Malta Vizesi

Malta Vizesi Başvuru Süreci 2023

Malta vizesi; turistik, ticari, eğitim, iş gibi çeşitli amaçlarla kısa veya uzun dönem Malta’ya seyahat etmek isteyen kişilerin alması gereken seyahat iznidir.

Vizem.net Malta vizesi başvurularında tüm süreç için danışmanlık hizmeti sunan ve 2017- 2021 arasında %98,4 ile Türkiye'deki en yüksek Malta vizesi onay oranını elde eden akredite kuruluştur.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Malta Türkiye’den Vize İstiyor Mu?

Malta, umuma mahsus (bordo) pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını vizeye tabi tutmak ile birlikte diplomatik (siyah), hususi (yeşil) ve hizmet (gri) pasaportu sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından 180 günde 90 günü aşmamak kaydı ile vize talep etmemektedir.

Malta Yeşil Pasaporta Vize İstiyor Mu?

Malta hususi (yeşil) pasaport, memurlar ve bu kişilerin eş ve çocuklarına verilen bir pasaport türüdür. Yeşil pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, içlerinde Malta’nın olduğu bir çok ülkeye vizesiz giriş hakkına sahiptir.

Malta yeşil pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını, 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydı ile vizeden muaf tutmaktadır.

Malta Vize Türleri Nelerdir?

Malta vize türleri, geçerlilik süresi ve veriliş amaçlarına göre aşağıda listelenmiştir.

  • Malta Schengen vizesi: Malta C tipi Schengen vizesi, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde Malta'da ikamet etmek isteyen kişilerin başvurduğu vize türüdür. C tipi Malta vizesi; turistik geziler, kısa süreli eğitim programları ve konferanslara başvuracak kişilere Malta'da konaklama imkanı sunmaktadır.
  • Malta D tipi vize: Malta uzun süreli ulusal (D tipi) vize, 90 günü aşan Malta seyahatlerinde başvurulan bir vize türüdür. Malta ulusal vizesi, Avrupa Birliği vatandaşı olmayıp oturum izni almak isteyen, uzun süreli eğitim programlarına katılan veya aile birleşimi ile Malta'ya yerleşecek olan kişiler tarafından tercih edilmektedir.

Malta'ya seyahat etmek isteyen kişiler seyahat planları kapsamında giriş sayılarına göre tek girişli, çift girişli ve multi (çok) girişli vize türlerine başvurabilmektedir. Tek girişli vize, hamillerine Schengen bölgesine tek seferlik giriş hakkı sunmaktadır. Çift girişli vize sahipleri Schengen bölgesine iki kere girme hakkına sahiptir. Çoklu giriş vizesi sahipleri, Schengen ülkelerine giriş sayısında bir sınıra tabi tutulmadan girebilmektedir.

Malta C Tipi (Schengen) Vize Türleri Nelerdir?

Malta C tipi (Schengen) vize türleri aşağıda listelenmiştir.

  • Malta turist vizesi
  • Malta aile arkadaş ziyaret vizesi
  • Malta iş vizesi
  • Malta kültürel- sportif etkinlik vizesi
  • Malta kısa süreli eğitim vizesi
  • Malta dil okulu vizesi
  • Malta staj vizesi

Malta D Tipi (Ulusal) Vize Türleri Nelerdir?

Malta D tipi (ulusal) vize türleri aşağıda listelenmiştir.

  • Malta çalışma vizesi
  • Malta aile birleşimi vizesi
  • Malta öğrenci vizesi
  • Malta yatırımcı vizesi
  • Malta erasmus vizesi

Malta’da 90 günü aşan seyahatlerde bulunmak isteyen kişilerin Malta D tipi vize başvurusu yapması gerekmektedir.

Malta Vize Şartları Nelerdir?

Malta vize şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Adli sicil kaydında herhangi bir suç bulunmaması gerekmektedir.
  • Başvuru sahibinin ülkesine geri döneceğine dair güçlü kanıt sunması gerekmektedir.
  • Geçmişte vize ihlalinde bulunmamış olmak gerekmektedir.
  • Schengen İstihbarat Sistemi’nde (SIS) başvuru sahibine ait kayıt bulunmaması gerekmektedir.
  • Malta seyahati için gerekli masrafların karşılanacağını gösteren yeterli gelir, birikim veya masrafları karşılayacak bir sponsora sahip olmak gerekmektedir.

Malta Vize Başvurusu için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Malta vize başvurusu için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Pasaport: Son 10 yıl içinde alınmış, seyahat sonrasında en az 3 ay geçerliliği olan ve içinde en az 2 boş sayfası bulunan orijinal pasaport ve pasaportun fotokopisi gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf: Malta vizesi başvurusu için sunulacak fotoğrafın güncel, renkli ve biyometrik olması gerekmektedir.
  • Malta v izesi başvuru formu: Eksiksiz ve gerçeğe uygun olarak doldurulmalıdır.
  • Mali yeterlilik belgesi: Düzenli bir gelir kaynağına sahip olunduğuna dair kanıt teşkil eden ve son üç ayın banka hesap hareketlerini gösteren, ıslak imzalı, kaşeli banka hesap dökümü sunulmalıdır.
  • Gidiş- dönüş uçak biletleri: Malta seyahati için alınmış veya rezerve edilmiş gidiş - dönüş uçak biletinin ibraz edilmesi gerekmektedir.
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi: Başvuru sahibinin kimlik kartına ait fotokopisiMalta vizesi için gerekli belgelerarasında yer almaktadır.
  • Otel rezervasyonu: Malta seyahati boyunca konaklama yapılacak otele ait rezervasyon belgesinin sunulması gerekmektedir.
  • Malta seyahat sağlık sigortası: Malta seyahat süresinin tamamını kapsayan ve seyahat bitiminden sonra en az 15 gün geçerliliği olan seyahat sağlık sigortası, Schengen ülkelerinin tamamında geçerli ve en az 30.000 Euro teminatlı olmalıdır.

Yukarıda belirtilen Malta vize evrakları standart evraklardır. Başvuru sahibinin mesleki durumuna ve alacağı vize türüne göre Malta vizesi için gerekli evraklar değişebilmektedir. Malta vize evrak listesi eksiksiz ve doğru bilgilerle hazırlanmalıdır.

Malta Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Malta vizesi başvuru formunu dolduracak kişi; kişisel bilgiler, medeni hal bilgileri, Malta'yı ziyaret nedeni, pasaport bilgileri ve maddi yeterlilik durumu ile ilgili bilgileri isteyen Malta Schengen vizesi başvuru formu sorularına eksiksiz cevap vermelidir.

Başvuru yapacak kişi tarafından başvuru sürecinde beyan edilen diğer belgelerle uyumlu olacak şekilde Malta vize formu doldurulmalıdır. Pasaport türü seçildikten sonra Malta vize başvuru formunda pasaport numarası, pasaportun alınma ve sona erme tarihlerine ilişkin bilgiler tamamlanmalı ve Malta'ya ziyaret etme nedeni belirtilmelidir. Islak imzalı belge üzerine hazırlanıp eksiksiz olarak doldurulduktan sonra tarih atılarak Malta vize başvuru formu tamamlanmaktadır.

Malta vizesi başvuru formu görseli aşağıda verilmiştir.

Malta Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Malta Vizesi Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Malta Vize Talep Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Malta vize talep dilekçesi, Malta dış temsilciliğine hitaben yazılıp gönderilen bir ön mektuptur. Talep dilekçesinde başvuru sahibi tarafından; ülke ziyaret nedeni, ülkeye giriş çıkış tarihi, Malta ya da Schengen bölgelerindeki planlanmış güzergahı, kalacak yer ve istihdam durumu eksiksiz bir şekilde açıklanmalıdır. Başvuru sürecinde istenilen belgelerden herhangi birinin eksik olması durumunda gerekli bildiri Malta vize talep dilekçesinde ilgili merciye iletilmeli ve sebebi açıklanmalıdır.

Malta Vize Fotoğraf Ölçüsü Nedir?

Malta vize fotoğraf ölçüsü, 35 mm genişlik ve 45 mm uzunlukta olmalıdır. Malta vize fotoğraflarının son 6 ay içinde çekilmiş, herhangi bir tahribata uğramamış, omuzların üstünden yüzün tamamını kapsayacak şekilde yüz biyometrisinin tespit edilebildiği yüksek kaliteli fotoğraflar olması gerekmektedir.

Malta vize fotoğraf örneği aşağıda verilmiştir.

Malta Vize Fotoğraf Ölçüsü Nedir?
Malta Vize Fotoğraf Ölçüsü Nedir?

Malta Vizesi için Hesapta Ne Kadar Para Olmalı?

Malta vizesi için hesapta, ikamet süresi boyunca günlük 48 Euro olacak şekilde birikim bulunması gerekmektedir.

Malta Vizesi Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Malta vizesi seyahat sağlık sigortası, 30.000 Euro teminat poliçesi ile beraber vize başvuru sürecinde konsolosluğa sunulan belgeler arasında bulunmaktadır. Malta seyahat sigortası, seyahat süresinin tamamını kapsamalı ve seyahat bitiminden sonra en az 15 gün geçerliliğe sahip olmalıdır.

Schengen prosedürüne tabi olan Malta vizesi hamillerinin sahip olduğu Malta seyahat sağlık sigortası, tüm Schengen ülkelerinde geçerlidir.

Malta vizesi için seyahat sağlık sigortası Vizem.net sigorta birimi üzerinden en uygun fiyat garantisi ile alınabilmektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Malta Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

Malta vizesi ücreti, C tipi Schengen vizesi için 80 Euro, D tipi ulusal vize başvurusu için 100 Euro’dur. 6 yaşından küçük çocuklar, harç ödemelerinden muaf tutulmaktadır. 6 - 12 yaş aralığındaki çocuklar için ödenmesi gereken Malta vize fiyatı 40 Euro'dur. Malta vize harcı başvuru esnasına yalnızca nakit ve Euro cinsinden yapılmaktadır; kredi kartı geçersiz sayılmaktadır.

2022 yılı için Malta vize ücreti ; seyahat sigortası, gerekli görüldüğü durumlarda yeminli tercüme ve danışmanlık ücreti dahil ortalama 185 Euro tutmaktadır.

Malta Vize Danışmanlık Ücreti Nedir?

Malta vize danışmanlık ücreti, Malta C tipi Schengen vize türleri için 29- 90 Euro arasındadır; Malta D tipi ulusal vize türleri için ödenecek ücret 70- 160 Euro arasındadır.

Malta Vizesi Nasıl Alınır?

Malta vizesi için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, İstanbul Malta Başkonsolosluğu’na ya da Malta konsolosluğunun yetkilendirdiği vize başvuru merkezlerine başvuru yapmalıdır. Malta vize işlemleri sırasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Malta’ya hangi amaçla gittiklerini ve vize türlerini belirledikten sonra vize başvuru formunu doldurmalıdır.

Malta vize başvuru formu doldurulduktan ve vize randevusu alındıktan sonra pasaport, nüfus cüzdanı ve kimlik gibi gerekli olan evraklar ile randevunun alındığı vize başvuru merkezine gidilerek evrak teslimi yapılmalı ve vize başvuru ücreti ödenmelidir.

Çalışmayanlar için Malta Vizesi Nasıl Alınır?

Çalışmayanlar için Malta vizesi almak vize sponsoru gösterilerek yapılmaktadır. Birinci dereceden aile üyelerini ya da vukuatlı nüfus kayıt örneği ile akrabalığını kanıtlayabilecek kişiler Malta vize sponsoru olarak gösterilebilmektedir.

Malta vizesi için sponsor tarafından noter onaylı, gidiş dönüş tarihlerinin belirtildiği ve sponsor oldukları kişiye günlük 48 Euro olacak şekilde taahhüt edilen toplam tutarın sağlandığını gösteren orijinal ve güncel taahhütname ve sponsora ait iş belgeleri sunulmalıdır. Malta vizesi için taahhütnamenin arkasında sponsor kişiye ait noter onaylı kimlik fotokopisi bulunmalıdır.

Öğrenciler için Malta Vizesi Nasıl Alınır?

Öğrenciler için Malta vizesi, birinci dereceden aile üyelerini ya da vukuatlı nüfus kayıt örneği ile akrabalığın kanıtlandığı kişileri vize sponsoru olarak göstererek alınmaktadır. Malta vizesi için sponsor tarafından noter onaylı, seyahat tarihlerinin belirtildiği ve seyahat masrafları için günlük 48 Euro olacak şekilde taahhüt edilen toplam tutarın belirtildiği, orjinal ve güncel taahhütname sunulmalıdır.

Malta vizesi için öğrencilerin standart belgelere ek olarak barkodlu ve güncel öğrenci belgesi ibraz etmeleri gerekmektedir.

18 Yaşından Küçükler için Malta Vizesi Nasıl Alınır?

18 yaşından küçükler için Malta vizesi, ebeveynler tarafından arkasında vukuatlı nüfus kayıt örneğinin yer aldığı orijinal muvafakatnamenin ibraz edilmesi ile alınmaktadır.

Malta Vizesi Nereden Alınır?

Malta vizesi, İstanbul Malta Başkonsolosluğu’ndan, vize başvuru merkezlerinden ve Vizem.net üzerinden alınabilmektedir.

Malta vize başvuru kararı, tek yetkili karar merci olan Malta dış temsilciliklerine aittir. Malta dış temsilciliğine teslim edilen pasaport, vize başvuruları onaylandıktan sonra doğrudan veya vize başvuru merkezi aracılığıyla başvuru sahibine gönderilmektedir.

Malta Vizesi için Yetkili Aracı Kurum Hangisidir?

Malta vizesi için yetkili aracı kurum; Malta konsolosluğunun yetkilendirdiği, Malta yetkili vize acentası olan VFS Global’dir.

Konsolosluk tarafından yetkili aracı kurum olarak belirlenen VFS Global Malta vize başvurularını, Malta dış temsilciliğine göndermektedir.

Malta Vize İşlemleri Hangi İllerden Yapılabilir?

Malta vize işlemleri aşağıdaki illerden yapılabilmektedir.

  • Malta vizesi Ankara başvuru merkezi
  • İstanbul Malta vize başvuru merkezi
  • Malta vizesi Bursa başvuru merkezi
  • Malta vizesi İzmir başvuru merkezi
  • Edirne Malta vize başvuru merkezi
  • Malta Gaziantep vize başvuru merkezi
  • Trabzon Malta vize başvuru merkezi
  • Antalya Malta vize başvuru merkezi

Malta Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Malta vize randevusu Malta konsolosluğu iletişim bilgileri aracılığı ile alınabilmektedir. Malta vize randevusu almak için Malta İstanbul Başkonsolosluğu ile +90 212 373 58 03 telefon numarası üzerinden veya info.mltist@maltavac-tr.com adresi ile mail yolu üzerinden iletişime geçilmektedir.

Malta vize randevusu, aracı kurum VFS Global üzerinden online olarak alınabilmektedir. VFS Malta randevu işlemleri için başvuru sahibinin resmi siteye kayıt olması ve online olarak randevu alması gerekmektedir.

Vizem.net aracılığı ile yapılan başvurularda Malta vize randevu alma işlemi danışmanlar tarafından en yakın tarihe olacak şekilde yapılmaktadır.

Malta Vize Randevu İptali ve Değişikliği Nasıl Yapılır?

Malta vize randevu iptali ve değişikliği; aracı kurum üzerinden yapılan başvurular için, kurumun internet sitesi üzerinden yapılmaktadır.

Vizem.net üzerinden yapılan randevuların iptali veya değişikliği için ilgili ülke danışmanına mail ya da telefon yoluyla ulaşmak yeterlidir.

Malta Vizesi İçin Parmak İzi Nerede Verilir?

Malta vizesi için parmak izi, Malta İstanbul Başkonsolosluğu’nda veya VFS Global başvuru merkezinde verilmektedir. Malta vizesi için parmak izi işlemi, dijital parmak tarayıcı ile başvuru sahibinin 10 parmak izi kaydının alınmasıdır.

Malta Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Malta vizesi, ortalama 7- 15 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Başvurunun daha fazla incelenmesine neden olan münferit durumlarda başvurunun sonuçlanması 45 iş günü kadar sürebilmektedir.

Malta Vizesi Takip İşlemleri Nasıl Yapılır?

Malta vizesi takip işlemleri, vize başvuru merkezinin internet sitesi üzerinden online yapılabilmektedir. Malta vize sorgulama işlemi için sonuçlara vize başvuru merkezinin web sitesi üzerinden online erişim bulunmamaktadır. VFS Global Malta vize takip işlemi online olarak referans numarası ve soyisim bilgileri girilerek yapılabilmektedir.

Vizem.net danışmanlığında yapılan vize başvuruları için Malta vize takip sorgulama işlemi 5 aşamalı otomatik SMS servisiyle ve online olarak gerçekleştirilebilir.

Malta Vize Sonucu Sorgulama İşlemi Nereden Yapılır?

Malta vize sonucu sorgulama işlemi, başvuru yapılan aracı kurumun internet sitesinden öğrenilmektedir; vizenin onay alıp almadığı bilgisine pasaport teslim edilene kadar ulaşılamamaktadır.

Malta Vize Reddi Sebepleri Nelerdir?

Malta vizesinin reddedilme nedenleri aşağıda listelenmiştir.

  • Sahte seyahat belgesi sunulması
  • Planlanan seyahat amacına ve durumuna uygun yeterli belge sunulmaması
  • Başvuru sahibinin planlanan seyahat süresi için veya seyahat bitiminde ülkesine dönmesi için yeterli maddi kanıtsunmaması
  • Mevcut 180 günlük dönemin 90 gününü tamamlamış olması
  • Seyahat sağlık sigortasının sunulmaması
  • Schengen Bilgi Sistemi (SIS) üzerinde ülkeye girişe dair ret kararının bulunması
  • Schengen üyesi devletlerden birisinin kamu politikasına, iç güvenliğine veya kamu sağlığına bir tehdit teşkil edilmesi
  • Destekleyici evrakların veya ifadelerin gerçekliğinin ve güvenilirliğinin şüpheli bulunması

Yukarıdaki sebepler kapsamında, vize başvurusundan ret alınmış olsa bile yeniden başvuru yapılabilmekte ya da ret kararı verilen başvuru hakkında itirazda bulunulabilmektedir.

Malta Vize Reddine İtiraz İşlemleri Nasıl Yapılır?

Malta vize reddine itiraz işlemini gerçekleştirmek isteyen başvuru sahibi, bu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içerisinde itiraz etme hakkına sahiptir. Başvuru sahipleri itiraz süreleri kapsamında Malta vize reddi itiraz dilekçesi örneği ile gözden geçirilmesi gereken gerekçelere yönelik belgeleri Göçmenlik Temyiz Kurulu’na ulaştırmalıdır.

Malta'da Vize Uzatma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Malta'da vize uzatma işlemleri; vize süresi dolmadan, ikamet edilen ülkeye başvuruda bulunarak ve başvuru sonuçlanana kadar başvurunun gerçekleştirildiği ülkede ikamet edilerek gerçekleşmektedir. Malta Schengen vizesi; geç giriş, önemli kişisel nedenler, mücbir sebepler ve insani nedenler gibi önem arz eden şartlarda uzatılabilmektedir.

Malta Vizesi Kolay Mı Alınır?

Malta vizesi almak; pasaport, vize başvuru formu ve nüfus cüzdanı gibi gerekli evrakların hatasız ve eksiksiz şekilde tamamlanıp başvuru yapılması halinde kolay ilerleyen bir süreçtir.

Malta Vizesi Schengen Özellikli Midir?

Malta, Schengen üye ülkeleri arasında bulunduğu için Malta vizesi Schengen prosedürüne tabidir.

Vize geçerlilik süresi boyunca Schengen ülkeleri, Malta Schengen vizesi ile ziyaret edilebilmektedir.

Malta Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidilir?

Malta vizesi ile 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartıyla seyahat edilebilecek Schengen ülkeleri; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Letonya, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan’dır.

Malta VIP Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Malta vip vize başvurusu VFS Global üzerinden yapılmaktadır, vip vize hizmeti almak vize sonucunu etkilememektedir. Malta vip vize hizmetleri fotokopi, çıktı alma, SMS, kurye hizmeti ve fotoğraf işlemlerini içermektedir. Malta vip vize ücreti 60 eurodur.

Malta Hızlı Vize Uygulaması Var Mıdır?

Hayır, Malta hızlı vize uygulaması bulunmamaktadır.

Schengen ülkelerine acil vize başvurusu yapılırken, son 5 yıl içerisinde alınmış Schengen vizesine sahip olunması durumunda; başvuruda bulunan kişinin şahsen gelmesine gerek kalmadan Vizem.net üzerinden başvuru işlemleri tamamlanabilmektedir.

Malta Vizesi için Danışmanlık Hizmeti Nasıl Alınır?

Malta vizesi için danışmanlık hizmeti, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için Malta vize başvurularında gerekli olan evrakların hazırlanmasından pasaport teslimine kadar vize danışmanlığı yapan Vizem.net ile alınmaktadır. İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Mersin’de bulunan Vizem.net ofislerinde ya da çağrı merkezleri üzerinden başvuru sahiplerine Malta vize danışmanlığı hizmeti verilmektedir.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Ebru Sönmez Yazan: Ebru Sönmez

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.

Paylaş: