

Polonya Vize Şartları Nelerdir?

Polonya vize şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Kişinin temiz adli sicil kaydına sahip olması gerekmektedir.
  • Kişinin tekrardan ülkesine döneceğini kanıtlayan belgeye sahip olması gerekmektedir.
  • Kişinin daha önceden vize ihlalinde bulunmamış olması gerekmektedir.
  • Kişinin Schengen İstihbarat Sistemi’nde (SIS) herhangi bir kaydının bulunmaması gerekmektedir.
  • Kişinin yeterli gelire, birikime veya geçerli bir sponsora sahip olmasıPolonya’ya gitme şartlarıarasında bulunmaktadır.

Polonya Vize Başvurusu için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Polonya vize başvurusu için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Polonya vize başvuru formu: E- konsulat sistemi üzerinden online olarak veya elle doldurulan vize başvuru formu şahsen imzalanmış olmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf: 3,5 x 4,5 cm boyutlarında, arka fonu beyaz, yüksek kaliteli kağıda basılmış, son 6 ay içerisinde çekilmiş, yüzün net çıktığı renkli bir fotoğraf olması gerekmektedir.
  • Pasaport: Kişinin pasaportunun en fazla 10 yıllık olması, talep ettiği vizenin bitiş tarihinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli olması ve en az iki boş sayfasının olması gerekmektedir.
  • Pasaport fotokopisi: Vize başvurusunda bulunan kişinin kişisel bilgilerinin ve fotoğrafının bulunduğu pasaport sayfasının fotokopisinin sunulması gerekmektedir.
  • Polonya seyahat sağlık sigortası: Alınan sağlık sigortasının en az 30.000 Euro teminatlı ve tüm Schengen ülkelerinde geçerli olması gerekmektedir. Seyahat sağlık sigortası çok girişli vize başvurusu durumunda ilk girişte kalınacak süreyi kapsamaktadır.
  • Nüfus kayıt örneği: Kişinin tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneğinin ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • İkametgah belgesi: Kişinin ikametinin bulunduğu bölgenin vize başvurusu yapılan konsolosluğun yetki alanında olduğunu gösteren yerleşim yeri ve diğer adres bilgilerinin sunulması gerekmektedir.
  • Mali durum belgeleri: Vize başvurusunda bulunan kişinin seyahat masrafları için yeterli birikime sahip olduğunu gösteren belge veya düzenli gelir belgesi gerekmektedir.
  • Rezervasyon belgeleri: Kişinin seyahatine ilişkin uçak rezervasyonu ya da kullanacağı ulaşım araçlarını gösteren belge ve konaklamaya dair rezervasyon belgeleri,Polonya’ya gitmek için gerekli evraklararasında yer almaktadır.

Yukarıda Polonya vize başvurularında istenen standart evraklar listelenmiştir. Polonya vize başvuru evrakları kişinin mesleki durumuna ve alınacak vize türüne göre değişiklik göstermektedir. Orijinal hallerinin ve fotokopilerinin birlikte teslim edilmesi gereken Polonya vizesi için gerekli evraklar, en fazla 3 ay önce düzenlenmiş olmalıdır.

Polonya Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Polonya vizesi başvuru formu elde ya da bilgisayar üzerinden doldurulabilmektedir. Bilgisayar üzerinden yapılacak başvurularda e-konsulat online başvuru sistemi üzerinden C tipi vize için Polonya Schengen vize başvuru formu ve D tipi vize için Polonya ulusal vize başvuru formu online olarak doldurabilmektedir.

Polonya vize başvuru formuna resmi e-konsulat sistemi olan https://secure.e-konsulat.gov.pl sitesi üzerinden ulaşılabilmektedir. Polonya konsolosluğu vize başvuru formu doldurulurken vize başvurusunda bulunacak kişinin aile adı ve soyadı bilgileri, doğum tarihi ve yeri, medeni hal bilgileri ve Schengen vizesi için gerekli olan pasaport bilgileri, seyahat bilgileri, finansal bilgiler gibi kişisel bilgiler istenmektedir.

Polonya vize başvuru formunun eksiksiz ve başvuru sahibine ait doğru beyanlarla doldurulması gerekmektedir. Polonya vize başvuru formu istenen formatta doldurulmadığı takdirde kişinin başvurduğu vizenin reddedilmesi gibi sonuçlar ortaya çıkabilmektedir.

Polonya Vize Fotoğraf Ölçüsü Nedir?

Polonya vize fotoğraf ölçüsünün 3,5 x 4,5 cm boyutlarında olması gerekmektedir. Polonya vize fotoğrafının arka fonu beyaz, yüzün ve yüz hatlarının net göründüğü bir şekilde olması ve son 6 ay içinde çekilmiş olması gerekmektedir.

Polonya vize fotoğrafı için örnek görsel aşağıda verilmiştir.

Polonya Vize Fotoğraf Ölçüsü Nedir?
Polonya Vize Fotoğraf Ölçüsü Nedir?

Polonya Vize Başvuru Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Polonya vize başvuru dilekçesinin Polonya konsolosluğuna hitaben ve resmi bir dille yazılması gerekmektedir. Polonya vize başvuru dilekçesinde kişinin hangi tarih aralıklarında ülkeye giriş çıkış yapacağını, Polonya’da ne amaçla bulacağını, seyahat planını, çalışma durumunu, konaklanacak yeri ve ziyaret edilmesi planlanan tüm ülkeleri bildirmesi gerekmektedir.

Vizem.net danışmanlığında yapılan Polonya vize başvurularında vize talep dilekçesi, başvuru sahibinin kişisel koşulları ve seyahat planı dikkate alınarak uzman ülke danışmanları tarafından yazılmaktadır.

Polonya Davetiye Örneği Nasıl Yazılır?

Polonya davetiye örneği, ziyaret edilecek kişi tarafından konsolosluğa hitaben yazılmaktadır. Polonya davetiyesinde ev sahibinin isim, soyisim, doğum tarihi, adres, meslek gibi kişisel bilgilerinin ve ülkeyi ziyaret edecek kişinin isim, soyisim, doğum tarihi, telefon numarası, seyahat nedeni ve ülkeye giriş çıkış tarihleri gibi detaylı bilgilerin verilmesi gerekmektedir; duruma göre ek bilgiler ve belgeler talep edilebilmektedir.

Polonya aile/ arkadaş ziyareti vizesi için davetiyede masrafların ve konaklamanın karşılandığı teyit etmelidir. Polonya iş davetiyesi Polonya’daki şirket tarafından kalış amacını ve kalış süresini içerek şekilde temin edilmelidir. Kültürel/ sportif amaçlı Polonya davetiye vizesi, etkinliğe katılım sağlanacak organizasyondan alınmalıdır.

Polonya Vizesi için Hesapta Ne Kadar Para Olmalı?

Polonya vizesi için hesapta 3 güne kadar olan konaklamalar için toplam 300 PLN veya 67,76 Euro, 3 günü aşan konaklamalar için günlük 100 PLN veya 22.59 Euro bulunması gerekmektedir. Polonya seyahati için konaklama masrafları üçüncü bir şahıs tarafından ya da seyahat öncesi karşılanıyorsa günlük 20 PLN veya 4.52 Euro bulunması gerekmektedir.

Polonya Vizesi Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Polonya vizesi seyahat sağlık sigortası, tüm seyahat süresini kapsamalı ve en az 30.000 Euro teminatlı olmalıdır.

Polonya seyahat sigortası, acil tıbbi bakım, acil hastane tedavisi ya da ölüm durumunda kişinin tıbbi nedenlerle ülkesine geri gönderilmesi için masrafları karşılamaktadır. Kişinin aldığı Polonya seyahat sağlık sigortası tüm Schengen bölgesi ülkelerinde geçerli olmalıdır.

Polonya vizesi için seyahat sağlık sigortası Vizem.net sigorta birimi üzerinden en uygun fiyat garantisi ile alınabilmektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Polonya Vize Evrakları Hangi Dilde Olmalıdır?

Polonya vize evraklarının Lehçe veya İngilizce dilinde yazılmış olması gerekmektedir; diğer dillerde yazılan evrakların onaylı ve tasdikli bir şekilde tercüme edilmesi gerekmektedir. Kişinin orijinal belgeye, tasdikli tercümesine ve her iki belgenin kopyasına sahip olması gerekmektedir.

Vizem.net aracılığı ile yapılan Polonya vizesi başvurularında gerekli evraklar için yeminli tercüme ve noter onayı işlemleri danışmanlık hizmetleri kapsamında tamamlanmaktadır.

Polonya Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

Polonya vizesi ücreti Schengen vizesi ve ulusal vizeler için 99 dolardır. Polonya vize başvuru ücreti 6 yaşına kadar olan çocuklar için ücretsiz ve 6 ila 12 yaş grubundaki çocuklar için 50 dolardır.

Polonya vizesi ücreti nakit olarak ve USD cinsinden ödenmektedir; Polonya vize ücreti kredi kartı veya havale ile kabul edilmemektedir.

Polonya vizesi masrafları 2022 yılı için tüm vize harcı, seyahat sigortası, gerekli görüldüğü durumlarda yeminli tercüme ve danışmanlık ücreti dahil ortalama 185 Euro tutmaktadır.

Kimler İçin Polonya Vize Ücreti Muafiyeti Bulunur?

Polonya vize ücreti muafiyeti bulunan kişiler aşağıda listelenmiştir.

  • 6 yaşından küçük çocuklar için vize ücreti ödenmemektedir.
  • Eğitim veya araştırma amaçlı seyahatlerdeki ilköğretim öğrencileri, üniversite öğrencileri, yüksek lisans öğrencileri ve öğrencilerle birlikte ülkeye giriş yapacak öğretmenler vize ücretinden muaftır.
  • Topluluk kapsamında seyahat eden Üye Devletler tarafından tek tip vize verilmesini hedefleyen Avrupa Parlamentosu’nun kararı kapsamında bilimsel araştırma amaçlı seyahat eden üçüncü ülkelerden araştırmacılar vize ücreti ödememektedir.
  • Konferans, seminer, eğitim, spor ve kültürel etkinliklere gönüllü hizmet için ve sivil toplum kuruluşlarını temsil etmek için giden 25 yaşın altındaki kişiler Polonya vize ücretinden muaftır.

Polonya Vize Danışmanlık Ücreti Nedir?

Polonya vize danışmanlık ücreti kısa süreli vizeler için 25 - 90 Euro, uzun süreli vizeler için 70- 160 Euro arasında değişmektedir.

Polonya Vizesi Nasıl Alınır?

Polonya vizesine başvuruda bulunacak kişinin vize başvuru formunu online olarak doldurması ve gerekli vize evraklarını hazırlaması gerekmektedir. Polonya için vize randevusu alındıktan sonra ikamet edilen şehre göre şahsen vize başvuru merkezlerine veya akredite acenteler üzerinden başvuru yapılması gerekmektedir.

Son 59 ay içerisinde Schengen vizesi almış kişilerin başvuru merkezine gelmesine gerek kalmadan, sadece gerekli vize evraklarını Vizem.net merkez ofisine göndererek Schengen Polonya vize işlemleri tamamlanabilmektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Öğrenciler için Polonya Vizesi Nasıl Alınır?

Öğrenciler için Polonya vizesi Polonya’da gerçekleştirilecek harcamaların karşılanacağı bir sponsor dilekçesi ile alınabilmektedir. Polonya vizesi için öğrencilerin masrafları aile bireyleri, eğitim kurumu, şirket veya dernek tarafından karşılanabilmektedir. Polonya vizesine başvuruda bulunacak öğrencinin, başvuru sırasında gerekli vize evrakları ile birlikte öğrenci belgesini beyan etmesi gerekmektedir.

Çalışmayanlar için Polonya Vizesi Nasıl Alınır?

Çalışmayanlar için Polonya vizesi; sabit geliri kanıtlar nitelikteki gayrimenkul tapuları, kira sözleşmesi, şirket hissedarlığı belgeleri veya birinci dereceden aile üyesini sponsor olarak gösterilerek alınabilmektedir. Polonya vizesi için gerekli olan standart belgelerin haricinde konaklama belgeleri, banka hesap dökümü, nüfus kayıt örneği aslı, ek gelir belgeleri gibi belgeler çalışmayan kişilerin vize başvurularında istenebilmektedir.

18 Yaş Altı için Polonya Vizesi Nasıl Alınır?

18 yaş altı için Polonya vizesi; ebeveyn veya yasal vasi onayı ile alınmaktadır. 18 yaş altındaki reşit olmayan kişinin tek başına seyahat etmesi durumunda ebeveynlerinin veya yasal vasilerinin onayının alındığına dair noter tasdikli muvafakatnamenin beyan edilmesi gerekmektedir.

Polonya vize başvurusunda ebeveynlerin ya da yasal vasilerin fotoğraflı pasaport fotokopilerini sunmaları ve seyahat boyunca masrafları karşılayacaklarına dair sponsor dilekçesi ibraz etmeleri gerekmektedir.

Polonya Vizesi Nereden Alınır?

Polonya vizesi, başvuru sahibinin ikamet ettiği il merkezine göre ilgili aracı kurum ofisinden veya Vizem.net üzerinden alınabilmektedir.

Polonya vize başvurularından tek karar merci Türkiye’deki Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu olan Polonya dış temsilcilikleridir. Polonya vize başvurusu onaylandıktan sonra başvuru yapılan merkeze gönderilmekte ve kişi tekrar bu adresten pasaportunu geri alabilmektedir.

Polonya Başkonsolosluğu Vize Başvurusu Alır Mı?

Polonya Başkonsolosluğu İstanbul ve Polonya Büyükelçiliği Ankara tarafından yeni bir duyuru yapılana dek şahsen başvuru kabul edilmemektedir.

Polonya vize başvurusunda bulunacak kişilerin Polonya Konsolosluğu yerine aracı bir kurum ile başvuru süreçlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Polonya Vizesi için Yetkili Kurum Hangisidir?

Polonya vizesi için yetkili kurum VFS Global’dir. Polonya vizesi aracı kurum ile başvuru yapmak isteyen vatandaşların VFS Global üzerinden vize için randevu almaları gerekmektedir.

Polonya vizesi için randevu saatinde VFS Global Polonya başvuru merkezine gidilerek başvuru formu ve gerekli evraklar teslim edilmektedir ve biyometri işlemleri yapılarak başvuru ücreti ödenmektedir.

Polonya Vize İşlemleri Hangi İllerden Yapılabilir?

Polonya vize işlemlerinin yapılabildiği iller aşağıda listelenmiştir.

  • Ankara Polonya vize başvuru merkezi
  • Polonya vizesi İstanbul başvuru merkezi
  • İzmir Polonya vize başvuru merkezi
  • Gaziantep Polonya vize başvuru merkezi
  • Polonya vizesi Antalya başvuru merkezi
  • Trabzon Polonya vize başvuru merkezi

Polonya Online Vize Başvurusu Yapılabilir Mi?

Polonya online vize başvurusu yapılamamaktadır; yalnızca vize başvuru formu online olarak doldurabilmektedir. Polonya vizesi için gerekli Schengen vizesi formu https://secure.e-konsulat.gov.pl internet sitesi üzerinden doldurulabilmektedir.

Kişinin gerekli vize evraklarını orijinalleri ve fotokopileriyle birlikte hazırlayarak başvuru merkezine teslim etmesi, son 5 yılda Schengen vizesi almadıysa biyometri kaydını vermesi gerekmektedir. Kişi online olarak başvuru formunu doldurduktan sonra vize için randevu alabilmektedir.

Polonya Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Polonya vize randevusu VFS Global aracı kurumundan online olarak alınabilmektedir. Polonya konsolosluğu randevu işlemleri, yeni bir duyuru açıklanana kadar gerçekleşmemektedir.

VFS Global Polonya randevu işlemlerine vize türü belirlendikten ve vize türüne göre gerekli evraklar hazırlandıktan sonra başvurulmalıdır. VFS Global üzerinden Polonya vize randevu alabilmek için başvuru sahibinin internet sitesinden kayıtlı bilgilerini girmesi gerekmektedir.

Vizem.net aracılığı ile yapılan başvurularda Polonya vizesi için randevu alma işlemi danışmanlar tarafından yapılmaktadır.

Polonya Vize Randevu İptali ve Değişikliği Nasıl Yapılır?

Polonya vize randevu iptali veya değişikliği randevu alınan aracı kurum VFS Global’in web sayfası üzerinden online olarak yapılabilmektedir.

Polonya vize randevusu değişikliğinin randevu tarihinden en fazla 2 gün öncesine kadar yapılması gerekmektedir; kişi randevu gününü ve saatini değiştirebilmektedir.

Vizem.net üzerinden yapılan randevuların iptali veya değişikliği için ilgili ülke danışmanına mail ya da telefon yoluyla ulaşmak yeterlidir.

Polonya Vizesi İçin Parmak İzi Nerede Verilir?

Polonya vizesi için gerekli parmak izi vize başvurusunun yapıldığı başvuru merkezinde verilebilmektedir. Biyometri işlemi, dijital parmak tarayıcı sistemi ile kişinin 10 parmağının görüntüsünü toplayarak dijital fotoğrafını çekmektedir.

Polonya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Polonya vizesi ortalama 15 günde sonuçlanmaktadır.

Bazı durumlarda Polonya vizesi sonuçlanma süresi azami 30 veya 60 takvim gününe kadar uzatılabilmektedir. Dış temsilciliğin yoğunluğu, resmi tatil günleri, eksik evrak beyanı gibi sebepler Polonya vizesinin sonuçlanma süresinin uzamasına neden olabilmektedir.

Polonya Vize Başvuru Takip İşlemleri Nasıl Yapılır?

Polonya vize başvuru takip işlemleri, başvuru merkezinin web sitesi üzerinden online olarak yapılabilmektedir; ancak online olarak vize sonucuna erişim yapılamamaktadır. Kişi vize başvuru merkezi tarafından düzenlenen fatura veya makbuz üzerinde bulunan referans numarası ile Polonya vizesi başvuru durumunu online olarak takip edebilmektedir.

Vizem.net danışmanlığında yapılan vize başvuruları için Polonya vize takip sorgulama işlemi 5 aşamalı otomatik SMS servisiyle ve online olarak gerçekleştirilebilmektedir.

Polonya Vize Sonucu Sorgulama İşlemi Nereden Yapılır?

Polonya vize sonucu öğrenme işlemi başvuru yapılan aracı kurumun web sitesi üzerinden gerçekleştirilebilmektedir; vize için onay alınıp alınmadığı ancak pasaport teslim alındıktan sonra öğrenilebilmektedir.

Polonya Vizesi Ret Nedenleri Nelerdir?

Polonya vizesi ret nedenleri aşağıda listelenmiştir.

  • Kişinin geçerli bir seyahat belgesine veya Schengen bölgesine geçme hakkını veren diğer belgelere sahip olmaması
  • Kişinin seyahat kapsamında planlanan kalış amacını ve koşullarını karşılamaması
  • Kişinin Polonya’daki savunma, güvenlik ve devlet düzeni için bir tehdit oluşturabilme riski veya ülke çıkarlarını ihlal edebilme ihtimali
  • Kişinin vize başvuru prosedürüne gerçeğe uymayan bir ifade beyan etmesi, ilgili bilgileri vermemesi veya planlanan kalış amacı ve koşullarını ihlal etmesi
  • Kişinin yeterli sağlık sigortasına sahip olmaması
  • Kişinin seyahati için ya da ülkesine dönüş için yeterli finansal kaynağa sahip olmaması

Kişinin vize reddi alması halinde yeniden başvuru yapabilmesi mümkündür veya kişi isterse vize reddinin yeniden değerlendirilmesi amacıyla itiraz başvurusunda bulunabilmektedir.

Polonya Vize Reddi İtiraz Dilekçesi Örneği Nasıl Yazılır?

Polonya vize reddi itiraz dilekçesi örneği, konsolosluğa hitaben resmi bir dille yazılmalıdır. Polonya vize dilekçesi, vize reddi kararından sonra 14 gün içinde, vize reddi kararını veren konsolosluğa ve vize reddi kararına sebep olan gerekçeye bağlı belgelerle beyan edilmektedir.

Polonya vize itiraz başvuru ücreti 99 dolardır ve ücretin misyonun veznesine veya banka hesabına nakit olarak yatırılması gerekmektedir.

Polonya'da Vize Uzatma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Polonya vize uzatma işlemleri, istisnai durumlarda yapılabilmektedir. Polonya vize uzatma işlemleri; ülkeye geç giriş yapılması, insani sebepler, mücbir sebepler ve önemli kişisel sebeplere bağlı olarak uzatılabilmektedir.

Polonya vizesi uzatma başvurusunda bulunacak kişinin, vize süresi dolmadan başvuru yapması gerekmektedir. Kişinin Polonya’ya giriş yaptığı pasaporta, kısa süreli Schengen vizesi uzatma başvuru formuna, gerekli şartları sağlayan fotoğrafa, vize uzatma başvuru süresince kendini finansal olarak destekleyebileceğini kanıtlayan gelir belgesine, seyahat sağlık sigortasına, vize uzatma nedenini kanıtlayan belgeye ihtiyacı bulunmaktadır.

Polonya Vizesi Almak Kolay Mıdır?

Polonya vizesi almak, vize başvurusu için gerekli kişisel evrakların ve seyahat belgelerinin alınması ve bu evrakların kurallara uygun bir şekilde hazırlanıp teslim edilmesi durumunda kolaydır.

Express Vize Polonya Uygulaması Var Mıdır?

Express vize Polonya uygulaması bulunmaktadır. Acil ve gerekçeli durumlarda Polonya konsolosluğu vize birimi 3 iş günü içerisinde vize kararı alabilmektedir. Polonya Express vize işlemi için başvuru sahibinin vize başvuru aciliyetini gerekçeleriyle birlikte dış temsilciliğe beyan etmesi gerekmektedir.

Schengen ülkelerine acil vize başvurusu yapılırken, son 5 yıl içerisinde alınmış Schengen vizesine sahip olunması durumunda; başvuruda bulunan kişinin şahsen gelmesine gerek kalmadan Vizem.net üzerinden başvuru işlemleri tamamlanabilmektedir.

Polonya Vizesi Schengen Özellikli Midir?

Polonya vizesi Schengen özelliği taşımaktadır ve Polonya vizesine sahip olan kişiler Schengen ülkelerini vizelerinin geçerlilik süreleri boyunca ziyaret etme hakkına sahiptir.

Polonya Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidilir?

Polonya vizesi ile 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla seyahat edilebilecek Schengen ülkeleri; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan ve Avrupa Birliği’ne üye olmayan İsviçre, İzlanda, Norveç ve Lichtenstein olarak sıralanmaktadır.

Polonya Vizesi için Danışmanlık Hizmeti Nasıl Alınır?

Polonya vize başvurularında, evrakların hazırlanmasından pasaport teslimine denk Vizem.net T.C vatandaşları için danışmanlık hizmeti vermektedir.

Vizem.net’in İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Mersin’de bulunan ofislerine başvuru yapılarak veya çağrı merkezinden Vizem.net’e ulaşılarak Polonya vize danışmanlık hizmeti alınabilmektedir.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Tuğçe Çaldıran Yazan: Tuğçe Çaldıran

Tuğçe Çaldıran graduated from University of Abant İzzet Baysal in 2018 with bachelor’s degre in Translation and Interpreting and is working as Senior Immigration and Visa Consultant at Vizem.net since March 2022.

Paylaş: