Kanada'nın Başkenti Ottawa

Kanada Başkenti Ottawa Hakkında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?

Kanada’nın başkenti Ottawa, çevre belediyelerde yaşayanlarla beraber toplam 1.4 milyon insanı barındırmaktadır ve bu nüfusun %66’sı Ottawa’da yaşamaktadır. Kanadalılar, özellikle Amerika Birleşik Devletleri’ne yakın olması sebebiyle hem sosyal hem de ticari faaliyetleri rahatça yapabildikleri Ottawa’da yaşamayı tercih etmektedir.

Kanada’nın hem yüzölçümü hem nüfus açısından dördüncü en büyük kenti Ottawa’da hareketli ticaret ve kültürel bir yaşam hakimdir. Ottawa; hem şehir hem de kırsal bölgelerinin temiz ve yemyeşil bir doğaya sahip olması, çok kültürlü yapıya sahip olması, bölgeye karakterini veren üç büyük nehir ve tarihi kanal boyunca uzanan görkemli ağaçlara ve parklara sahip olması nedeniyle turistler tarafından yoğun olarak ziyaret edilmektedir.

Ottawa Nerededir?

Ottawa, Kanada’nın Ontario eyaletinin güneydoğusunda yer almaktadır. Quebec eyaleti ile sınır komşusu olan Ottawa, Toronto’nun 400 kilometre doğusunda ve Montreal’in 250 kilometre batısında bulunmaktadır. Ottawa, şehri Quebec eyaleti ile arasında bulunan Ottawa Nehri’nin kıyısı boyunca kurulmuş bir kenttir.

Ottawa şehri harita üzerinde aşağıdaki gibidir.

Kanada Haritasında Ottawa Şehri
Kanada Haritasında Ottawa Şehri

Ottawa Tarihindeki Önemli Olaylar Nelerdir?

Ottawa tarihindeki ilk önemli olay, kentin yazılı tarihe geçtiği keşiş anıdır. 1610 yılında Ottawa Nehri’ni geçen ilk Avrupalı Etienne Brule’nin etkisiyle 1613’te Samuel de Champlain, nehri yörenin yerli halkından bir rehber ile geçmiştir ve Ottawa Vadisi’ni keşfederek kaba bir haritasını çıkarmıştır.

Ottawa, kelime olarak adını, Kanada yerli halkının dilinde ticaret yapmak anlamına gelen “adawe” kelimesinden almaktadır. Samuel de Champlain, 1632 yılında Ottawa’ya tekrar giderek oluşturduğu harita üzerinden önemli akarsuları, aborjin yerleşimlerini ve kerestecilik yapmaya uygun bölgelere numaralar vererek haritasını detaylandırmış ve bölgeye ilişkin yazılar yazmıştır. Takip eden iki yüzyıl boyunca Ottawa’da aktif bir Avrupa faaliyeti yürütülmemiş olsa da Rideau Nehri ulaşım ve ticaret amaçlı kullanılmaya başlanmıştır.

1826’da İngiliz Hükümeti tarafından inşaatı başlanan Rideau Kanalı’nın yapım aşamasında yetkilendirilen kraliyet mühendisleri yöreyi bölümlere ayırmıştır. Kereste ticareti ile büyümeye başlayan bölgelerden biri, 1854 yılında şehirleşerek dış dünyaya açılmış ve 1 Ocak 1855’te resmi olarak şimdiki Ottawa kentini oluşturmuştur. Kraliçe Victoria tarafından 1857’de Kanada’nın başkenti olarak ilan edilen Ottawa’ya kısa sürede Parlamento Tepesi’nde parlamento binaları kurulmuştur ve özellikle Amerika Birleşik Devletleri’ne yapılacak kereste ihracatı için bölgeye demiryolu döşenmiştir. 1900’lerin sonuna gelindiğinde gelişmeyi sürdürmüş olan Ottawa şehri, kereste pazarında düşüşe geçen talep sebebiyle durgun bir imalat ve ihracat dönemine girmiştir.

Eğitim ve gelişmeye önem veren politikalar sayesinde 19. yüzyılda Ottawa’da Ottawa Akademisi, Genç Hanımlar Ruhban Okulu, ve müzik enstitüleri kurulmuştur. Değişen ekonomik kalkınma planlaması ile teknolojik gelişmelere önem verilmiş ve yatırım stratejileri endüstriyel altyapıdan teknoloji kurumlarına yönelerek bölgede günümüzde Kuzey Silikon Vadisi olarak bilinen önemli bir teknolojik pazar kurulmuştur.

Ottawa İklimi Nasıldır?

Kanada Ottawa iklimi, dört mevsimin yaşandığı bir iklimdir. Ottawa’da yaz ayları ılık geçerken ilkbahar ve sonbahar ayları serindir ve kış ayları sıfır derecenin altındadır.

Kanada’nın başkenti Ottawa’da en sıcak ay ortalama 26.6 °C derece ile temmuz ayı iken, en soğuk ay -14,4 °C ortalama sıcaklık ile Ocak ayıdır.

Ottawa’nın Nüfusu Kaçtır?

2021 nüfus sayımına göre Statistics Canada tarafından açıklanan verilere göre Ottawa’nın nüfusu,934,243’tür.

Ottawa’da Hangi Diller Konuşulur?

Ottawa, Ontario eyaletinde İngilizce ve Fransızcanın resmi dil olarak kabul edildiği tek şehirdir. Ottawa nüfusunun %37,6’sı her iki dili de konuşabilmektedir. Ana dilini İngilizce olarak belirten Ottawa nüfusunun %62,4’ünü, Fransızca olarak belirtenler ise %14,2’sini oluşturmaktadır.

Dış göçlerin etkisi ile Ottawa’da anadili İngilizce ve Fransızca dışında olan nüfus, %3.2 Arapça %3 Çince, %1.2 İspanyolca ve %1.1 İtalyanca konuşmaktadır.

2002 yılında resmi işlerin yürütülebilmesi için halk tarafından aktif konuşulan iki Kanada dili İngilizce ve Fransızca, resmi dil olarak belirlenmiştir.

Kanada Ottawa’da Yaşam Nasıldır?

Kanada Ottawa, konut fiyatlarının düşük olması başlıca sebebi ile yaşam maliyetlerinin uygun olduğu bir şehirdir. Ottawa, Statistics Canada 2021 verilerine göre Kanada’da en yaşanılabilir şehir olarak seçilmiştir.

2021 Ocak ayında CMHC Kiralama Piyasası Raporuna göre aylık ev kiraları 1000 CAD ile 3350 CAD arasında değişmektedir. Fatura gibi diğer ev giderleri hesaba katıldığında bir kişinin apartman dairesi giderleri aylık ortalama 1300 CAD olmaktadır. Ottawa’da yeme içme masrafları, restoran gibi dış masraflar dahil 2-3 kişilik bir aile için ortalama 868 CAD, kişi başı 347 CAD olarak saptanmıştır. Bebekli bir aile için Ottawa’da ortalama bebek bakımı maliyeti 1020 CAD civarındadır.

Ottawa’da Eğitim İmkanları Nasıldır?

Ottawa’da eğitim imkanları, Ottawa’da bulunan toplam 4 üniversite, dünya sıralamasında en iyi üniversiteler arasında yer aldığından ve Ottawa QS Dünya Üniversiteleri sıralamasında en öğrenci dostu şehirler arasında dünya 46. olduğundan gelişmiştir.

Ottawa; Bluesfest, Ottawa Uluslararası Jazz Festivali, Ottawa Savaş Müzesi, Havacılık ve Uzay Müzesi gibi hem kültürel hem de tarihi birçok etkinlik imkanı olması sebebiyle özellikle uluslararası öğrenciler tarafından tercih sebebi olmaktadır.

Pennsylvania Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada dünyanın en eğitimli şehirlerinden biri seçilen Ottawa, prestijli ve yüksek standartlardaki eğitimi ile öğrenciler için önemli bir şehirdir.

Ottawa’da Fransızca bilme zorunluluğu bulunmamaktadır fakat, Fransızca eğitimi almak isteyen öğrenciler için Ottawa’da birçok üniversite kursu ve özel kurslar bulunmaktadır.

Ottawa’daki Üniversiteler Hangileridir?

Ottawa’da bulunan üniversiteler aşağıdaki listede verilmiştir.

  • Ottawa Üniversitesi (Ottawa University)
  • Carleton Üniversitesi (Carleton University)
  • Ottawa Üniversitesi (University of Ottawa)
  • Dominican Üniversite Akademisi (Dominican University College)

Kanada Ottawa Üniversitesi Nerededir?

Kanada Ottawa Üniversitesi, Ontario eyaletinde Downtown Ottawa’da bulunmaktadır. Ana kampüs Sandy Hill’de olan üniversite, Kanada Parlamentosu ve Rideau Kanalı’na yürüme mesafesindedir. Ottawa Üniversitesi, Times Higher Education Dünya Üniversiteleri 2022 sıralamasında 162. sırada yer almaktadır.

Birçok farklı sosyal, beşeri ve fen bilimleri fakültesi ile Ottawa Üniversitesi’nde İngilizce ve Fransızca olarak çift dilli eğitim verilmektedir. Ziraat, işletme, bilgisayar teknolojileri, eğitim, mühendislik, dil ve edebiyat, hukuk, matematik, tıp sosyal bilimler, fen bilimleri fakülteleri Ottawa Üniversitesi bünyesinde eğitim vermektedir. Ortalama 7,000’i uluslararası öğrenci olan toplam 42 bin öğrenci, Ottawa Üniversitesi’nde eğitimlerine devam etmektedir.

Ottawa Dil Okulları Hangileridir?

Ottawa’da bulunan dil okulları aşağıdaki listede sıralanmıştır.

  • Interlanguage Dil Okulu
  • Berlitz Ottawa Dil Merkezi
  • Ottawa Yabancı Dil Enstitüsü
  • Le Fil d’ariane Dil Eğitimi
  • Graybridge Malkam
  • UNAM
  • ABCE Dil Okulu
  • Caron Profesyonel ve Linguistik Eğitim Merkezi
  • Official Dil Okulu
  • Ecole Creusot

Ottawa dil okulu fiyatları ortalama 1,040 CAD ile 16,380 CAD arasında değişmektedir. Dil eğitimi süreleri 4 ile 36 hafta arası olmak üzere ve haftalık ders saati yoğunluğuna göre fiyatlar değişiklik göstermektedir.

Kanada Başkenti Ottawa’da Çalışma Hayatı Nasıldır?

Ottawa, iş ve yaşam dengesi bakımından açık alanları, kaliteli havası, sağlık ve fitness imkanları ile dünyanın en iyi şehirleri arasında bulunmaktadır. Amerikan Erişim ve Kontrol Sistemi KISI’nın endekslerine göre Ottawa, Kanada’nın birinci, dünyanın altıncı iş - yaşam dengesine sahip şehridir. Ottawa’da hemen her sektörde kalifiye çalışan ihtiyacı duyulması sebebiyle Ottawa’da iş imkanları bulunmakta ve ülke dışından göçleri teşvik eden bir politika izlenmektedir.

Ottawa, Hükümetin ve çoğu Federal Bakanlığın merkezi olması sebebiyle uluslararası nitelikteki ticari olmayan kuruluşların yanı sıra işletmeleri de kendine çekmektedir.

Ottawa’da Ulaşım Koşulları Nasıldır?

Ottawa’da doğaya duyulan saygı sebebiyle yerel halk tarafından ulaşım aracı olarak bisiklet kullanımı oldukça yaygındır. Şehir içi ve şehirlerarası toplu taşıma için Ottowa halkı OC Transpo ve Societe de Transport del Outaouais STO ulaşım araçlarını kullanmaktadır. OC Transpo ile Ottawa Nehri’nin Ontario tarafında otobüsle ve raylı tren hattı O-Train ile seyahat etmek mümkündür. STO Ottawa Nehri’nin Quebec tarafında otobüs ağı olarak hizmet vermektedir.

Ottawa’dan Toronto, Montreal, Quebec gibi diğer şehirlere ulaşım için toplu taşıma firmaları olan VIA Rail ile tren yolculuğu veya Rider Express ve Ontario Northland ile otobüs yolculuğu yapılabilmektedir.

Ottawa’nın Kültürel Yapısı Nasıldır?

Ottawa, çok çeşitli etnik yapısının getirdiği dinsel ve dilsel zenginliği ile kozmopolit bir başkent olarak dikkat çekmektedir. Toronto’dan sonra en çok göç alan Kanada şehri olan Ottawa’da her dört kişiden biri göçmendir. Göçmenlerin %53’ü Asya ve Orta Doğu’dan, %17’si Afrika’dan ve %15’i Avrupa’dan gelmiştir, bu sebepten Ottawa’da Arapça, Çince, İtalyanca, İspanyolca, Almanca gibi birçok dil konuşulmaktadır.

Ottawa’da şehir merkezine yakın konumda Çin ve Asya’dan gelen göçmenlere hitap eden Chinatown yerleşkesinin yanı sıra İtalyan Mahallesi bulunmaktadır.

Ottawa Yemekleri Nelerdir?

Ottawa’da birçok farklı kültürden insan yaşaması sebebiyle yemek kültürü de oldukça zenginleşmiştir. Farklı etnik gruplardan kişilerin işlettiği restoran ve kafelerde bambaşka kültürlere dair yemekler ve içecekler ikram edilmektedir.

Ottawa’ya özgü yemekler aşağıdaki listede verilmiştir.

  • Poutine
  • Bannock
  • Butter tarts
  • Nova Scotia lobster rolls
  • Bagels
  • Saskatoon berry pie
  • Beavertails
  • Split pea
  • Caesar

Kanada Ottawa’da Gezilecek Yerler Nelerdir?

Kanada Ottawa’da gezilecek yerler aşağıdaki listede sıralanmıştır.

  • Parlamento Binası
  • Tarihi Rideau Kanalı
  • Notre Dame Bazilikası
  • Rideau Şelaleleri Parkı
  • Ottawa Sanat Galerisi
  • Kanada Tarih Müzesi
  • Savaş Müzesi
  • Havacılık ve Uzay Müzesi
  • Bytown Müzesi
  • Calypso Lunaparkı
  • Çocuk Müzesi
  • Jacques Cartier Parkı
  • Dominion Arboretumu
  • Dow’s Gölü
  • Bilim ve Teknoloji Müzesi
  • Barış Kulesi

Kanada Parlamento Binası Nerededir?

Kanada Parlamento Binası, Parlamento Tepesi adı verilen, şehir merkezine çok yakında bulunan yüksek bir tepenin üstünde, Ottawa’da yer almaktadır. Kanada Hükümeti’nin resmi işleyişinin yürütüldüğü bina gotik mimarisi ve eşsiz manzarasıyla dikkat çekmektedir. Ottawa halkı ve turistler için birçok etkinliğe ev sahipliği yapan Parlamento Binası’nın önünde yaz boyunca her hafta düzenli yoga etkinlikleri yapılmaktadır.

Kanada Parlamento Binası
Kanada Parlamento Binası

Ottawa Barış Kulesi Nerededir?

Ottawa Barış Kulesi, Parlamento Binası’nın merkez bloğunun ortasında yer almaktadır. Parlamento Tepesi üzerindeki Kanada Parlamento Binası ve Barış Kulesi’nden Ottawa’nın eşsiz panoramik manzarası seyredilebilmektedir.

Notre Dame Bazilikası Nerededir?

Ottawa Notre Dame Bazilikası, Downtown semtinde Sussex Drive’da bulunmaktadır. En son 1990 yılında restore edilen ve Kanada Ulusal Tarihi Bölgesi olarak belirlenen bazilikada, Roma Katolik başpiskoposu yaşamıştır.

Notre Dame Bazilikası
Notre Dame Bazilikası

Byward Pazarı Nerededir?

Byward Pazarı, Ottawa şehir merkezinin doğusunda kurulmaktadır. Gorge, York, William ve Byward caddeleri boyunca uzanan pazar, adını Ottawa şehrinin eski adı olan Byward’dan almaktadır.

Byward Pazarı - Ottawa
Byward Pazarı - Ottawa

Kanada Doğa Müzesi Nerededir?

Kanada Doğa Müzesi, Ottawa şehir merkezindeki Centretown semtinde bulunan Victoria Memorial Müzesi’nin içinde yer almaktadır. Kanada’nın ulusal tarihi müzesi olan ve doğal dünyaya ilişkin 14,6 milyondan fazla örneğin sergilendiği Doğa Müzesi, antropoloji ve insanlık tarihi bölümü ile genişletilerek bugünkü halini almıştır.

Kanada Doğa Müzesi - Ottawa
Kanada Doğa Müzesi - Ottawa

Rideau Kanalı Nerededir?

Rideau Kanalı, Ontario eyaleti, Ontario Gölü ve Saint Lawrence Nehri’ni birbirine bağlayan tarihi bir su kanalıdır. Ottawa şehrine ilişkin en anlamlı ve sembolik yapı olan Rideau Kanalı, 2007 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesine alınmıştır.

Ottawa’da Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

Ottawa’da yapılabilecek aktiviteler arasında; müzeleri gezmek, kara ve nehir üzerinden şehir turu yapmak, bisiklet turlarına katılmak gibi aktiviteler bulunmaktadır.

Ottawa’da, Ottawa’nın tarihi, doğal ve teknolojik geçmişini merak edenler için; Ulusal Galeri ve Ulusal Sanat Merkezi, Kanada Tarih Müzesi Savaş Müzesi, Uzay ve Havacılık Müzesi, Doğa Müzesi gibi Kanada tarihine ve kültürüne yönelik bilgi edinilebilecek birçok müze dahil toplam 29 müze bulunmaktadır.

Ottawa’da hem karada hem de nehirde şehir turu yapılabilen Amphibus ile Parlamento Tepesi’nden şehrin cazibe merkezlerine kara yolu ile şehir turu yapmak mümkünken, Ottawa Nehri boyunca birbirinden güzel köprüleri ve nehir kenarındaki yerleşkeleri görme imkanı bulunmaktadır. Ottawa’da Rideau Kanalı tekne turları ile tarih ve doğanın içine gezintiler düzenlenmektedir.

Ottawa şehrinin doğal güzellikleri ve tarihi miraslarını bisiklet turu ile keşfetmek mümkündür. Centretown, Glebe ve Hintonburg’a yapılan bisiklet seyahatleri boyunca şehrin en hareketli ve turistik yerleri görülebilmekte ve doğal yollarda ve su yollarında seyahat edilmektedir.

Ottawa’da Nerede Alışveriş Yapılır?

Ottawa, Kanada’da özgün ve butik mağazaları ve ünlü markaları bir arada bulunduran büyük bir pazar olduğu için, alışveriş merkezi ve mağazalar gibi pek çok yerde alışveriş yapılabilmektedir.

Rideau Center, iki yüzden fazla mağaza ve restoranı ile Ottawa’nın en popüler alışveriş merkezidir. Parlamento Tepesi’ne yürüme mesafesinde olan Rideau Center’a, Ottawa şehir merkezinde bulunması sayesinde kolayca ulaşılabilmektedir.

Tarihi Sparks Caddesi’nde, Ottawa’daki sanatçılar tarafından üretilmiş birçok hediyelik eşya, lüks kıyafet, mücevher ve el işi tasarım ürünlerin bulunabileceği benzersiz butikler bulunmaktadır. Ottawa şehir merkezinin güneyinde bulunan Glebe, Ottawa’nın Bank Caddesi boyunca LGBTQ Köyü olarak hizmet veren popüler mağazalar ve restoranlara ev sahipliği yapmaktadır.

Ottawa’nın en meşhur mahalle pazarı olan ve Kanada alışveriş siteleri tarafından sıkça görülmesi tavsiye edilen ByWard Pazarı, Parlamento Tepesi’nin birkaç blok ötesinde açık hava pazarı olarak tasarlanmış meşhur bir pazardır.

Ottawa’dan Hediyelik Ne Alınır?

Ottawa’dan alınabilecek hediyelik eşyalar aşağıdaki listede verilmiştir.

  • Hintonburg’da bulunan Maker House’dan zanaatkarlar tarafından üretilmiş otantik hediyelik eşyalar alınabilmektedir.
  • Made in Canada Gifts’den Kanada’ya özgü dekoratif eşyalar, giyim ve aksesuar ürünleri hediye olarak alınmaktadır.
  • Indigenous Market Place’de Kanada yerlilerine ait kültürel ve eski Kanada esintili birçok hediyelik eşya ve dekoratif ürün bulunabilmektedir.
  • Parlamento Binası minyatür heykeli, Ottawa’ya özgü bir hediyelik eşya olarak tercih edilebilmektedir.

En Popüler Kanada Ottawa Etkinlikleri Nelerdir?

Kanada Ottawa’da gerçekleştirilen en popüler etkinlikler aşağıdaki listede açıklanmıştır.

  • Ottawa Winterlude Festivali: 1979 yılında Ulusal Sermaye Komisyonu tarafından kurulan festival, her yıl Şubat ayında düzenlenmektedir. Festival kapsamında Bed Race, Ice Challenge, Waiters and Waitresses gibi birçok etkinlik gerçekleştirilmektedir.
  • Ottawa Lale Festivali: Her yıl mayıs ayında lalelerin çiçek açtığı üç hafta boyunca düzenlenen açık hava konserleri ve sanat etkinliklerinden oluşan bir festivaldir. Birçok dans ve dinleti gösterisinin gerçekleştirildiği festival boyunca Ottawa’nın bütün park ve açık alanlarında yemek standları, hediyelik eşya standları ve kültür sanat etkinlikleri faaliyet göstermektedir.
  • Ottawa Uluslararası Çocuk Festivali: 1985’ten beri en iyi sanat etkinlikleri ve sahne performansları ile Ottawa’da çocuklar için yıllık olarak düzenlenen festivaldir. Okul müfredatını zenginleştirmeyi ve sanatı çocuklara sevdirmeyi amaçlayan festivalde en önemli özellik her anlamda engelsiz bir kapsamının bulunmasıdır. Adalet, eşitlik ve cinsiyet eşitliği konularında hassasiyet gösteren festival içeriği ile çeşitli etnik gruplardan ve engelli çocuklardan oluşan, dünya çapında meşhur, kapsayıcı bir etkinliktir.
  • Ottawa Bluesfest: Ottawa’da her yıl Temmuz ayında düzenlenen bir açıkhava müzik festivalidir. Bluesfest Kuzey Amerika’daki en büyük ikinci Blues müzik festivalidir.

Kanada’nın en görkemli festivali her yıl 1 Temmuz’da Kanada’nın başkenti Ottawa’da gerçekleştirilen Kanada Günü’dür. Tüm gün trafiğe kapatılan Ottawa’da Kanada Günü kutlamaları, kırmızı ve beyaz giyinmiş katılımcılara eğlenceli etkinlikler ve aile aktivitelerinin yanı sıra görkemli havai fişek gösterisi ile unutulmaz bir gün yaşatmaktadır.

Kanada’nın Başkenti Ottawa Hakkındaki İlginç Bilgiler Nelerdir?

Kanada’nın başkenti Ottawa hakkında ilginç bilgiler aşağıdaki listede verilmiştir.

  • İngiltere kraliçesi Kraliçe Elizabeth, 1857 yılında Ottawa’yı Kanada’nın başkenti olarak seçmiştir.
  • Ottawa şehrinin kelime anlamı, Algonquin dilinde ticaret yapmak anlamına gelen “adawe” kelimesinden gelmektedir ve Ottawa tarih boyunca önemli bir ticaret merkezi olmuştur.
  • Ottawa, dünyanın en soğuk yedinci başkentidir.
  • Kışın donan Rideau Kanalı, 7,8 kilometre ile dünyanın en uzun paten pistine dönüşmektedir.
  • Ottawa’da hava sıcaklığı 33 derece ile -25 derece arasında değişmekte ve Ottowa’da sene boyunca dört ayrı mevsim yaşanmaktadır.
  • Ottawa nüfusunun neredeyse yarısı 35 yaşın altındadır.
  • Ottawa’da toplam 35 büyük festival organize edilmektedir, Her yıl mayıs ayında düzenlenen Ottawa Lale Festivali dünyanın en meşhur festivallerinden biridir.
  • Chateau Laurier Oteli’ni yapan şirketin başkanı Melville Hays, otelin açılışından 12 gün önce Titanik’te hayatını kaybetmiştir. Hays’ın hayaletinin otele musallat olduğu rivayet edilmektedir.
  • Ottawa’yı ziyarete gelen turistlerin 19. yüzyılda hapishane olarak kullanılmış bir hostelde konaklama imkanı bulunmaktadır.

Ottawa Hakkında Bilinmesi Gereken Faydalı Bilgiler Nelerdir?

Ottawa’ya gitmeden önce bilinmesi gereken pratik bilgilere aşağıda yer verilmiştir.

Ottawa Para Birimi Nedir?

Ottawa’nın para birimi Kanada dolarıdır (CAD).

Kanada Ottawa Posta Kodu Nedir?

Kanada’nın başkenti Ottawa’nın posta kodu, K1A ile başlayarak, bulunulan bölgeye göre alfabetik olarak değişiklik göstermektedir. K1A Ottawa Hükümet ofislerinin olduğu bölge iken K9V Ottawa Lindsay’in posta kodudur.

Kanada Ottawa Telefon Kodu Nedir?

Kanada Ontario eyaletinin alan kodu 613’tür. Ottawa ve Doğu Ontario bölgesinin telefon kodu 343’tür ancak 613 alan kodu da kullanılmaktadır.

İstanbul Ottawa Uçakla Kaç Saat Sürer?

İstanbul ile Ottawa arası uçakla Frankfurt, Amsterdam, Montreal ve Toronto aktarmalı uçuşlarda 15 saat ile 16 saat arasında değişmektedir. İstanbul Ottawa arası direkt uçuş bulunmamaktadır.

Kanada Ottawa Havalimanı Nerededir?

Kanada Ottawa Uluslararası Havaalanı, Ontario eyaletinde bulunmaktadır. Ottawa Havaalanı, şehir merkezinin 10 kilometre güneyinde yer almaktadır.

Kanada Ottawa Türk Konsolosluğu Nerededir?

Kanada Ottawa Türk Konsolosluğu, 197 Wurtemburg Caddesi ON K1N 9L9, Canada adresinde bulunmaktadır.

Türkiye’den Ottawa’ya Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Kanada Ottawa’ya seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Kanada vizesi almaları gerekmektedir. Ottawa’ya 6 aydan kısa süreli seyahat edecek vize adayları, gerekli şartları karşılamaları durumunda ziyaretçi vizesi alabilmektedir.

Kanada ziyaretçi vizesi başvuruları, akredite acenteler ve aracı kurumlar aracılığıyla yapılabilmektedir. Vize adaylarının Kanada vize başvurusu için Kanada konsoloslukları tarafından akredite edilmiş en yakın vize başvuru merkezine gerekli bütün belgeleri temin ederek ve vize başvuru harcını yatırarak başvurmaları gerekmektedir.

Vizem.net, Kanada vize başvurularında danışmanlık ve takip hizmeti sunan akredite acentedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Elif Güzhan Yazan: Elif Güzhan

Elif Nur Güzhan, 2019 yılında giriş yaptığı Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dilbilimi okuyor, 2021 yılından beri Vizemnette yazarlık ve editörlük yapıyor.

Paylaş: