Birleşik Arap Emirlikleri Yatırımcı Vizesi

Birleşik Arap Emirlikleri ve Dubai Yatırımcı Vizesi

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yatırım yapmak kolaydır ve yasal düzenleyiciler ile finansal ortamlar tarafından yatırımlar teşvik edilmektedir. Birleşik Arap Emirlikleri 2018 yılında yabancı yatırımcılardan yaklaşık 10 milyar ABD doları kazanmıştır. Sıfır vergi sistemi, %100 şirket hakkına sahip olma, düşük gümrük tarifesi, oturma vizesi gibi kolaylıklar yabancı yatırımcıların BAE’yi yatırım için tercih etme sebepleri arasında yer almaktadır.

Yabancı yatırımcılar, Birleşik Arap Emirlikleri’ne yatırım yaparak gerekli kriterleri sağlaması sonucunda yatırımcı vizesi kapsamında oturum izni alabilmektedir ve yatırımcıların aile üyeleri de BAE’de yaşama hakkına sahiptir. BAE’de yabancı yatırımcıların en çok yatırım yapmayı tercih ettiği Emirliğin Dubai olması nedeniyle oturma vizesi Dubai yatırımcı vizesi olarak bilinmektedir.

Türkiye’den BAE’ye yatırım yapmak isteyen kişilere yönelik olarak Vizem.net akredite acentesi, yurt dışında yatırım ve vize başvuru danışmanlığı hizmeti vermektedir.

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

BAE Yatırım için Neden Tercih Edilir?

BAE’yi yabancı yatırımcıların tercih etmesinin nedeni; ekonomik açıdan özgür bir ülke olması, yabancı yatırımcılara yönelik yasal düzenlemelerin ve finansal ortamların teşvik edilmesi, yatırım yapmanın kolay olması ve yabancı yatırımcılar ile aile üyelerinin oturma izni alabilmesidir.

Birleşik Arap Emirlikleri'ne Hangi Yollarla Yatırım Yapılır?

Birleşik Arap Emirlikleri’ne yapılan yatırımlar aşağıda sıralanmıştır.

  • BAE tasarruf hesabı yatırımları
  • BAE emeklilik yatırımları
  • BAE emlak yatırımları
  • BAE ticari yatırımları
  • BAE hisse senetleri ve menkul kıymet yatırımları

Birleşik Arap Emirliklerine Yatırım Yapan Kişilerin Kazandığı Haklar Nelerdir?

Birleşik Arap Emirlikleri’ne yatırım yapan kişilerin kazandığı haklar aşağıda sıralanmıştır.

  • BAE’de şirket kuran kişiler, şirkete tamamen sahip olmaktadır.
  • BAE’de şirket kurmak isteyen kişiler, istedikleri bölgede şirket kurma esnekliğine sahiptir.
  • BAE’de yabancı yatırımcılarticaret, sanayi, tarım, hizmet, eğitim, sağlık ve inşaat gibitüm ekonomik faaliyetlere yatırım yapabilmektedir.
  • BAE’de yabancı yatırımcılar için halka açık şirket, özel şirket, limited şirket ve ortaklık şirketi gibi çeşitli yasal mülkiyet biçimlerine izin verilmektedir.
  • BAE’de şirket kurmak isteyen yabancı yatırımcıların yerel bir ulusal temsilciye sahip olması gerekmemektedir.
  • BAE’de şirket kuran yabancı yatırımcılar şirketlerindeki paylarını kontrol etmek hakkına sahiptir ve yönetim kurulunda çoğunluğun BAE vatandaşı ya da yönetim kurulu başkanının BAE vatandaşı olması gerekmemektedir.
  • BAE’de asgari sermaye yoktur, böylece şirketlerin kurulması kolaylaşmaktadır ve yeni yatırım projeleri için esneklik sağlamaktadır.
  • BAE’de petrol şirketleri ve yabancı banka şubeleri dışında yatırımcılara gelir vergisi uygulanmamaktadır ve yatırımcılar karlarını tam olarak transfer etme hakkına sahiptir.
  • BAE’de yatırımcılara 5 ile 10 yıl arasında değişen uzun süreli oturma vizesi verilmektedir.
  • BAE’de esnek işgücü politikaları ile vasıflı işçileri ülkeye çekmektedir.
  • BAE’de düşük gümrük tarifesi bulunmaktadır.
  • BAE’de sanayi ve teknoloji şirketlerine yönelik yatırımları desteklemek için teşvik paketi sunulmaktadır ve bu teşvikler, öncelikli sanayi ve ileri teknoloji sektörleri için rekabetçi finansman olanakları, enerji sektörleri için rekabetçi tarife, yatırımlarda gümrük muafiyeti ve sanayi sektörü için makine ve hammadde gibi üretim girdilerinde muafiyet olarak sıralanmaktadır.

Dubai Yatırımcı Vizesi Nedir?

Dubai yatırımcı vizesi, Dubai’de kendi işini kurmak ya da var olan bir şirkete yatırım yapmak isteyen yabancı uyruklu kişiler tarafından alınmaktadır. Dubai yatırımcı vizesine sahip olan kişiler BAE’de ikamet etme ve vize süresi boyunca serbestçe ülkeye giriş-çıkış yapma hakkına sahiptir.

Kimler Birleşik Arap Emirlikleri Yatırımcı Vizesi Alabilir?

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yatırımcı vize alma imkanı olanlar aşağıda sıralanmıştır.

  • Birleşik Arap Emirlikleri'nden ev alan yabancı yatırımcılar
  • Birleşik Arap Emirlikleri'nde iş kuran yabancı yatırımcılar
  • Birleşik Arap Emirlikleri'nde emekli yabancı yatırımcılar

Ev Alarak Dubai Yatırımcı Vizesi Nasıl Alınır?

Ev alma yoluyla Dubai yatırımcı vizesi alınması, değeri en az 1 milyon BAE dirhemi veya üzerindeki konutlar için mümkündür, ancak yatırımın ticari mülklere değil konut mülküne yapılması gerekmektedir. Konuta yatırım yaparak alınan Dubai yatırımcı vizesinin süresi 3 ila 5 yıl arasında değişmektedir. 1 milyon BAE dirhemi değerinde veya daha yüksek değerli konut alan kişilerin vize süresi 3 yıllık iken, en az 5 milyon BAE dirhemi değerinde mülke sahip olanların vize süresi 5 yıllıktır.

İş Kurma Yoluyla Dubai Girişimci Vizesi Nasıl Alınır?

İş kurma yoluyla Dubai girişimci vizesi almak için Dubai’de veya çeşitli serbest bölgelerde yatırım yapılması ya da şirket kurulması gerekmektedir. BAE’de yabancı yatırımcılar tarafından kurulan şirketin tam mülkiyet hakkı yabancı yatırımcılara aittir.

Dubai girişimci vizesi, mevcut bir şirkette en az 72.000 BAE dirhemi değerinde hisseye sahip olan ya da Dubai’de şirket kurmak için sermayesi olan yatırımcılara verilmektedir. Dubai’nin serbest bölgelerinden birinde iş kurmak isteyen yabancı yatırımcılar, vergiden muaf tutulmaktadır, tam mülkiyete sahiptir ve yerel temsilcilere ya da ortaklara ihtiyaç duymamaktadır. Dubai girişimci vizesi başvuru süreci şirketin bulunduğu serbest bölgeye ve işin niteliğine göre farklılık gösterebilmektedir.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde yatırımların boyutuna bağlı olarak iş kurma yoluyla 5 veya 10 yıllık oturma izni alınabilmektedir. BAE’de en az 10 milyon BAE dirhemi değerinde şirket kuran veya bir şirkete ortak olan kişilere 10 yıllık oturma izni vizesi verilirken, brüt değeri en az 5 milyon BAE dirhemi değerinde olan bir mülkün yatırımcılarına ya da sermayesi en az 500.000 BAE dirhemi değerinde olan proje girişimcilerine 5 yıllık vize verilmektedir.

Emeklilik Yoluyla Dubai Altın Vize Nasıl Alınır?

Emeklilik yoluyla alınan Dubai altın vizesi, 55 yaşın üzerinde olan yatırımcılara verilmektedir.

5 yıllık uzun dönemli vizeye sahip olan, 2 milyon BAE dirhemi değerinde bir mülke yatırım yapan ya da 1 milyon BAE dirhemi değerinde birikimi olan veya en az 20.000 BAE dirhemi aylık geliri olan kişilere Dubai emeklilik vizesi verilmektedir.

Dubai Altın Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Dubai altın vizesi başvurusu için göçmenlik departmanına veya Tasheel merkezine giriş izni için başvuru yapılmalı, tıbbi uygunluk testi alınmalı, Amer merkezine Emirlik kimliği başvurusu yapılmalı ve başvuru Federal Nüfus ve Vatandaşlık Kurumu’na gönderilmelidir.

Daha önce Emirates kimliği başvurusunda bulunmayan kişilerin biyometrik verileri sağlaması gerekmektedir. Dubai altın vizesi başvurusu için sağlık sigortası yaptırılmalı ve vize durumunu yatırımcı oturma izni vizesine dönüştürmek için Amer merkezlerinden biri ziyaret edilmelidir.

Dubai altın vizesi için Dubai’deki bir sponsora ihtiyaç duyulmamaktadır ve BAE vize türleri için yabancı yatırımcılar kendilerine sponsor olabilmektedir ve vize başvurularını kendileri yapabilmektedir.

Dubai Yatırım Vizesi Başvuru Evrakları Nelerdir?

Dubai yatırım vizesi için gerekli olan başvuru evrakları aşağıda sıralanmıştır.

  • Pasaportun kopyası
  • Vesikalık fotoğraflar
  • Son 6 aya ait banka hesap dökümü
  • Ticaret ruhsatının kopyası
  • Varsa ortaklık sözleşmesinin kopyası
  • Varsa diğer ortakların kimlikleri
  • LLC için esas sözleşmenin kopyası
  • Uzmanlık gerektiren yetenekler için ilgili BAE yetkilisi tarafından akreditasyon kanıtı
  • Yatırımcılar için patent kanıtı

Dubai yatırım vizesi için gerekli olan evraklar başvuru yapacak kişinin durumuna göre değişiklik göstermektedir.

Dubai Yatırımcı Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

Dubai yatırımcı vizesi giriş izni ücreti BAE’deki kişiler için 1.175 BAE dirhemi ve BAE dışındaki kişiler için 525 BAE dirhemidir. Statü değişikliği BAE’deki kişiler için geçerlidir ve ücreti 675 BAE dirhemidir. Vergi damgalama işlemi yaklaşık 870 BAE dirhemidir, BAE kimliği alınmasının ücreti 405 BAE dirhemidir ve tıbbi testler ise 322,5 BAE dirhemi olarak ücretlendirilmektedir. Dubai yatırımcı vizesi için gerekli olan göçmenlik kuruluş kartı için ek ücret ödenmektedir.

Dubai Altın Vizenin Hamiline Sağladığı Haklar Nelerdir?

Dubai altın vizenin hamiline sağladığı haklar aşağıda sıralanmıştır.

  • BAE’de ikamet eden ve vize süresi boyunca Dubai yatırımcı vizesine sahip olan kişiler dilediği gibi ülkeye giriş ve ülkeden çıkış yapma hakkına sahiptir.
  • Dubai yatırımcı vizesine sahip olan kişiler Emirlik kimlik kartına başvurabilir, banka hesabı açabilir, BAE sürücü belgesi alabilir,telefon ve ev paketlerine kayıt olabilir ve diğer birçok temel hizmetten faydalanabilr.
  • Dubai yatırımcı vizesine sahip olan kişiler, BAE’ye giriş yapmaları için eşleri, çocukları ve ebeveynlerine sponsor olma hakkına sahiptir.

Yatırımcı Vizesi ile Aile Üyeleri Dubai'ye Gelebilir Mi?

Yatırımcı vizesi ile eş ve çocuklar gibi aile üyeleri Dubai'ye gelebilmektedir.

Dubai Yatırımcı Vizesi ile İş Ortağı Olunabilir Mi?

Dubai yatırımcı vizesi ile iş ortağı olunabilmektedir, ancak iş ortağı olabilmek için 10 milyon BAE dirhemi değerinde yatırım yapılması gerekmektedir.

Yatırımcı Vizesi ile Birleşik Arap Emirlikleri'nden Vatandaşlık Alınabilir Mi?

Yatırımcı vizesi ile Birleşik Arap Emirlikleri’nden vatandaşlık alınabilmektedir.

BAE’de gayrimenkul sahibi olan yatırımcılar, alanlarında 10 yıldan fazla deneyime sahip olan doktor, bilim adamları ve mühendisler, BAE hükümeti tarafından onaylanmış en az bir patentli icadı olan mucitler ve en az bir uluslararası ödül kazanmış sanatçılar yatırımcı vizesi yoluyla Dubai vatandaşlık hakkına sahip olabilmektedir. Dosyalanan belgelere dayanarak yatırım yoluyla Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşlığı Dubai Kraliyet Prensi Mahkemeleri, Dubai hükümdarı veya Dubai yürütme konseyi tarafından hemen verilmektedir.

Ebru Sönmez Yazan: Ebru Sönmez

Ebru Sönmez 2015 yılında Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesinde eğitimini tamamladı, 2016 yılında avukat olarak çalışmaya başladı ve 2021 yılından beri Vizem.net için ´Immigration and Visa Law Attorney´ unvanı ile çalışıyor.

Paylaş: