Lüksemburg D Tipi Vize

Lüksemburg D Tipi (Uzun Süreli Ulusal) Vize Nedir Nasıl Alınır?

Lüksemburg’a 90 günden uzun süre için gitmek isteyen kişilerin, Lüksemburg D Tipi (uzun süreli ulusal) vize almaları gerekmektedir.

Lüksemburg uzun süreli vize; çalışma, okul gibi durumlar veya Lüksemburg’da aile birleşimi yapma amacıyla alınabilmektedir. Lüksemburg uzun süreli ulusal vize başvuruları, kişinin ikametine bağlı olarak Gaziantep, Ankara, İstanbul ve İzmir şehirlerinden yapılabilmektedir.

Lüksemburg D tipi vize değerlendirme süreci, Ankara’daki Lüksemburg Büyükelçiliği’nde tamamlanmaktadır. Büyükelçilik tarafından gerekli görülmesi halinde, başvuru sürecine yönelik ek görüşme veya ilave evrak beyanı sunulabilmektedir.

Lüksemburg D Tipi Vize Nedir?

Uzun süreli ulusal vize olarak bilinen Lüksemburg D tipi vize, Lüksemburg’da 90 günden daha uzun süreli çalışma, okuma veya aile birleşimi amacıyla ikamet edecek kişilere verilmektedir. Lüksemburg D tipi vize kriterini karşılayan kişiler, ulusal çoklu giriş vizesi alarak Lüksemburg’a giriş çıkış yapabilmekte ve diğer Schengen ülkelerine seyahat edebilmektedir.

Lüksemburg Uzun Süreli Vize Başvurusu Hangi Durumlarda Yapılır?

Lüksemburg uzun süreli vize türleri aşağıda listelenmiştir.

  • Lüksemburg aile birleşimi vizesi
  • Lüksemburg çalışma vizesi
  • Lüksemburg staj vizesi
  • Lüksemburg eğitim vizesi
  • Lüksemburg erasmus vizesi
  • Lüksemburg akademik araştırma vizesi
  • Lüksemburg gönüllülük vizesi

Lüksemburg D Tipi Vize için Gerekli Belgeler Nelerdir?

AB ülkesi vatandaşı olmayan kişilerin, vize başvurusunda bulunmadan önce Lüksemburg Dış İşleri ve Avrupa Birliği Göçmenlik Müdürlüğü’ne geçici ikamet izni başvurusunda bulunmaları gerekmektedir. Geçici ikamet izni alındıktan sonra 90 gün içerisinde, en yakın Lüksemburg Büyükelçiliği’ne Lüksemburg D tipi vize için gerekli belgeler ve evrakların 2 nüsha halinde şahsen sunulması gerekmektedir.

Lüksemburg uzun süreli vize için adayların ibraz etmeleri gereken belge ve evraklar aşağıda listelenmiştir.

  • Vize başvuru formu: Lüksemburg D tipi vize başvuru formu, başvuru sahibinin forma ekleyeceği biyometrik fotoğraf ile beraber, bilgilerin doğruluğu teyit edilerek eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır.
  • Geçici ikamet izni: Avrupa Birliği Göçmenlik Müdürlüğü’nden, başvuru gününden önce alınması gereken belgedir.
  • Pasaport: Vize işlemleri için ibraz edilen pasaportun en geç 10 yıl içinde alınmış olması, Lüksemburg’a giriş yapıldıktan sonra minimum 6 ay geçerliliğinin bulunması, ve pasaport sayfalarında Lüksemburg vize süreci için en az 2 sayfanın boş bulunması gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortası: Lüksemburg uzun süreli vize başvurusu yapacak kişilerin, seyahatleri boyunca karşılaşabilecekleri olası bir sağlık sorununa karşı yolculuk süresini kapsayacak şekilde seyahat sağlık sigortası yaptırmaları gerekmektedir. Sigorta poliçesi, Lüksemburg vize başvurusu sırasında Elçiliğe sunulması gereken evraklar arasındadır.
  • Finansal dokümanlar: Lüksemburg ikameti boyunca kişinin maddi ihtiyaçlarını karşılayacağını ibraz eden banka hesap bilgileri ve mali dökümler sunulmalıdır.
  • Biyometrik fotoğraf: Başvuru sahibinin yüz çehresinin net olarak görüldüğü, üzerinde oynanmamış, beyaz arka fona sahip 2 adet biyometrik fotoğrafın başvuru belgelerine eklenmesi gerekmektedir.

Lüksemburg uzun süreli ulusal vize, 90 gün ile 1 yıl arasında geçerlidir. Vize başvurusu yapacak kişilerden istenen belgeler, Lüksemburg D tipi vize türüne göre değişiklik gösterebilmektedir. Tüm vize türleri için gerekli olan belgeler yukarıda açıklanmıştır.

Lüksemburg Ulusal Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulmalıdır?

Lüksemburg ulusal vize başvuru formu, Lüksemburg Büyükelçiliği’nin web sitesinden İngilizce ve Türkçe olarak PDF formatında indirilebilmektedir. Lüksemburg ulusal vize başvuru formu, İngilizce olarak doldurulması zorunlu olan bir belgedir. Formda yer alan sorular, vize başvurusu sırasında beyan edilen bilgi ve belgelerle paralel cevaplar içermelidir. Lüksemburg ulusal vize başvuru formu, vatandaşlık ve pasaport bilgilerinin yanında hem Türkiye’deki ikametgah bilgilerini hem de seyahat adresine dair açık bilgileri içermelidir.

Öğrenci olarak başvurulması halinde kabul alınan okul bilgileri, çalışan konumunda başvurulması halinde işveren ile ilgili bilgiler açıkça yazılmalıdır. Aile birleşimi sebebiyle başvuran kişiler, formdaki ilgili bölümde Lüksemburg’da ikamet eden aile bireyleri ile ilgili iletişim bilgilerine yer vermelidir.

Lüksemburg ulusal vize formunu doğru ve eksiksiz biçimde dolduran vize başvuru sahipleri, Lüksemburg ulusal vize başvuru formunun son sayfasında bulunan kutucuğu imzalamaları halinde, formun sonunda yer verilen koşulların yükümlülüğü üstlendiklerini ve verdikleri bilgilerin doğruluğunu teyit etmiş olmaktadırlar.

Lüksemburg D Tipi Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Lüksemburg D tipi vize randevusu için ikamet edilen ile göre bulunan en yakın vize merkezine başvurulabilmektedir.

Gaziantep, İzmir, Ankara, İstanbul şehirlerinde Lüksemburg vize başvuru merkezi hizmeti sunulmaktadır.

Vizem.net danışmanlığı üzerinden yapılan başvurularda, Lüksemburg D tipi vize randevusu vizem.net danışmanları tarafından alınmaktadır.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Lüksemburg Ulusal Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Lüksemburg ulusal vize başvurusu için aşağıdaki süreç takip edilmelidir.

  1. Kimlik bilgileri, başvuru formu, pasaport, finansal evraklar, sağlık poliçesi, biyometrik fotoğraf gibi Lüksemburg ulusal vize (D tipi) başvurusu için gerekli bütün belgeler eksiksiz bir şekilde tamamlanmalıdır.
  2. Lüksemburg Büyükelçiliği’ne veya Lüksemburg Konsolosluğu’na yapılan başvuru ile vize randevusu için gün ve saat alınmaktadır.
  3. Lüksemburg ulusal vize başvurusu için randevu verilen gün ve saatte, gerekli bütün belgeler ile ilgili büyükelçilik veya konsoloslukta hazır bulunulması gerekmektedir. Lüksemburg D tipi vize başvurusu randevusu, ülkeye yapılacak seyahatin nedenlerinin açıklandığı, konaklama, Lüksemburg’da bulunma amacı ve sürecine dair bilgiler aktarılan bir mülakat görüşmesi şeklinde seyretmektedir.

Vize için gerekli belgeleri öğrenme, derleme ve büyükelçilikler ile randevu almak için şahsi görüşmeler yapma aşamaları kişiler için karmaşık süreçlere dönüşebilmektedir. 2017- 2021 yılları arasında vizem.net Schengen D tipi vize başvurularında onay oranı en yüksek (%95,8 ile) akredite acentedir.

Lüksemburg Öğrenci Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Lüksemburg öğrenci vizesi, eğitim görme amacıyla Lüksemburg’da 90 günden uzun süre ikamet edecek Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerin vatandaşların ülkede 90 günden uzun süreli ikamet etmelerini sağlayan vize türüdür.

Lüksemburg öğrenci vizesinin; Lüksemburg erasmus vizesi, Lüksemburg lisans vizesi, Lüksemburg yüksek lisans vizesi, Lüksemburg doktora vizesi, Lüksemburg çalışan eğitim vizesi, Lüksemburg yeni mezun eğitim vizesi gibi türleri bulunmaktadır.

Geçerli pasaportun tüm sayfalarının bir kopyası, varsa, daha önceden bir Schengen ülkesinde alınmış oturma izninin kopyası, İngilizce adli sicil belgesi, Lüksemburg’da bir yüksek öğretim kurumuna kayıtlı olunduğuna dair belge, yaşamsal giderlerin ve dönüş seyahatinin karşılanabileceğini kanıtlayan finansal dokümanlar, 2 adet biyometrik fotoğraf, öğrenci 18 yaşından küçük ise ebeveyninin izin ve imzasının bulunduğu belge, seyahat sağlık sigortası, doğru ve eksiksiz bilgiler ile doldurulmuş vize başvuru formu öğrencilerin Lüksemburg öğrenci vizesi için tebliğ etmesi gereken belgeler olarak belirtilmektedir.

Lüksemburg öğrenci vizesi başvurusunda, Avrupa Birliği Bakanlığı Göçmenlik Müdürlüğü’ne geçici ikamet izni başvurusunda bulunulması ve Lüksemburg D tipi vize başvurusunda bulunulması ilk adım olarak belirtilmektedir. Lüksemburg’a giriş yapıldıktan sonra Lüksemburg’daki ikamet adresinin beyan edilmesi, sağlık kontrolünden geçilmesi ve oturum izni başvurusunda bulunulması talep edilmektedir.

Lüksemburg Staj Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Staj yapmak için Lüksemburg’da 90 günden uzun ikamet edecek Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları, Avrupa Birliği Bakanlığı Göçmenlik Müdürlüğü’nden alınan geçici oturum iznine sahip olmalıdır.

Lüksemburg’da öğrenci oturum izni geçerli olan ve akademik program çerçevesinde staj yapmak isteyen üçüncü dünya ülkeleri vatandaşlarının tekrar oturum izni almalarına gerek duyulmamaktadır. Lüksemburg staj vizesi başvurusu için gereken evraklar geçerli pasaportun tüm sayfalarının bir kopyası, Avrupa Birliği Bakanlığı Göçmenlik Müdürlüğü’nden alınan geçici ikamet izni, varsa, daha önceden bir Schengen ülkesinde alınmış oturma izninin kopyası, İngilizce adli sicil belgesi, 2 adet biyometrik fotoğraf, başvuru tarihinden önceye ait bir diploma veya yeterlilik belgesi, Lüksemburg’da bulunan bir ticari veya eğitim kurumundan alınan staj sözleşmesinin bir kopyası, yaşamsal giderlerin ve dönüş seyahatinin karşılanabileceğini kanıtlayan finansal dokümanlar, seyahat sağlık sigortası, doğru ve eksiksiz bilgiler ile doldurulmuş vize başvuru formu olarak belirtilmiştir.

Lüksemburg Erasmus Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Lüksemburg Erasmus vizesi, lisans eğitimine 90 günden uzun bir süre için Lüksemburg’da bir üniversitede değişim öğrencisi olarak devam edecek kişilerin başvurmaları gereken vize türüdür.

Başvuru yapacak adayların en yakın şehirde bulunan Lüksemburg Büyükelçiliği’ne beyan etmeleri gereken Lüksemburg erasmus vizesi belge ve evrakları, geçerli pasaportun tüm sayfalarının bir kopyası, Lüksemburg’daki okul tarafından gönderilen davet mektubu, kendi ülkelerinde kayıtlı oldukları okul tarafından verilen Erasmus belgeleri, kendi ülkelerinde kayıtlı oldukları okula ait öğrenci belgesi, transkript veya mezuniyet belgesi, Avrupa Birliği Bakanlığı Göçmenlik Müdürlüğü’nden alınan geçici ikamet izni, İngilizce adli sicil belgesi, 2 adet biyometrik fotoğraf, yaşamsal giderlerin ve dönüş seyahatinin karşılanabileceğini kanıtlayan finansal dokümanlar, seyahat sağlık sigortası, doğru ve eksiksiz bilgiler ile doldurulmuş vize başvuru formu şeklinde sıralanmaktadır.

Lüksemburg Aile Birleşimi Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Lüksemburg aile birleşimi vizesi, Lüksemburg’da ikamet eden aile bireylerini 90 günden uzun süre için ziyaret etmek amacıyla seyahatten önce alınması gereken Lüksemburg D tipi vize türlerinden bir tanesidir.

Lüksemburg aile birleşimi vizesi başvurusu için ikamet adresine en yakın Lüksemburg Büyükelçiliği’ne beyan edilmesi gereken belgeler geçerli pasaportun tüm sayfalarının bir kopyası, Avrupa Birliği Bakanlığı Göçmenlik Müdürlüğü’nden alınan geçici ikamet izni, doğru ve eksiksiz bilgiler ile doldurulmuş aile birleşimi vize başvuru formu, 2 adet biyometrik fotoğraf, İngilizce adli sicil kaydı, seyahat sağlık sigortası, Lüksemburg’da yaşayan aile bireyleri tarafından vize başvurusu yapan kişiye yazılmış davet mektubu, Lüksemburg vatandaşı olan veya Lüksemburg’da ikamet eden aile bireyinin kimlik ve ikametgah bilgileri, yaşamsal giderlerin ve dönüş seyahatinin karşılanabileceğini kanıtlayan finansal dokümanlar olarak sıralanmaktadır.

Lüksemburg Çalışma Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Lüksemburg çalışma vizesi, Lüksemburg’da bulunan bir işyeri bünyesinde personel olarak çalışmak için ülkeye gidecek kişilerin başvurması gereken Lüksemburg ulusal vize türüdür.

Geçerli pasaportun tüm sayfalarının bir kopyası, doğru ve eksiksiz bilgiler ile doldurulmuş çalışma izni vize başvuru formu, Avrupa Birliği Bakanlığı Göçmenlik Müdürlüğü’nden alınan geçici ikamet izni, 2 adet biyometrik fotoğraf, İngilizce adli sicil kaydı, seyahat sağlık sigortası, yaşamsal giderlerin ve dönüş seyahatinin karşılanabileceğini kanıtlayan finansal dokümanlar, iş durumu ve mesleki koşulları ibraz eden belge, Lüksemburg’daki işveren kurum hakkında detaylı bilgi ve başvuru yapan kişinin kurumdaki görevi hakkında detaylı açıklama, başvuru sahibi reşit değilse ebeveynleri tarafından imzalanan izin dilekçesi olarak Lüksemburg çalışma vizesi için beyan edilmesi gereken belgelerdir.

Lüksemburg İşçi Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Lüksemburg’da 90 günden fazla kalmak ve kalınan süre içinde çalışmak isteyen kişilerin, önceden alacakları Lüksemburg işçi vizesi ile ülkede bulundukları süre içinde çalışmalarını yasal olarak beyan edecekleri Lüksemburg D tipi vize türüdür.

Lüksemburg işçi vizesi başvurusunda bulunmak için en yakın Lüksemburg Büyükelçiliği’ne beyan edilecek belgeler eksiksiz ve hatasız doldurulmuş Lüksemburg işçi vizesi başvuru formu, İngilizce adli sicil belgesi, başvuru yapan kişinin 18 yaşından küçül olması durumunda ailesi tarafından imzalanan izin dilekçesi, son 10 yıl içinde alınmış güncelliğini koruyan pasaportun tüm sayfalarının fotokopisi, 2 adet son 6 ay içinde çekilmiş biyometrik fotoğraf, sehayat süresince yaşamsal koşulları ve dönüş imkanlarını karşılayabileceğini kanıtlayan finansal dökümler, mesleki yeterliliğe dair belge, anşalmalı işveren tarafından başvuru sahibinin meslek tanımının detaylıca yapıldığı antetli kağıda yazılmış açıklama yazısı, Avrupa Birliği Bakanlığı Göçmenlik Müdürlüğü’nden alınan geçici ikamet izni, seyahat sağlık sigortası şeklinde belirtilmiştir.

Başvuru sahibinin Lüksemburg işçi alımı için gerekli bütün belgeleri randevu saatinde Lüksemburg Büyükelçiliği’ne beyan etmesi ve mülakatta Lüksemburg’da bulunma gerekçesini kapsamlıca açıklaması gerekmektedir.

Lüksemburg Mühendis Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Lüksemburg’da mühendislik mesleğini yapmak için 90 günden uzun sürede bulunacak kişilerin Lüksemburg D tipi vize kategorisinde yer alan Lüksemburg mühendis vizesi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

Lüksemburg mühendis vizesi başvurusu yapmak için, en az bir yıllık iş sözleşmesine sahip olmak, mühendislik mesleğini icra etmek için gerekli koşulların karşılandığına dair mesleki yeterlilik belgesi bulundurmak, geçerli pasaportun tüm sayfalarının bir kopyası, İngilizce adli sicil kaydı, başvuru sahibinin özgeçmişi, diplomasının bir kopyası, başvuran be işveren tarafından tarih atılmış ve imzalanmış iş sözleşmesinin bir kopyası, seyahat sağlık sigortası, 2 adet biyometrik fotoğraf, doğru ve eksiksiz bilgiler ile doldurulmuş mühendis vizesi başvuru formu, Avrupa Birliği Bakanlığı Göçmenlik Müdürlüğü’nden alınan geçici ikamet izni sunmak gereklilik olarak belirlenmiştir.

Başvuru sahipleri, ülkelerini terk etmeden önce ikamet adreslerine en yakın Lüksemburg Büyükelçiliği’ne Lüksemburg mühendis vizesi başvuru belgelerini sunarak başvuru yapmaktadır.

Lüksemburg Dil Okulu Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Lüksemburg’da 90 günden uzun süre dil eğitimi almak isteyen kişilerin, vatandaşı oldukları ülkeden Lüksemburg dil okulu vize başvurusu yapmaları gerekmektedir.

Lüksemburg dil okulu vizesi başvurusu için gerekli evraklar geçerli pasaportun tüm sayfalarının bir kopyası, İngilizce adli sicil belgesi, Lüksemburg’da bir dil okuluna kayıtlı olunduğuna dair resmi evrak, yaşamsal giderlerin ve dönüş seyahatinin karşılanabileceğini kanıtlayan finansal dokümanlar, 2 adet biyometrik fotoğraf, öğrenci 18 yaşından küçük ise ebeveyninin izin ve imzasının bulunduğu belge, seyahat sağlık sigortası, doğru ve eksiksiz bilgiler ile doldurulmuş dil okulu vizesi başvuru formudur.

Başvuru sahibinin bütün evrakları eksiksiz ve hatasız bir şekilde tamamlayarak Lüksemburg dil okulu vizesi başvuru formu ile birlikte Lüksemburg Büyükelçiliği’nden alınan randevu saatinde görevliye beyan etmesi beklenmektedir.

Lüksemburg Yatırımcı Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Lüksemburg yatırımcı vizesi, Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları arasından Lüksemburg’da ikamet etmek ve kendi iş yerini açma ve serbest ticaret yapma niyetinde olan kişilerin başvurması gereken Lüksemburg D tipi vize türüdür.

Lüksemburg’da ikamet etmek ve Lüksemburg’a katma değer yaratmak isteyen kişilerin, planlanan yatırım faaliyetini gerçekleştirmek için yeterli niteliğe sahip olduklarına yönelik ilgili meslek kuruluşlarından alınacak mesleki sicil belgesi, Lüksemburg’da planlanan yatırım faaliyetini finanse edebileceklerini kanıtlayan evraklar, Lüksemburg’a kültürel ve ekonomik açıdan fayda sağlayarak ülkenin çıkarlarına hizmet edecek bir yatırım altyapısı kurduğunu açıkça kanıtlayan belgeler, yatırım faaliyeti için işletme izni gerekiyorsa başvuru sahibi tarafından Ekonomi Bakanlığı’ndan alınacak muhtıra, tescil ve akreditasyonların birer kopyası, geçerli pasaportun tüm sayfalarının bir kopyası, İngilizce adli sicil belgesi, özgeçmiş, iş planı ve finansal plan, var olan bir işletmenin devralınması durumunda işletmenin son üç yılına ait bilanço tablosu, iş iznine tabi bir faaliyette bulunulması halinde sözleşme beyanı belgelerini toplayarak Lüksemburg yatırımcı vizesi için randevu almaları ve Lüksemburg Büyükelçiliği’ne belgeleri şahsen beyan etmeleri gerekmektedir.

Lüksemburg yatırımcı vizesi başvuru sahibinin, gerekli belgeleri öncelikle Dışişleri Bakanlığı’na sunması gerekmektedir. Lüksemburg Büyükelçiliği’nin gerekli görmesi halinde Avrupa Birliği Göçmenlik Müdürlüğü tarafından ibraz edilen belgenin onaylanması veya kişiden apostil tasdikli belge talep edebilmektedir.

Lüksemburg D Tipi Vize Kaç Günde Çıkar?

Lüksemburg D tipi vize başvuruları, başvuru tarihinden itibaren 15 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

Lüksemburg D tipi vize başvurusunun detaylı incelenmesi gereken özel durumlarda veya başvurunun, Lüksemburg’u temsil eden başka bir devletin konsolosluğuna yapılması durumunda süre 30 iş gününe uzayabilmektedir. İstisnai olarak, ek belge beyanına ihtiyaç duyulması durumunda Lüksemburg D tipi vize başvurusunun sonuçlanması maksimum 45 iş gününe kadar uzamaktadır. Covid-19 salgını sebebiyle vize sonuçlandırma süreleri değişkenlik gösterebilmektedir.

D Tipi Vize Lüksemburg Ücreti Ne Kadardır?

2021 Lüksemburg D tipi vize ücretleri aşağıdaki tabloda verilmiştir.

HizmetlerÜcretler
Lüksemburg D tipi vize harcı100 EUR
Başvuru formu & dilekçe doldurma60 EUR
RandevuÜcretsiz
Biyometri işlemleri40 EUR
Danışmanlık hizmetleri80 EUR
Toplam280 EUR

6-12 yaş aralığında bulunan çocuklar, 40 Euro üzerinden indirimli vize başvuru ücretine tabi tutulmaktadır. 6 yaşından küçük çocuklar ve bilimsel araştırmalar yapma amacıyla Lüksemburg’a giden 3. dünya ülkeleri araştırmacıları için Lüksemburg vize ücreti alınmamaktadır. AB ve AEA vatandaşı olan aile üyelerinin (Sırbistan, Moldova, Rusya, Ukrayna, Cape Verde, Hırvatistan, Ermenistan, Azerbaycan, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Karadağ, Gürcistan, Makedonya ülkeleri vatandaşları) belirli kategorilere uyan bireyler için vize ücreti alınmamaktadır.

Lüksemburg D Tipi Vize Reddine Nasıl İtiraz Edilir?

Vize başvurusuna ret kararı çıkması halinde, Lüksemburg D tipi vize reddine kararın tebliğ edildiği günden itibaren 4 hafta içinde Lüksemburg Konsolosluğu’na İngilizce itiraz dilekçesi vererek karara itiraz edilebilmektedir. Lüksemburg ulusal vize başvurusuna ret kararı verilmesi halinde, yeni vize başvurusu yapılabilmektedir. Böyle bir durumda, Lüksemburg D tipi vize reddine gösterilen gerekçenin belirlenmesi ve bu gerekçeyi ortadan kaldıracak şekilde gerekli belge teminini yaparak yeniden başvurulması yerinde olacaktır. Ret kararı çıkma sebepleri beyan edilen belgelerde eksik veya yanlış bilgiler bulunması, seyahat amacının açıkça belirtilip kanıtlarla güçlendirilememesi, banka hesaplarında ve finansal dokümanlarda yeterli ve kişinin ülkeden ayrılacağına dair güvenilir miktarda paranın olmaması gibi durumlardan ileri gelebilmektedir.

Tuğçe Çaldıran Yazan: Tuğçe Çaldıran

Tuğçe Çaldıran graduated from University of Abant İzzet Baysal in 2018 with bachelor’s degre in Translation and Interpreting and is working as Senior Immigration and Visa Consultant at Vizem.net since March 2022.

Paylaş: