Finlandiya Vizesi

Finlandiya Vize Türleri ve Başvuru Süreçleri 2023

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Finlandiya Cumhuriyeti’ne yapacakları seyahatler için almaları gereken vizeye Finlandiya vizesi denilmektedir. Finlandiya Schengen vizesi alarak T.C. vatandaşları 180 gün içerisinde 90 güne kadar Finlandiya’da kalabilmektedir.

Vizem.net Türkiye’den yapılan Finlandiya vizesi başvurularında gerekli evrakların kontrolü, seyahat sigortası işlemleri ve başvuru takibine dek tüm süreç için danışmanlık hizmeti sunan akredite kuruluştur.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Finlandiya Vize İstiyor Mu?

Finlandiya vize uygulaması, pasaport türüne göre değişiklik göstermektedir. Umuma mahsus (bordo) pasaport sahiplerinin Finlandiya'ya seyahat edebilmeleri için vize almaları gerekmektedir.

Diplomatik (siyah) pasaport, hizmet (gri) pasaportu ve hususi (yeşil) pasaport sahipleri ise 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak koşuluyla Finlandiya vizesinden muaf tutulmaktadır.

Finlandiya Yeşil Pasaporta Vize İstiyor Mu?

Finlandiya yeşil pasaport sahiplerinden 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydı ile vize istememektedir. Hususi (yeşil) pasaport devlet adına çalışan ve belirli şartları taşıyan memurlara verilen bir pasaport türüdür. Yeşil pasaport sahiplerine vizesiz bir şekilde Finlandiya’ya seyahat etme hakkı tanınmaktadır.

Finlandiya Vize Türleri Nelerdir?

Finlandiya vize türleri, geçerlilik süresi ve veriliş amaçlarına göre aşağıda verilmiştir.

  • Finlandiya C tipi vize: Finlandiya C tipi vize, Finlandiya’da en fazla 90 güne kadar kalma imkanı veren vize türüne denilmektedir. C tipi vize ziyaret, iş, turistik, staj, konferans, kısa süreli eğitim programlarına katılım ve fuar gibi amaçlar için alınması gereken vize türüdür.
  • Finlandiya D tipi vize: Finlandiya’da 90 günden fazla kalmak isteyen kişilere Finlandiya uzun süreli (D tipi) ulusal vize verilmektedir. Uzun dönem D tipi vize Avrupa Birliği vatandaşı olmayan kişilere çalışmak, ikamet etmek, araştırma yapmak ya da eğitim görmek gibi nedenler için verilen bir vize türüdür.

Finlandiya C tipi ve D tipi vize türlerinin dışında giriş sayısına göre tek giriş, çift giriş ve multi (çok) giriş vize türleri bulunmaktadır. Tek giriş vize hamiline 180 gün içerisinde 90 güne kadar ilgili ülkeye yalnızca 1 kere girme hakkı vermektedir. Çift giriş vizesi 180 gün içerisinde 90 güne kadar ilgili ülkeye 2 kez girme hakkı vermektedir. Çoklu giriş vize türü ise hamiline 180 gün içerisinde 90 güne kadar istediği şekilde Schengen ülkelerine girip çıkma hakkı vermektedir.

Finlandiya Schengen Vizesi Türleri Nelerdir?

Finlandiya Schengen vizesi türleri aşağıda verilmiştir.

  • Finlandiya turist vizesi
  • Finlandiya aile ve arkadaş ziyareti vizesi
  • Finlandiya iş vizesi
  • Finlandiya eğitim vizesi (kısa süreli)
  • Finlandiya kültürel- sportif etkinlik vizesi
  • Finlandiya transit vize

Finlandiya Oturma İzni Veren Vize Türleri Nelerdir?

Finlandiya oturma izni veren vize türleri aşağıda listelenmiştir.

  • Finlandiya çalışma vizesi
  • Finlandiya aile birleşimi vizesi
  • Finlandiya öğrenci vizesi
  • Finlandiya yatırımcı vizesi
  • Finlandiya start up vizesi
  • Finlandiya iş arama vizesi
  • Finlandiya geri dönüş vizesi

Finlandiya Vize Şartları Nelerdir?

Finlandiya vize şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Adli sicil kaydının temiz olması
  • Başvuru sahibinin ülkesi ile güçlü bağlarının olduğunu gösteren belgeler sunulması
  • Vize ihlalinde bulunulmamış olması
  • başvuru sahibinin Schengen İstihbarat Sisteminde kaydı bulunmaması
  • Finlandiya seyahati için yeterli birikimi, geliri ya da sponsoru bulunması

Yukarıda verilen şartlar tüm Finlandiya vizeleri için geçerli olmaktadır. Finlandiya oturma izni şartları başvuru sahibinin durumuna ve talep edilen vize türüne göre değişmektedir.

Finlandiya Vize Başvurusu için Gerekli Belgeler Nelerdir?

Finlandiya vize başvurusu için gerekli belgeler aşağıda listelenmiştir.

  • Pasaport: En az 2 sayfası boş, son 10 yılda alınmış, orjinal ve geçerli bir pasaport gerekmektedir.
  • Finlandiya v ize başvuru formu: İngilizce dilinde doldurulmuş, diğer vize evraklarını destekleyici, ıslak imzalı ve fotoğraflı vize başvuru formu gerekmektedir.
  • Biyometrik fotoğraf: Arka fonu beyaz olan, 35 mm genişliğinde, 45 mm uzunluğunda 1 adet biyometrik fotoğraf gereklidir.
  • Kimlik kartı: Başvuru sahibinin kimlik kartının fotokopisi gereklidir.
  • Nüfus kayıt örneği: Tüm aile bireyleri bilgilerini gösteren tam vukuatlı nüfus kayıt örneği alınmalıdır.
  • Seyahat sağlık sigortası: Tüm Schengen bölgesindeki ülkelerde geçerli, seyahat süresinin tamamını kapsayan ve en az 30.000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası yaptırılmalıdır.
  • Konaklama rezervasyonları: Finlandiya seyahati sırasında kalınacak otelin rezervasyon bilgileri sunulmalıdır.
  • Maddi kanıt: Finlandiya seyahati masraflarının karşılanabileceğini gösteren maaş bordrosu, düzenli gelir belgesi ve son 3 aya ait şahsi banka hesap dökümlerinin sunulması gerekmektedir.

Yukarıda verilen Finlandiya vize evrakları tüm Finlandiya vize başvuruları için istenen standart vize belgeleridir. Finlandiya vizesi için gerekli evraklar başvuru yapılacak vize türüne ve başvuru sahibinin çalışma durumuna göre değişiklik göstermektedir. Finlandiya vizesi için gereken evraklar eksiksiz ve doğru beyanlar ile hazırlanmalıdır.

Finlandiya Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Finlandiya vize başvuru formu elle ya da bilgisayarda doldurulabilmektedir. Finlandiya Schengen vize başvuru formu başvuru sahibinin adı, soyadı, yaşı, mesleği, cinsiyeti, medeni hali, doğum tarihi ve yeri, milliyeti, kimlik numarası, vize veriliş tarihi, bitiş tarihi, pasaport numarası, ev adresi, e-mail adresi, seyahat süresi ve seyahat amacı gibi bilgilerden oluşmaktadır. Finlandiya Konsolosluğu vize başvuru formu doldurulduktan sonra mutlaka imzalanmalıdır.

Vize başvuru formu vize başvurusu yaparken en önemli belgelerden biridir. Finlandiya vize başvuru formu içerisinde eksik ya da yanlış bilgi olması vize sürecini olumsuz etkilemektedir; bu nedenle başvuru formu detaylı, doğru bilgiler ile ve diğer vize evrakları ile çelişmeyecek şekilde doldurulmalıdır.

Finlandiya vize başvuru formu aşağıda verilmiştir.

Finlandiya Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?
Finlandiya Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

Finlandiya Vize Fotoğraf Ölçüsü Nedir?

Finlandiya vize fotoğraf ölçüsü 35 mm genişliğinde ve 45 mm uzunluğunda olmalıdır. Fotoğraflar 3 aydan daha eski olmamalıdır. Finlandiya vizesi için fotoğrafların arka fonunun beyaz olması, güncel olması ve yüzün çeneden ve alna kadar net bir şekilde görünmesi gerekmektedir.

Finlandiya örnek vize fotoğraf ölçüsü aşağıda verilmiştir.

Finlandiya Vize Fotoğraf Ölçüsü Nedir?
Finlandiya Vize Fotoğraf Ölçüsü Nedir?

Finlandiya Vizesi Dilekçe Örneği Nasıl Yazılır?

Finlandiya vizesi dilekçe örneği Konsolosluğa hitaben resmi bir dille yazılmalıdır. Vize talep dilekçesinde kişisel bilgiler, konaklama detayları, kalış süresi, seyahat masraflarının karşılanma şekli ve ulaşım şekli gibi bilgiler yer almalıdır.

18 yaşından küçükler için Finlandiya vize talep dilekçesi anne veya baba tarafından yazılmalı ve dilekçede masrafların kim tarafından karşılanacağı belirtilmelidir.

Finlandiya Davetiye Mektubu Nasıl Yazılır?

Finlandiya davetiye mektubu Finlandiya dış temsilciliğine hitaben yazılmaktadır. Davetiye mektubunda davet eden kişinin adresi, ismi, doğum tarihi, iletişim bilgileri, başvuru sahibinin adı, adresi, doğum tarihi, iletişim bilgileri, seyahat amacı ve süresi, konaklama ve sponsorluk belgeleri, davet eden kişi ile başvuru sahibinin arasındaki ilişki gibi bilgiler yer almaktadır.

Davetiye mektubunun İngilizce, Fince ya da İsveççe dilinde yazılması ve Finlandiya’daki bir noterden onaylatılması gerekmektedir. Davetiye mektubu yazarken tüm bilgilerin doğru olarak ve eksiksiz bir şekilde verilmesine dikkat edilmelidir; özellikle seyahat amacı ve seyahat süresi gibi bilgilerin mutlaka doğru olması gerekmektedir. Finlandiya’dan davetiye gönderen kişi davet mektubunun yanında ayrıca pasaportunun fotokopisini ve eğer Finlandiya vatandaşı değil ise oturma izni fotokopisini de beyan etmelidir. Finlandiya davetiye vizesi almak davetiyenin kusursuz bir şekilde hazırlanması ile birlikte kolay olabilmektedir.

Finlandiya Vizesi Seyahat Sağlık Sigortası Nedir?

Finlandiya vizesi için seyahat sağlık sigortası tüm Schengen üyesi ülkelerde geçerli olmalı ve seyahatin tamamını kapsamalıdır. Seyahat sigortası ani hastalık ya da kaza ve yerinde yardım, sigortalı olan kişinin daimi ikamet ettiği yere tıbbi yardımla geri gönderilmesi ya da ölüm halinde ülkesine geri gönderilmesini kapsamalıdır.

Seyahat sağlık sigortası en az 30.000 Euro teminatlı olmalıdır. Çok girişli vize başvurusunda bulunan kişi, ilk seyahati esnasında geçerli olan bir sigorta poliçesini sunmaları yeterlidir.

Finlandiya seyahat sağlık sigortası Vizem.net sigorta departmanı üzerinden en uygun fiyat garantisi ile yaptırılabilmektedir. Finlandiya seyahat sigortası ile ilgili bilgi ve başvuru için 0850 241 1868 numarası ile iletişim sağlanabilmektedir.

Finlandiya Vize Sponsor Dilekçe Örneği Nasıl Yazılmalıdır?

Finlandiya vize sponsor dilekçesi, Finlandiya’ya gerçekleştirilecek seyahatin masraflarını başvuru sahibi dışında birinin ödemesi halinde sunulması gereken belgedir. Vize sponsor dilekçesinde sponsorun kişisel bilgileri, hangi masrafların karşılanacağı, başvuru sahibi ile sponsorun arasındaki ilişki ve sponsorun finansal kaynakları gibi bilgiler yer almaktadır.

Vize sponsor dilekçesi Finlandiya dış temsilciliğine hitaben yazılmaktadır. Sponsor dilekçesi yazılırken tüm bilgilerin doğru olduğuna ve diğer vize evrakları ile çelişmemesine dikkat edilmelidir. Aynı zamanda dilekçede sponsorun finansal kaynakları detaylı bir şekilde belirtilmelidir.

Vizem.net danışmanlığında yapılan vize başvurularında kişisel durum ve sponsorun koşullarına göre Finlandiya vize sponsor dilekçe örneği deneyimli danışmanlar tarafından yazılmaktadır.

Finlandiya Vizesi için Hesapta Ne Kadar Para Olmalıdır?

Finlandiya vizesi için hesapta başvuru sahibinin kendisine yetecek kadar kaynağa sahip olduğunu kanıtlaması istenmektedir. Finlandiya vizesi için banka hesabında Finlandiya’da konaklayacağı her gün için en az 30 Euro olması gerekmektedir.

Hesaptaki para seyahatin devamına, geri dönüşe ve kalış süresine yeterli miktarda olmalıdır. Eğer geri dönüş bileti var ise, sahip olunması gereken para kaynağı daha az olabilmektedir.

Finlandiya Vize Başvuru Ücreti Ne Kadardır?

Finlandiya vize başvuru ücreti, vize süresinden bağımsız olarak 80 Euro’dur. Çocuklar için vize 5 yaşına kadar ücretsiz; Finlandiya vize fiyatı 6-12 yaş arası çocuklar için ise 40 Euro’dur. Vize başvuru ücreti ödemeleri başvuru esnasında, kredi kartı ya da nakit ile ve TL cinsinden yapılmaktadır.

2022 yılı için tüm vize harcı, seyahat sağlık sigortası, gerekli görülen durumlarda yeminli tercüme hizmeti ve danışmanlık ücreti dahil Finlandiya vize ücreti tüm masraflarıyla birlikte ortalama 215 Euro’dur.

Finlandiya Vize Danışmanlık Ücreti Nedir?

Finlandiya vize danışmanlık ücretleri kısa süreli vizeler ve uzun süreli vizeler için farklı olmaktadır. Kısa süreli vizeler için danışmanlık ücreti 25-90 Euro, uzun süreli vizeler için ise 70-160 Euro arasında değişmektedir.

Finlandiya Vizesi Nasıl Alınır?

Finlandiya vizesini almak için ilk olarak vize için gerekli evrakların hazırlanması gerekmektedir. Vize evraklarının hazırlanmasından sonra Finlandiya vize başvuru merkezi ya da akredite acenteler üzerinden vize randevusu alınmaktadır.

Uzun süreli Finlandiya vizeleri için başvurular online sistem üzerinden yapılmakta ve daha sonra evrak teslimi ve biyometri işlemleri için Ankara’da bulunan vize başvuru merkezine gidilmesi gerekmektedir.

Vizem.net Finlandiya C ve D tipi vize başvuruları için danışmanlık ve takip hizmeti veren akredite acentedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

Öğrenciler için Finlandiya Vizesi Nasıl Alınır?

Öğrenciler için Finlandiya vizesi almak için Finlandiya’da yapılacak harcamaların karşılanacağını belirten bir sponsor dilekçesi gerekmektedir. Harcamalar, öğrencinin eğitim kurumu, bir dernek, bir şirket ya da aile bireyleri tarafından karşılanabilmektedir. Finlandiya vizesi için gerekli belgelerin yanında barkodlu bir öğrenci belgesinin de sunulması gerekmektedir.

Çalışmayanlar için Finlandiya Vizesi Nasıl Alınır?

Çalışmayanlar için Finlandiya vizesi alınırken için gayrimenkul tapusu, araç ruhsatı, kira geliri, şirket hissedarlığı gibi ek gelirin olduğunu gösteren belgelerin sunulması ya da birinci dereceden aile üyesinin sponsor olarak gösterilmesi gerekmektedir. Ev hanımları gibi çalışmayan kişilerin vize alabilmeleri için sponsorlarının tüm finansal kaynaklarını detaylı bir şekilde göstermeleri gerekmektedir.

18 Yaşından Küçükler için Finlandiya Vizesi Nasıl Alınır?

18 yaşından küçüklerin Finlandiya vizesi alabilmeleri için seyahatlerinde yanlarında olmayacak ebeveynlerinden noter onaylı bir muvafakatname almaları gerekmektedir. Muvafakatnamenin haricinde diğer standart vize evrakları hazırlanmalı ve noter onaylı sponsorluk dilekçesi sunulmalıdır. Noter onaylı sponsorluk dilekçesinde sponsorun tüm finansal kaynakları detaylı bir şekilde belirtilmelidir.

Finlandiya Vizesi Nereden Alınır?

Finlandiya vizesi başvuruları Vizem.net ya da VFS Global üzerinden yapılabilmektedir. Uzun süreli Finlandiya vize işlemleri yalnızca VFS Global’in Ankara ofisinden yapılabilmektedir.

Finlandiya vize başvuruları için tek karar merci Türkiye’de bulunan Finlandiya dış temsilciliğidir. Yapılan vize başvuruları konsolosluk vize birimleri tarafından onaylandıktan sonra vize, başvuru yapılan merkeze başvuru sahibinin pasaportu ile birlikte gönderilmektedir. Başvuru sahibi vizesini ve pasaportunu başvuru merkezinden alabilmektedir.

Son 59 ay içinde Schengen vizesi alan kişiler başvuru merkezlerine gelmelerine gerek kalmadan yalnızca vize için gerekli evrakları Vizem.net merkez ofisine göndererek Finlandiya Schengen vize işlemlerini tamamlayabilmektedir.

Finlandiya Başkonsolosluğu Vize Başvurusu Alır Mı?

Finlandiya Başkonsolosluğu vize başvurularını doğrudan almamaktadır. Finlandiya vize başvuruları yetkili aracı kurum başvuru merkezleri ve akredite acenteler tarafından kabul edilmektedir. Türkiye’de ikamet izni ve düzenli ikameti bulunan başvuru sahiplerinin Finlandiya vize başvuruları İstanbul Finlandiya Başkonsolosluğu tarafından tüm Türkiye’de yetki bölgelerine ayrılmaksızın değerlendirilmektedir.

Finlandiya Schengen vize başvuruları başvuru merkezlerine yapılmaktadır. Finlandiya Konsolosluğu ise vizeyi değerlendiren kurumdur.

Finlandiya Vizesi için Yetkili Kurum Hangisidir?

Finlandiya vizesi için yetkili kurum VFS Global’dir. VFS Global’den vize alma işlemleri online olarak başlamaktadır. VFS Global’in web sitesine ilk olarak kayıt olduktan sonra alınmak vize türü belirlenerek vize başvurusu yapılmaktadır. Vize başvurusu sırasında sistem vize için gerekli evrakların listesini başvuru sahibine sunmaktadır. Vize başvurusu yapıldıktan sonra sistem başvuru sahibine bir randevu günü ve saati vermektedir. Randevu gününde başvuru sahibi vize için gerekli evrakları hazırlayarak VFS Global başvuru merkezine gitmektedir. Vize görüşmesinden sonra vize değerlendirme süreci başlamaktadır.

VFS Global’in Türkiye’de birçok şehirde ofisleri bulunmaktadır. Başvuru sahiplerinin kendilerine en yakın VFS Global ofisini bularak başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. VFS Global Finlandiya vize işlemleri Ankara, Antalya ve İstanbul ofislerinden yapılabilmektedir.

iData Üzerinden Finlandiya Vize Başvurusu Yapılabilir Mi?

Hayır, iData üzerinden Finlandiya vize başvurusu yapılamamaktadır. Türkiye’den yapılacak başvurular ikamet iline göre yetkili VFS ofisleri üzerinden gerçekleşmektedir.

Finlandiya Vize İşlemleri Hangi İllerden Yapılabilir?

Finlandiya vize işlemlerinin yapıldığı iller aşağıda listelenmiştir.

  • Finlandiya vizesi Ankara başvuru merkezi
  • Finlandiya vizesi İstanbul başvuru merkezi
  • Finlandiya vizesi Antalya başvuru merkezi

Finlandiya uzun süreli oturum izni vize işlemleri yalnızca VFS Global Ankara Finlandiya vize başvuru merkezi üzerinden yapılabilmektedir.

Finlandiya için Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Finlandiya vizesi için randevular VFS Global aracı kurumunun online sitesi üzerinden alınabilmektedir. VFS Global üzerinden vize randevusu almak için ilk olarak siteye kayıt olmak gerekmektedir.

Kayıt olduktan sonra alınmak istenen vize türü seçilerek randevu oluşturulmaktadır. VFS Finlandiya randevu aldıktan sonra gerekli evraklar hazırlanarak randevu gününde VFS Global ofisine görüşmeye gitmek gerekmektedir.

Vizem.net aracılığı ile yapılan başvurularda Finlandiya vize randevusu alma işlemi danışmanlar tarafından yapılmaktadır.

Finlandiya Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Finlandiya vizesi ortalama 15 gün içerisinde çıkmaktadır, ancak eksik evrak, ek görüşme talebi ve yoğunluk gibi durumlarda süre uzayabilmektedir.

Finlandiya için Express Vize Uygulaması Var Mıdır?

Hayır, Finlandiya ekspres vize uygulaması bulunmamaktadır.

Son 59 ay içerisinde alınmış Schengen vizesine sahip olunması durumunda; başvuruda bulunan kişinin bizzat vize başvuru merkezine gelmesine gerek kalmadan Vizem.net üzerinden Danimarka hızlı vize başvuru işlemleri tanımlanabilmektedir.

Finlandiya Vize Takip İşlemleri Nasıl Yapılır?

Finlandiya vize takip işlemleri vize başvuru merkezinin web sitesi üzerinden online olarak yapılabilmektedir. Ancak online olarak vize sonucuna erişim bulunmamaktadır.

VFS Global Finlandiya vize takip işlemi başvuru sonunda başvuru sahibine verilen referans numarası ile yapılabilmektedir. VFS Global web sitesinde vize takip işlemleri kısmına giderek verilen referans numarası ve başvuru sahibinin soyadı girilerek vize başvurusunun durumu takip edilebilmektedir.

Vizem.net danışmanlığında gerçekleştirilen vize başvuruları için Finlandiya vize sorgulama ve takip işlemi 5 aşamalı otomatik SMS servisiyle ve online olarak gerçekleştirilmektedir.

Finlandiya Vize Başvuru Sonucu Nereden Öğrenilir?

Finlandiya vize başvuru sonucu, başvuru yapılan aracı kurumun web sitesi üzerinden öğrenilebilmektedir. Vizenin onaylanıp onaylanmadığını başvuru sahibi ancak pasaportunu teslim aldıktan sonra öğrenebilmektedir.

Vizem.net danışmanlığında yapılan başvurular için Finlandiya vize başvuru sonucu SMS ile gönderilmektedir.

Finlandiya Vize Ret Sebepleri Nelerdir?

Finlandiya vize reddi sebepleri aşağıda listelenmiştir.

  • Geçersiz seyahat belgesi: Sunulan seyahat belgeleri onaylanmamış ya da geçersiz ise vize reddi verilebilmektedir.
  • Seyahat amacının belirtilmemesi: Finlandiya seyahatinin kalış şartları ve amacı kanıtlanamazsa vize reddedilebilmektedir.
  • Maddi kanıt yetersizliği: Finlandiya’da kalınacak süre boyunca yeterli maddi kaynağın olmaması vize reddi sebeplerinden biridir.
  • Ülkeye geri dönme hakkının bulunmaması: Üçüncü bir ülkeye ya da başvuru sahibinin kendi ülkesine dönme hakkı bulunmuyorsa vize reddedilmektedir.
  • Finlandiya’dan geri dönme şüphesi bulunması: Başvurulan vizenin bitiminden önce Schengen bölgesinden çıkma niyeti ile ilgili şüpheler var ise vize reddi kararı verilmektedir.
  • Schengen ülkelerinden birine giriş yasağı bulunması: Finlandiya’ya ya da başka bir Schengen bölgesindeki ülkeye giriş yasağı varsa ya da bir üye devletin kamu düzenine, iç güvenliğe ya da uluslararası ilişkisine tehlike arz ediliyor ise vize reddedilmektedir.

Finlandiya vizesi için vize reddi alınır ise yeniden başvuru yapılabilmektedir. Vize reddine itiraz başvurusu ile birlikte başvuru tekrar değerlendirilmeye alınmaktadır.

Finlandiya Vize Reddine İtiraz İşlemi Nasıl Yapılır?

Finlandiya vize reddine itiraz işlemi, vize ret kararı aldıktan sonra 30 gün içerisinde yapılabilmekte ve itiraz işlemleri yalnızca Fince ya da İsveçce dilinde yazılı olarak gerçekleştirilmektedir.

İtirazın idari inceleme ücreti 170 Euro’dur. Ücretin ödenmesi, talebin işlenmesi için gereklidir. İtiraz dosyası Fin dış temsilciliğine teslim edilmelidir.

Finlandiya'da Vize Uzatma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Finlandiya’da vize uzatma işlemleri sadece belli hallerde yapılabilmektedir. Eğer Finlandiya’da ve Schengen bölgesinde hastalık, son dakika uçuş iptali gibi insani nedenlerden ya da zorunluluktan dolayı ayrılmak mümkün olmuyorsa, Finlandiya’da vize uzatma işlemleri yerel polis yetkileri tarafından yapılabilmektedir; bu durumlarda vize uzatma işlemleri ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Vize süresinini uzatmak Finlandiya’da sürekli oturumu olan aile üyesinin ciddi bir hastalığı gibi ciddi kişisel nedenler için de mümkündür; bu gibi durumlarda vize uzatma ücreti 30 Euro’dur. Vize uzatma kararları Finlandiya emniyet birimleri tarafından verilmektedir.

Finlandiya Vizesi Almak Zor Mudur?

Finlandiya vizesi almak maddi kaynakların gösterilmesi, sponsorluk dilekçesi ve vize başvuru formu gibi gerekli evrakların eksiksiz ve kurallara uygun bir şekilde hazırlanarak başvurulması halinde kolay bir süreçtir.

Finlandiya Vizesi Schengen Özellikli Midir?

Finlandiya vizesi Schengen özelliklidir. Finlandiya vizesi alan kişiler, diğer Schengen bölgesindeki ülkelere vize geçerlilik süresi içerisinde tekrar vize almaksızın ziyarette bulunabilmektedir.

Finlandiya’ya kısa süreli eğitim, iş, ziyaret ya da turistik amaçlar için seyahat edilmek istendiğinde Schengen vizesi almak gerekmektedir. Finlandiya turist vizesi alarak 180 gün içerisinde 90 güne kadar diğer Schengen ülkelerine de giriş yapılabilmektedir.

Finlandiya Vizesi ile Hangi Ülkelere Gidilir?

Finlandiya vizesi ile 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak şartıyla seyahat edilebilecek Schengen ülkeleri Belçika, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Lihtenştayn'dır.

Finlandiya Vize Muafiyeti Hangi Şartlarda Geçerli Olur?

Finlandiya için vize muafiyeti, bazı pasaport türleri için kısa süreli vizeler için tanınmaktadır. Finlandiya için diplomatik (siyah) pasaport, hususi (yeşil) pasaport ve hizmet (gri) pasaportu sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydı ile vizeden muaf tutulmaktadır.

Finlandiya Vizesi için Danışmanlık Hizmeti Nasıl Alınır?

Finlandiya vizesi için danışmanlık hizmeti, Vizem.net uzman danışmanlarından alınabilmektedir. Vizem.net Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Finlandiya vize başvuruları için, evrakların hazırlanmasından başlayarak pasaport teslimine kadar danışmanlık hizmeti sunmaktadır.

Vizem.net’in İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli ve Mersin’de bulunan ofislerine başvurarak ya da çağrı merkezi ile iletişim kurularak Finlandiya danışmanlık hizmetleri alınabilmektedir.

Bilgi ve başvuru: 0850 241 1868

Tuğçe Çaldıran Yazan: Tuğçe Çaldıran

Tuğçe Çaldıran graduated from University of Abant İzzet Baysal in 2018 with bachelor’s degre in Translation and Interpreting and is working as Senior Immigration and Visa Consultant at Vizem.net since March 2022.

Paylaş: