Kanada Yeni Mezun Vizesi

Kanada Yeni Mezun Vizesi Nedir, Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Önemli Not: Deprem sonrasında T.C vatandaşlarına sağlanan Kanada Open Work Permit (3 yıllık Kanada çalışma izni) başvuruları için başvuru sahibinin 3 Ocak 2024’e kadar Kanada’ya geçerli bir vize ile girmiş olması gerekir.

Sadece vize evrakları göçmenlik avukatı tarafından onaylanan kişilerin başvruları vizem.net tarafından yapılmaktadır.

Uygunluk kriterlerini öğrenmek için: 0850 241 1868’i arayarak bilgi alabilirsiniz.

Kanada yeni mezun vizesi, Kanada’da öğrenim gören yabancı öğrencilerin eğitimlerini tamamladıktan sonra Kanada’da kalıcı oturma izni almalarına ve çalışmalarına hak tanıyan vize türüdür.

Kanada’da öğrenim görmüş uluslararası mezunların kalıcı oturum izni alabilmeleri için başvurabileceği çeşitli göçmenlik programları bulunmaktadır. Kanada’nın federal ekonomik göçmenlik programları ve il aday programları Kanada’da okuyan ve mezun olan adaylar için fırsatlar sunmaktadır.

IRCC sertifikalı akredite acente olan vizem.net’teki danışmanların eşliğinde Kanada yeni mezun mühendis vizesi ve çalışma izni başvurusu yapılabilmekte ve eğitim danışmanlığı alınabilmektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Mezuniyet Sonrası Kanada Çalışma İzni Programı Nedir?

Mezuniyet sonrası Kanada çalışma izni programı (PGWP) Kanada’da eğitim almış ve mezun olmuş yabancı öğrencilere yönelik tasarlanmış bir programdır.

Kanada mezuniyet sonrası çalışma programı, Kanada hükümeti tarafından tanınan bir eğitim kurumunda (DLI) öğrenimini tamamlayarak sertifika ya da diploma almış mezunların, Kanada’da çalışma izni ve oturum izni alabilmelerine yardımcı olmak amacıyla hareket etmektedir. Kanada’da mezuniyet sonrası alınabilecek çalışma izni, açık çalışma iznidir.

Kanada’da açık çalışma izni olan adaylar, Kanada’nın herhangi bir yerinde bir işverenle tam zamanlı olarak, yarı zamanlı olarak veya serbest meslek sahibi olarak çalışabilmektedirler.

Kanada Yeni Mezun Çalışma İzni Şartları Nelerdir?

Kanada yeni mezun çalışma izni şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Kanada hükümetinin geçerli gördüğü bir eğitim kurumunda, en az sekiz ay süren akademik, mesleki, profesyonel bir programı diploma yada derece ile tamamlamış olmak
  • Tam zamanlı öğrenci olmak
  • Kanada hükümetinin geçerli gördüğü bir eğitim kurumundan (DLI) alınmış programa uygunluk belgesine ve transkripte sahip olmak
  • Halihazırda ya da geçmişte geçici bir öğrenim iznine sahip olmuş olmak veya öğrenim izni olmadan eğitim almak için onay almış olmak

Kanada Yeni Mezun Çalışma İzni Nasıl Alınır?

Kanada yeni mezun çalışma izninin alınabilmesi için, Kanada hükümetinin geçerli gördüğü eğitim kurumundan (DLI) transkript alındıktan sonraki 180 gün içinde başvuruda bulunulması gerekmektedir.

Kanada öğrenim izni süresinin, öğrenim tamamlanmadan sona ermesi durumunda öğrenciler Kanada’da kalmak için ziyaretçi kaydı başvurusu yapabilmekte veya Kanada’dan ayrılıp menşe ülkeden ziyaretçi kaydı başvurusu yapabilmektedirler. Kanada öğrenim izni bitmiş olanlar başvuru yaparak izinlerini yenileyebilmektedir.

Kanada Yeni Mezun Vize Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Kanada yeni mezun vize başvurusu 80 gün ile 180 gün arasında sonuçlanmaktadır.

Mezun Vizesi için Kanada Açık Çalışma İzni Ne Kadar Süreyle Verilir?

Mezun vizesi için Kanada açık çalışma izni, eğitim programlarının uzunluğuna bağlı olarak en az 8 ay, en fazla 3 yıl olacak şekilde verilmektedir. Kanada’da mezun olunan eğitim programı 8 ay ile 2 yıl arasında bir uzunlukta ise çalışma izni, eğitim programının süresi kadar verilmektedir.

Mezun olunan eğitim programı 2 yıl ve daha uzun süreliyse Kanada açık çalışma izni 3 yıla kadar düzenlenebilmektedir.

Kanada’da 1 veya daha fazla öğrenim programı tamamlamış olan adayların alacağı Kanada açık çalışma izni tüm eğitim programlarının toplam süresi uzunluğunda olabilmektedir.

Kanada’da Mezun Olan Öğrenciler Kalıcı Oturum Alabilir Mi?

Kanada’da mezun olan öğrenciler kalıcı oturum alabilmek için geçici çalışma izniyle çalışıp deneyim kazanmalıdır.

Kanada’da deneyim kazanmak isteyen yeni mezunlar aşağıda sıralanan programlara başvurabilir:

  • Kanada deneyim sınıfı programı (CEC),
  • Federal nitelikli işçi programı (FSW),
  • Federal nitelikli ticaret programları (FST),
  • İl aday programı (PNP)
  • Quebec göçmenlik programı

Yeni Mezunlar İçin Kanada Express Entry Programı Nedir?

Yeni mezunlar Kanada’daki eğitim programlarının uzunluğuna bağlı olarak kalıcı oturma iznine sahip olabilmektedirler. Yeni mezunlar için Kanada express entry programı, öğrenimi biten öğrencilere programa uygun oldukları halde kolay iş imkanı sağlamaktadır

Kanada hükümeti, 2015 yılından beri Kanada’da eğitim alan ve mezun olan uluslararası adaylar için avantajlar sağlayan express entry programını sunmaya başlamıştır.

Kanada express entry programının sunduğu en önemli destek; Kanada lise sonrası eğitim sertifikasını tamamlayan adayların CRS puanlarına 30 puan katkıda bulunmasıdır. Yeterli skora sahip yeni mezunlar Kanada express entry aracılığıyla il aday programına başvurabilmektedir.

Kanada’da Yeni Mezunlar için İş İmkanları Nelerdir?

Kanada’da yeni mezunlar için iş imkanlarının yaygın olduğu meslekler; hemşirelik, elektrik mühendisliği, mali müşavirlik, müşteri hizmetleri temsilciliği, işçilik, yazılımcılık, şoförlük, insan kaynakları yöneticiliğidir. Kanada’da iş imkanı için araştırmalar online iş arama siteleri üzerinden yapılabilmektedir.

Kanada’da çalışma şartları ve özellikle mühendislik alanında bulunan iş olanakları, yurt dışında çalışmak isteyen yeni mezun kişiler için tercih sebebidir. Yeni mezun mühendisler için çeşitli iş arama siteleri ve Kanada’da çalışan Türk firmaları üzerinden Kanada’da iş bulmak mümkündür. Kanada’dan iş teklifi alan mühendislerin Kanada yeni mezun mühendis vizesi almaları gerekmektedir.

Kanada’da Yeni Mezun Mühendisler için İş İmkanları Nasıldır?

Kanada’da yeni mezun mühendisler için iş imkanları gün geçtikçe artmaktadır. Kanada’da mühendislik en iyi ekonomik büyümeye ve görünüme sahip alanlardan birisidir.

Kanada’da mühendis olarak işe kabul almak için en önemli kriter mühendis lisansına ve uzmanlık alanında iyi niteliklere sahip olmaktır.

Kanada’da makine mühendisi, elektrik mühendisi, proje mühendisi, üretim mühendisi, mühendislik müdürü, süreç mühendisi, kalite mühendisi, inşaat mühendisliği teknisyenliği sektörel olarak iş imkanının en fazla bulunduğu mesleklerdir.

Esra Karataş Yazan: Esra Karataş

Esra Karataş Orta Doğu Teknik Üniversite'sinden 2008 yılında lisans ve 2011 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Mezun olduktan sonra kendi alanı olan Restorasyon ve Kültürel Miras Koruma projelerinde görev aldı. 2021 yılından beri vizem.net için Amerika ve Kanada başta olmak üzere 10'dan fazla ülke için kıdemli vize danışmanı ve içerik koordinatörü olarak çalışıyor.

Paylaş: